لیست کامل ارزهایی که از TRC20 پشتیبانی می کنند

لیست کامل ارزهایی که از TRC20 پشتیبانی می کنند

ارزهای دیجیتال و توکن‌ها، بر روی زنجیره‌هایی از بلاک که ما به‌نام بلاکچین می‌شناسیم ساخته‌ شده‌اند و از قوانین آن‌ها پیروی می‌کنند. اتریوم (Ethereum)، بایننس (Binance Smart Chain) و ترون (TRON) سه نمونه از محبوب‌ترین بلاکچین‌هایی هستند که برای توسعه توکن‌ها استفاده می‌شوند. اما جالب است بدانید هر بلاکچین از مجموعه قوانین خاصی که به‌نام استانداردهای توکن مشهور است تبعیت می‌کنند و بر اساس آن تراکنش‌ها را پیش می‌برند.

ERC-20، BEP-20 و TRC-20 نمونه‌ای از استانداردهای توکن‌ هستند و ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از رایج‌ترین این‌ها یعنی TRC20 تتر آشنا و لیست ارزهای TRC20 را نیز معرفی کنیم تا بتوانید با اجرای تراکنش‌های خود در این شبکه، از مزایای آن مانند کارمزد کم بهره‌مند شوید. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مفهوم استاندارد توکن

استاندارد توکن شامل مجموعه‌ای از قوانین است که تمام توکن‌های موجود در شبکه بر اساس آن استاندارد خاص کنترل می‌شوند. به عبارت دیگر، یک استاندارد توکن مکانیسم ایجاد، صدور و استقرار توکن‌های جدید را در یک بلاکچین مشخص می‌کند. مثلا، توکن ERC-20 یک استاندارد توسعه توکن اتریوم است که راه آسانی را برای ساخت توکن‌های جدید در این بلاکچین در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد.

هر بلاک چین می‌تواند یک یا گاهی اوقات بیش از یک استاندارد توکن مخصوص به خود را داشته باشد. به‌عنوان مثال، بلاکچین اتریوم دارای چندین استاندارد توکن از جمله ERC-10، ERC-20 و ERC-721 است.

در مجموع، محبوب‌ترین انواع استانداردهای رمز ارز برای توسعه توکن‌ها عبارتند از:

  • ERC-20 اتریوم
  • TRC-20 بلاکچین TRON
  • BEP-20 زنجیره هوشمند بایننس

استانداردهای شبکه بلاکچین ترون

ترون یک پلتفرم غیرمتمرکز است که با هدف اشتراک‌گذاری آسان به‌وجود آمد. توکن این پلتفرم همان ترون یا TRX است و بلاکچین اختصاصی خود را نیز دارد. ترون بلاکچین خود را به عنوان یک شبکه کارآمدتر از بلاکچین اتریوم و با ویژگی کارمزد کمتر و سرعت تراکنش سریعتر (چیزی حدود تایید ۲۰۰۰‌بلاک  در ثانیه) راه‌اندازی کرد و باعث شد روز‌به‌روز لیست ارزهای TRC-20 طولانی‌تر شود.

بلاکچین ترون دارای دو استاندارد به‌نام‌های Trc-20 و Trc-10 است که موضوع بحث ما در این مقاله استاندارد trc-20 آن خواهد بود. اما برای این که نگاه کلی از بلاکچین ترون به‌دست آوریم بیاید تا نگاه کوتاهی به تفاوت‌های این دو استاندارد نیز بیاندازیم.

  • Trc-10: ساخت توکن بر اساس استاندارد Trc-10، به دلیل این که شامل قوانین هوشمند نمی‌شود بسیار ساده است. این مزیت اگرچه فرآیند توکن‌سازی را تا حد زیادی ساده کرده اما نیازهای کمتری را پوشش می‌دهد و همین امر باعث شده تا کاربران استفاده از استاندارد دیگر این شبکه یعنی trc20 را ترجیح دهند.
  • Trc-20: استاندارد trc-20 از قوانین هوشمند برخوردار است و به همین دلیل مشابه استاندارد ERC-20 شبکه اتریوم خوانده می‌شود. در حقیقت بنیان‌گذار این شبکه با هدف جذب کاربران شبکه اتریوم این استاندارد را به‌وجود آورد که بعدها به‌خاطر این کار مورد انتقادهای بسیاری قرار گرفت.
مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
چگونه شیبا استخراج کنیم؛ راهنمای گام به گام استخراج شیبا اینو

استاندارد توکن TRC20 چیست؟

به زبان ساده،TRC20 یک استاندارد توکن برای صدور و مدیریت توکن‌های ایجاد شده در بلاکچین TRON است. استاندارد TRC20، قوانینی را از جمله قوانین صدور توکن جدید، انجام و تایید انتقال توکن، ارسال و دریافت توکن و غیره تعریف می‌کند که هر توکن فعال در شبکه باید از آن‌ها پیروی کند. علاوه بر این، توکن‌های TRC20 ممکن است از قوانین گزینه‌ها از جمله نام توکن، مخفف توکن و دقت توکن پیروی کنند.

