تتر (USDT) را باید محبوبترین و البته پرکاربردترین ارز دیجیتال معاملاتی در میان ایرانیان و سایر افراد بدانیم. این ارز دیجیتال در حقیقت به دلیل نوسانات بسیار کم و قیمت نسبتا ثابتی که دارد، بهعنوان یک استیبل کوین شناخته میشود و میتوان در هر معاملهای نقشی از آن پیدا کرد. اما تراکنشهای تتر، برخلاف تراکنشهای سنتی که در بانکها انجام میدادیم مزیتهای بسیاری را در اختیار افراد قرار میدهد. برای مثال یکی از بهترین ویژگیهایی که میتوانید در تراکنش با ارزهای دیجیتال بهدست آورید قابلیت پیگیری تراکنش است.
در تراکنشهای ارز دیجیتال، همانطور که شفافیت بهعنوان یک اصل معرفی شده، سرمایهگذاران میتوانند تراکنش خود را در هر لحظه از شبانهروز پیگیری کنند و ببینند در چه مرحلهای قرار دارد. مزایای ردیابی تراکنش البته به اینجا ختم نمیشود. پس در این مقاله ما قصد داریم تا بهطور کامل به بررسی پیگیری تراکنش تتر برویم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تتر (USDT) چیست؟
پیش از این که به پیگیری تراکنش تتر بپردازیم، میخواهیم نگاهی مختصر به استیبل کوین تتر داشته باشیم ببینیم چرا USDT ارز مناسبی برای اجرای تراکنش است. به تعریف وبسایت اصلی این توکن، تتر یک استیبل کوین ارز دیجیتال است که به دلار آمریکا متصل شده و ۱۰۰٪ آن توسط ذخایر تتر پشتیبانی میشود. تتر همچنین متعلق به iFinex ، شرکت ثبت شده در هنگ کنگ که مالکیت صرافی رمزارز BitFinex را بر عهده دارد، است.
تتر در ابتدا تنها بر اساس بلاک چین بیتکوین بود اما اکنون علاوه بر بیت کوین از پروتکلهای Omni و Liquid بیتکوین، اتریوم، TRON، EOS، Algorand، Solana و Bitcoin Cash پشتیبانی میکند. از ژانویه ۲۰۲۳، تتر سومین ارز دیجیتال بزرگ پس از بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) و بهشمار میرود و همچنین بزرگترین استیبل کوین با ارزش بازار نزدیک به ۶۸ میلیارد دلار است.
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، تتر برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال ارزش نسبتا ثابتی دارد. این امر باعث شده تا تتر اغلب اوقات معادل پولهای معمولی مانند دلار قرار گیرد و بازار کریپتو را قدری قابل پیشبینی کند. محبوبیت و کاربردهای تتر بهقدری با سرعت در حال رشد است که این ارز نهتنها برای اجرای تراکنش، بلکه بهعنوان وثیقه توسط پروتکلهای وامدهی و سرمایهگذاری غیرمتمرکز مالی (DeFi) نیز بهکار میرود.
تتر یک توکن ERC-20 یا TRC-20 ؟
برای این که بتوانید بهخوبی پیگیری تراکنش تتر را انجام بدهید خوب است اطلاعاتی در مورد این که تتر روی کدام شبکهها معامله میشود، داشته باشید. باید بگوییم تتر همزمان که میتواند روی شبکه اتریوم معامله شود، در شبکه ترون نیز کار میکند؛ بنابراین باید بگوییم تتر یا USDT یک توکن ERC-20 و TRC-20 است.
تتر در ابتدا یعنی در سال ۲۰۱۸ روی بلاکچین اتریوم بهعنوان یک توکن ERC-20 منتشر شد تا این بلاکچین امکان استفاده از Tether در برنامه های غیرمتمرکز شبکه و قراردادهای هوشمند را فراهم کند. اما با توجه به کندی شبکه اتریوم و کارمزد بالای شبکه آن، در سال ۲۰۱۹ تتر بر روی شبکه ترون نیز بهعنوان توکن TRC-20 فعال شد و از آن روز تراکنشهای تتر و بلاکچین ترون افزایش یافت.
ویژگیها و قابلیتهای استیبل کوین تتر در هر دو این شبکهها یکسان است و کارایی آن تفاوت چندانی ندارد؛ اما بهطور کلی در پروتکلهای صدور، زمان تراکنش و هزینههای دریافت شده توسط این شبکهها تفاوتهای جزئی وجود دارد. شبکه بلاکچین ترون هزینه تراکنش پایینتری نسبت به اتریوم را ارائه میدهد به همین دلیل خوب است که پیش از اجرای تراکنش، اطمینان حاصل کنید که شبکه مناسب را انتخاب کردهاید و هنگام انتقال وجه، آدرس مقصد را به درستی ارائه میدهید.
