بیت کوین (BTCUSD) از زمان معرفی وایت پیپر در سال 2008، جنجال زیادی برپا کرده است. علاقه مندان بیت کوین را نماد ظهور یک سیستم پولی جدید و عادلانه اعلام میدانند. در مقابل منتقدان به نقش کریپتوکارنسی در فعالیتهای مجرمانه و عدم شناسایی قانونی اشاره میکنند.
در همین حال، دولتها در سراسر جهان به بیت کوین توجه زیادی نشان دادند. برخی کشورها مانند السالوادور آن را به عنوان واحد پولی پذیرفتهاند. برخی دیگر از به رسمیت شناختن آن به عنوان پول قانونی امتناع میورزند، با آن به عنوان یک کالا یا دارایی رفتار میکنند یا حتی آن را به طور کامل ممنوع میکنند. در سال 2023، اتحادیه اروپا چارچوبی را برای تنظیم ارزهای دیجیتال تصویب کرد.
دولتهای مخالف معتقدند بیت کوین شهروندان یک کشور را قادر میسازد تا با دور زدن کنترل های سرمایه اعمال شده توسط دولت، اقتدار دولت را تضعیف کنند. بنابراین دولتهای سراسر جهان با احتیاط به بیتکوین نگاه میکنند، زیرا این پتانسیل را دارد که سیستم مالی موجود را به هم بزند و نقش آنها را در آن تضعیف کند.
با وجود تمام این بخثها بسیاری از دولتها به انباشت یا مصادره بیت کوینهایی که برای موارد مجرمانه استفاده شده پرداختهاند. این انباشت میتواند هنگام خرید یا فروش انبوه بر بازار تاثیری زیادی بگذارد. بهتازگی دولت آلمان بیش از 300 میلیون دلار بیت کوین خود را فروخت. این فروش بزرگ باعث شد که بازار ارزهای دیجیتال روند نزولی نسبتا قابل توجهی را تجربه کند.
در همین راستا بسیاری از افراد نگرانند که دولتها با توجه به بدبینیشان به ارزهای دیجیتال بتوانند با فروش بزرگ تاثیر منفی بر بازار بگذارند. اما حدود تاثیر دولتها چقدر خواهد بود؟ آیا واقعا دولتها قادرند در بلند مدت تاثیر داشته باشند؟
خوشبختانه پاسخ خیر است، چراکه از 2023 تا کنون 224 میلیارد دلار بیتکوین به بازار روانه شده و در عین حال بیتکوین 350 درصد رشد قیمتی داشته است! این موضوع نشان میدهد که 9 میلیارد دلاری که دولتها در اختیار دارند نمیتواند مشکل بلند مدتی برای بازار ایجاد کند.
به نظر میرسد که این فروشها فقط تاثیر روانی و مقطعی بر بازار داشته و روی حرکت کلی بیتکوین اثرگذار نیست.
دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید
ارسال دیدگاهدیدگاه های کاربران