TRC-20 همچنین استانداردی است که برای صدور توکن های جدید در بلاکچین TRON استفاده می‌شود. از آنجایی که ترون یک بلاکچین عمومی است، به هر کسی اجازه می‌دهد تا توکن‌های شخصی خود را طبق قوانین مشخص‌شده در استاندارد ایجاد و صادر کند. همه توکن‌های TRC-20 می‌توانند به‌طور یکپارچه با سایر نشانه‌ها و برنامه‌های ایجاد شده در شبکه ترون تعامل داشته باشند.

برخلاف ETH که از مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند، شبکه ترون از روش اجماع اثبات سهام (DPoS) استفاده می‌کند که نه تنها از نظر سرعت تراکنش سریع و هزینه کم کارآمدتر عمل می‌کند، بلکه بسیاری از محدودیت‌های اجماع اثبات کار را از میان برمی‌دارد و نوآوری‌های منحصر‌به‌فردی را برای مطابقت با آخرین نیازهای کاربران فراهم می‌آورد.

خوب است بدانید از آنجایی که در سیستم عامل قراردادهای هوشمند شبکه ترون از همان زبان Solidity که برای برنامه‌نویسی قراردادهای اتریوم است استفاده می‌کند، همه توکن‌ها و قراردادهای هوشمند ترون به طور یکپارچه با شبکه اتریوم سازگار هستند. این یعنی هم می‌توان توکن‌های ترون را در شبکه اتریوم و هم توکن‌های اتریوم را در شبکه ترون استفاده کرد.

تفاوت های TRC20 و ERC20

اما پیش از این که به سراغ بررسی لیست ارزهای trc20 برویم، بیاید تا تفاوت‌های دو استاندارد بلاکچین اتریوم و ترون را مورد بررسی قرار دهیم تا مطمئن شویم کدام مزیت‌های بیشتری را در اختیار ما می‌گذارند. همانطور که می‌دانید، هنگامی که بخواهید رمز ارزی را خرید و فروش یا منتقل کنید، باید یکی از بلاکچین‌ها و استانداردها را انتخاب کنید و این احتمالا چالشی است که هربار با آن روبه‌رو خواهید شد.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
دیفای ارز دیجیتال به چه معناست؟ | دیفای به زبان ساده

در مجموع، اگر دو استاندارد Erc-20 و Trc-20 را در کنار هم بگذاریم، در موارد زیر با هم تفاوت‌هایی دارند:

  • شبکه بلاکچین

Erc-20 استاندارد شبکه بلاکچین اتریوم است.

Trc-20 استاندارد شبکه بلاکچین ترون است.

  • آدرس کیف پول

آدرس کیف پول‌های اتریوم با  X0 شروع می‌شود.

آدرس کیف پول‌های ترون با T شروع می‌شود.

  • سرعت

انتقال، برداشت و واریز در بلاکچین ترون با سرعت بیشتری از اتریوم یعنی ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه انجام می‌شود.

بلاکچین اتریوم سرعت محدودی دارد و حدود ۱۵ تراکنش را در ثانیه تایید می‌کند.

  • کارمزد

بلاکچین اتریوم کارمزد نسبتا بالایی دارد که با شلوغ شدن شبکه بیشتر نیز می‌شود.

به‌دلیل مکانیزم قراردادهای هوشمند بلاکچین ترون، کارمزد این شبکه پایین است و ترافیک نیز بر قیمت‌ آن تاثیری ندارد.

  • امنیت شبکه

تراکنش‌ها در بلاکچین اتریوم و erc20 به دلیل این که باید توسط گره‌های بیشتری تایید شوند امنیت بیشتری نسبت به شبکه ترون دارند.

  • پشتیبانی صرافی و کیف پول

اکثر صرافی‌ و کیف پول‌ها از بلاکچین اتریوم و استاندارد erc20 پشتیبانی می‌کنند.

صرافی‌هایی که از بلاکچین ترون و استاندارد TRC20 پشتیبانی می‌کنند محدود هستند.