تراکنش های تتر چگونه انجام می شود؟
همانطور که گفتیم برای این که تراکنش ارزهای دیجیتال را انجام دهیم به یک فضا به نام بلاکچین و البته اینترنت احتیاج داریم. اگر در مورد بلاکچین اطلاعاتی ندارید، باید بگوییم بلاکچین یک دفتر کل غیرمتمرکز است که تمام اطلاعات ارزهای دیجیتال به همراه تراکنشهای آنها را در خود ثبت میکند. بنابراین برای پیگیری و جستجوی هر تراکنشی چه بزرگ و چه کوچک شما باید ابتدا بهسراغ بلاکچین آن بروید. البته نگران نباشید بلاکچین بسیار امن است و هیچ کشور یا سازمانی به اطلاعات آن دسترسی ندارد.
بهطور کلی، یک تراکنش ارز دیجیتال به این معنی است که رمزارزها از یک کیف پول به کیف پول دیگر منتقل شوند. برای این که این تراکنش انجام شود هر کاربر به دو کلید خصوصی که متعلق به خود او است و عمومی که در اختیار دیگران قرار میدهد نیاز دارد. بدون این کلیدها هیچ تراکنشی امکان انجام شدن ندارد.
بنابراین هر تراکنش شامل سه جزء خواهد بود:
- ورودی: ارزی که قرار است ارسال شود.
- خروجی: معادل همان کلید عمومی تراکنش است.
- مقدار: مقدار مشخصی از ارز دیجیتال که قرار است ارسال شود.
توجه داشته باشید هر تراکنش میتواند چندین ورودی و خروجی داشته باشد. تراکنش ارزهای دیجیتال معمولا در مدت زمان کوتاهی انجام میشوند اما این زمان میتواند بسته به عواملی مانند ترافیک شبکه بلاکچین، کارمزد آن و غیره تغییر کند. برای خرید و فروش تتر نیز میتوانید به صرافی اونیکس مراجعه کنید و تراکنشهای مورد نظر را از طریق کیف پول خود انجام دهید.
چرا پیگیری تراکنش تتر مهم است؟
اغلب تراکنشهای ارز دیجیتال به سرعت انجام میشوند و تاخیر چندانی ندارند اما گاهی ممکن است شما یک تراکنش را انجام دهید و هرچه منتظر تایید و تکمیل تراکنش میمانید، چیزی به دستتان نمیرسد. حتی برخی اوقات احتمال دارد که شما برای فردی دارایی را ارسال کنید و پول از حساب شما کم شود اما طرف مقابل چیزی دریافت نکند. در چنین مواردی پیگیری تراکنش تتر یا سایر ارزهای دیجیتال است که میتواند به کمک شما میآید و تراکنش را هر کجای بلاکچین که باشد ردیابی کنید.
علاوه بر این، از آنجا که در بلاکچین امکان پیگیری تراکنشهای غیره نیز وجود دارد، معاملهگران و سرمایهگذاران میتوانند تراکنشهای بزرگ بازار که توسط نهنگها در حال اجرا است را زیر نظر بگیرند به موقع به بازار وارد یا از آن خارج شوند.
هش تراکنش یا TXID چیست؟
TXID که نام دیگر آن شناسه تراکنش است، اولین و مهمترین موردی خواهد بود که برای پیگیری تراکنش تتر یا هر ارز دیجیتال دیگری به آن نیاز پیدا میکنید. این شناسه دنبالهای از اعداد و حروف است که تراکنش خاصی در بلاکچین را نشان میدهد. برای مثال SHA-256 میتواند نمونهای از یک هش دوگانه یا آدرس تراکنش باشد که میتوان از آن برای ردیابی تراکنش در بلاکچین یا یک گره استفاده کرد.
به همین ترتیب، هنگامی که در شبکه یک تراکنش امضا میشود در واقع این TXID آن تراکنش است که باید تایید و سپس مورد امضا قرار گیرد. با امضای txid، تضمین میشود که اگر بخشی از تراکنش تغییر کرد بهدنبال آن شناسه تراکنش نیز تغییر کند و امضا نامعتبر شود. البته باید این نکته را یادآور شویم که TXID همیشه نشاندهنده هش کل تراکنش نیست؛ از آنجایی که یک امضا نمیتواند خود را امضا کند، امضاها شامل txid نمیشوند و بنابراین امضاها میتوانند پس از این که ایجاد شدند بدون باطل شدن، تغییر کنند.
اما علاوه بر TXID، در پیگیری تراکنش تتر شما با اصطلاحات دیگری نیز مواجه خواهید شد که در ادامه برخی از آنها را توضیح میدهیم.
Transection
همه تراکنشها روی بلاکهای بلاکچین ثبت میشوند و به این عمل tramsection میگویند. هر تراکنش نشاندهنده شناسه انتقال ارزهای دیجیتال از یک آدرس به آدرس دیگر است که روی بلاکچین ثبت شده و قابل پیگیری خواهد بود.
SHA-256
شناسه SHA-256 در واقع مجموعهای از توابع هش رمزنگاری شده است که توسط آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) طراحی شده و ویژگیهای منحصربهفردی دارد. این شناسه بسیار تخصصی بوده و توضیح آن از این مقاله خارج است بنابراین در این حد که بدانید این تابع یک ورودی دریافت و یک خروجی تصادفی، قطعی و غیرقابل پیشبینی را تولید میکند برای پیگیری تراکنش تتر کافی است.
Block Explorer (جستجوگر بلاکچین)
بلاک اکسپلورر یک ابزار نرمافزاری آنلاین است که به هر کسی اجازه میدهد بلاکچین را مرور و تراکنشها را در آن جستجو کند. به کمک این ابزار افراد میتوانند اطلاعات لحظهای و تاریخی در مورد یک بلاکچین، از جمله داده های مربوط به بلوکها، تراکنشها، آدرسها و موارد دیگر را جستجو و پیگیری کنند.
Sigash Flag
Sigash Flag در حقیقت به بخش کوچکی از هر تراکنش گفته میشود که تعیین میکند پس از اضافه شدن امضا به تراکنش، کدام بخش از معامله تغییرناپذیر شود.
Wtxid
شناسه تراکنش شاهد یا wtxid یک دنباله عددی است که به تراکنش کمک میکند با گرفتن هش دوگانه SHA-256 یک تراکنش سریالی، شامل نشانگر SegWit، نسخه و شاهد آن در بلاکچین محاسبه شود.
نحوه پیگیری تراکنش تتر
حال فرض کنید یک تراکنش را انجام دادهاید و به هر دلیلی میخواهید تراکنش خود را پیگیری کنید. طبیعی است که اکنون برای جستجوی تراکنش خود در بلاکچین به یک موتور جستجوگر نیاز دارید. البته اشتباه نکنید موتورهای جستجوگری مانند کروم یا سافاری برای پیدا کردن تراکنشهای ارز دیجیتال کمکی به ما نخواهند کرد و ما به یک موتور جستجوگر اختصاصی نیاز خواهیم داشت.
در دنیای ارزهای دیجیتال و استیبل کوینها برای این که بتوانیم یک تراکنش را در بلاکچین جستجو کنیم، چند موتور جستجوی غیرمتمرکز وجود دارد که میتوانیم در این مسیر از آنها کمک بگیریم. موتور جستجوگر بلاکچین که پیش از این اشارهای به آن داشتیم، در واقع همانند گوگل عمل میکند، با این تفاوت که به جای آدرس سایت شما باید TXID یا شناسه تراکنش را وارد کنید. بدین ترتیب میتوانیم اطلاعاتی از جمله دارایی منتقل شده، زمان جابجایی، آدرس کیف پولها و غیره بهدست آوریم.
برای پیگیری تراکنش تتر TRC-20 یا ERC-20، موتورهای جستجوگر بلاکچین بسیاری وجود دارند که با یک سرچ ساده میتوانید آنها را مشاهده کنید. در ادامه ما به معرفی دو نمونه از این موتورها میپردازیم.
وب سایت Etherscan
Etherscan اولین و پرکاربردترین موتور جستجوی بلاکچین بهشمار میرود که میتوانید تراکنشهای تتر که در بستر بلاکچین اتریوم انجام شده را ردیابی کنید. به کمک این موتور جستجو نهتنها تراکنشهای تتر بلکه هر رمزارزی که بر پایه اتریوم یا ERC-20 باشد را از این طریق رهگیری کنید. با وارد کردن TXID تراکنش در این سایت میتوانید اطلاعاتی نظیر اطلاعات ارسال از سوی شما، دریافت توسط گیرنده ارز، تعداد تایید نودها تاریخ و لحظه تراکنش و دریافت و غیره را در اختیار شما قرار میدهد.
وب سایت Tronscan
وب Tronscan دقیقا عملکردی مشابه سایت قبلی دارد با این تفاوت که اطلاعات مربوط به تراکنشهایی که در شبکه ترون یا TRC-20 انجام شده را به شما میدهد. برای پیگیری تراکنش تتر در این سایت نیز به TXID یا شناسه تراکنش نیاز دارید که با وارد کردن آن میتوانید به اطلاعات مورد نظر برسید. البته پیگیری تراکنش و تایید و اعتبارسنجی آنها در این سایت با وارد کردن آدرس ولت فرستنده یا گیرنده نیز امکانپذیر است.
تتر، جایگزینی برای تراکنش های روزمره
از آنجایی که این روزها شاهد محبوبیت و گسترش روزافزون ارزهای دیجیتال هستیم، جای تعجبی نیست اگر این ارزها در آیندهای نزدیک جایگزین ارزهای فیزیکی مانند دلار و یورو شوند و تمامی تراکنشها از این طریق اجرا شوند. بنابراین یادگرفتن پیچ و خمهای دنیای کریپتو به یک عنصر مهم در زندگی ما تبدیل خواهد شد. در این مقاله ما تلاش کردیم تا شما را با روشهای پیگیری تراکنش تتر، این استیبل کوین محبوب و پرکاربرد، آشنا کنیم و با هم چگونگی انتقال یک تراکنش را از کیف پول مبدا در فضای بلاکچین تا کیف پول مقصد را آموختیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید
ارسال دیدگاهدیدگاه های کاربران