لیست ارزهای TRC-20

در معرفی لیست ارزهای TRC-20 ابتدا باید این موضوع را روشن کنیم که تعداد ارزهایی که شما می‌توانید از طریق این استاندارد و بلاکچین منتقل کنید بسیار محدود است. برخلاف بلاکچین اتریوم که تقریبا از تمامی ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند، ارزهای قابل تراکنش در بلاکچین ترون انگشت‌شمارند. بدین ترتیب، لیست ارزهایی که قابلیت انتقال با استاندارد توکن trc-20 را دارند عبارتند از:

تتر (USDT)

تتر یکی از مشهورترین و پرکاربردترین ارزهای دیجیتال، یا به عبارت بهتر استیبل کوین‌هایی است که بر روی بلاکچین بیت کوین ساخته شده است. این ارز با ارزش سایر ارزهای فیات، مانند USD، ارتباط دارد. تتر از آنجا که هر واحد آن معادل ۱ دلار می‌شود، خود را به عنوان ارزی معرفی می‌کند که صد در صد توسط فیات پشتیبانی می‌شود. USDT همچنین پرمعامله‌ترین ارزی است که در شبکه ترون و TRC-20 مورد معامله قرار می‌گیرد.

وینک لینک (WINK)

WINkLink اولین شبکه اوراکل (oracle) غیرمتمرکز بلاکچین ترون است که داده‌های خارجی را برای قراردادهای هوشمند ارائه می‌دهد. این اکوسیستم همچنین سطح بالایی از خدمات امنیتی را برای کل فرآیند اجرای قرارداد هوشمند همراه با دریافت داده‌ها از منابع خارج از زنجیره در اختیار کاربران قرار می‌دهد. توکن این پلتفرم یعنی WIN نیز یک توکن TRC-20 است که از بلاکچین ترون برای تراکنشات خود استفاده می‌کند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
لیست بهترین ارزهای دیجیتال برای ترید

Revain

Revain یک پلتفرم آنلاین برای بررسی توکن‌های مبتنی بر بلاکچین اتریوم است که به توسعه‌دهندگان اجازه می دهد تا بازخوردهای سازنده‌ای را در مورد پروژه‌های خود دریافت کنند. این پروتکل همچنین نویسندگان را تشویق می‌کند تا نظراتی با کیفیت بالا درمورد پروژه‌ها بنویسند. ریون همچنین در لیست ارزهای trc-20 قرار می‌گیرد که هم بر روی erc-20 و هم trc-20 کار می‌کند.

Just

JUST یک پلتفرم DeFi پویا است که طیف وسیعی از راه حل های مالی غیرمتمرکز را ارائه می‌دهد. این سیستم بر روی شبکه ترون ساخته شده و از طریق یک سیستم استیبل کوین غیرمتمرکز متشکل از USDJ و توکن حاکمیت آن، JST، عمل می‌کند.

بیت تورنت (BitTorrent)

BitTorrent در اوایل دهه ۲۰۰۰، زمانی که نرم افزاری را راه اندازی کرد که اشتراک گذاری فایل را از طریق شبکه همتا به همتا تسهیل کرد، قلب بسیاری از علاقه مندان به موسیقی و فیلم را به‌دست آورد. به کمک این پلتفرم، کاربران دیگر می‌توانستند به جای دانلود یا آپلود فایل‌ها در یک سرور، به شبکه‌ای از رایانه‌ها ملحق شوند که با اجرای یک نرم‌افزار آن‌ها را قادر به تبادل فایل‌ها و داده‌ها با یکدیگر می‌کرد.

اما در سال‌های پس از آن، بیت تورنت برای کسب درآمد از سرویس بسیار محبوب خود تلاش کرد. برای این منظور، BitTorrent توسط بنیاد Tron، خالق بلاک چین Tron در سال ۲۰۱۹ خریداری شد. مالکیت جدید سپس یک رمز ارز رمزنگاری BitTorrent، BTT را معرفی کرد تا به گسترش پروتکل آن و ایجاد انگیزه برای مشارکت‌کنندگان شبکه کمک کند.

Trc-20؛ همزاد نسل جدید ERC-20

انتخاب شبکه و استاندارد توکنی که هم کارمزد پایینی داشته باشد و هم تراکنش را به سرعت انجام دهد، همواره دغدغه معامله‌گران ارزهای دیجیتال در هنگام اجرا تراکنش‌ها بوده است. در این مقاله ما سعی کردیم شما را با یکی از جوان‌ترین استانداردهای توکنی از بلاکچین ترون یعنی trc-20 آشنا کنیم تا بتوانید در تراکنش‌های خود انتخاب راحت‌تری داشته باشید گفتیم این بلاکچین برخلاف این که از ارزهای محدودی پشتیبانی می‌کند به دلیل سرعت بالا و کارمزد پایینی که دارد این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده و تبدیل به یک رقیب جدی برای بلاکچین‌های بزرگ و قدیمی مانند اتریوم شده است. امیدوارم که خواندن این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

 


به این مطلب امتیاز دهید

5.00 /5
تعداد شمارش آرا : 2

همانطور که این مطلب را مفید دیدید

مارا در شبکه های اجتماعی نیز دنبال کنید

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد