اتریوم چیست؟

اتریوم چیست؟
مدیر وبسایت
تاریخ انتشار 2022-12-06

اتریوم پس از بیت کوین برترین پروژه موجود در بازار ارزهای دیجیتال است و به ملکه بازار رمزارزها شهرت دارد. اتریوم به نحوی توسعه داده شده است که مقیاس‌پذیر، قابل برنامه‌ریزی، ایمن و غیر متمرکز باشد. اتریوم به صورت ذاتی به منظور پشتیبانی از قراردادهای هوشمند طراحی شده است. قراردادهای هوشمند یک ابزار ضروری برای توسعه برنامه‌های غیر متمرکز و بسیار از پروژه‌های امور مالی غیر متمرکز (DeFi) است و این پروژه‌ها از قراردادهای هوشمند در بستر تکنولوژی بلاکچین استفاده می‌کنند. این ارز دیجیتال با توانایی‌های فنی‌ که در اختیار دارد، زمینه را برای رشد و توسعه بسیاری از پروژه‌ها محیا کرده است و از این منظر می‌توان نقش این شبکه را در بازار رمزارزها بسیار پررنگ دانست. در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که اتریوم چیست و به طور دقیق در چه زمینه‌هایی فعالیت دارد. شما نیز می توانید هم اتریوم و هم بیت کوین را با کمترین کارمزد در صرافی اکس اونیکس معامله کنید.

اتریوم چیست؟

اتریوم دومین رمزارز معروف و شناخته شده بازار پس از بیت کوین است که توسط «ویتالیک بوترین» و «گاوین وود» در سال ۲۰۱۵ به بازار معرفی شد. طبق داده‌های منتشر شده، اتریوم ۱۷ درصد از ارزش بازار ۱٫۲ تریلیون دلاری رمزارزها را به خود اختصاص داده است.

در دنیای کریپتوکارنسی‌ها، اتریوم یک پلتفرم جهانی و غیر متمرکز برای پول و انواع جدیدی از برنامه‌ها است و هزاران بازی و برنامه‌های مالی از بلاکچین اتریوم تغذیه می‌کنند. این پلتفرم به حدی محبوب است که حتی بسیاری از کوین‌ها روی پلتفرم اتریوم اجرا می‌شوند. قلب پروژه اتریوم را می‌توان شبکه بلاکچین آن دانست. بلاکچین اتریوم یک دفتر کل عمومی توزیع شده و غیرمتمرکز است، جایی که تراکنش‌ها در آن تایید و ثبت می‌شوند.

اتریوم چیست

توزیع شدگی دفتر کل عمومی اتریوم به این معنی است که هر مشارکت‌ کننده در شبکه اتریوم یک نسخه از دفتر کل که شامل اطلاعات تمامی بلاکچین است را در اختیار دارد و می‌تواند به تاریخچه تمامی تراکنش‌های انجام شده دسترسی داشته باشد. همانطور که اشاره شد این بلاکچین غیر متمرکز است؛ به عبارت دیگر این شبکه توسط هیچ شخص و یا سازمان مشخصی مدیریت و کنترل نشده بلکه در عوض مدیریت این شبکه بر عهده کسانی است که هولدرهای دفتر کل عمومی توزیع شده هستند. همچنین تراکنش‌های بلاکچین از کریپتوگرافی برای حفظ امنیت و تایید تراکنش‌ها شبکه استفاده می‌کنند.

اتر، توکن بومی شبکه اتریوم، می‌تواند همانند بیت کوین برای خرید و فروش محصولات و سرویس‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ اما موضوع خاص در مورد اتریوم وجود این قابلیت است که کاربران می‌توانند به ساخت برنامه‌هایی بپردازند که روی شبکه بلاکچین اتریوم اجرا می‌شوند. این برنامه‌ها مي‌توانند به ذخیره، انتقال داده‌های شخصی و یا مدیریت تراکنش‌های مالی پیچیده بپردازند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
تتر چگونه تولید می‌شود؟

تفاوت اتر و اتریوم چیست

شما می‌توانید از اتر به عنوان یک ارز دیجیتال در تراکنش‌های مالی و سرمایه گذاری استفاده کنید. در عوض اتریوم شبکه بلاکچینی است که اتر در آن نگهداری شده و تبادل می‌شود. همانطور که پیش‌تر اشاره شد، این شبکه به ارائه قابلیت‌های دیگری خارج از اتر می‌پردازد. به گفته «بواز آویتال»، مدیر تولید در Anchorage، این قابلیت‌ها می‌توانند شامل جابجایی‌‌های ساده وجوه باشند اما آن‌ها ممکن است تراکنش‌های پیچیده‌ای باشد که شامل مبادله دارایی‌ها تا دریافت وام برای در اختیار گرفتن یک اثر هنری دیجیتال نیز باشد.

تفاوت اتر و اتریوم چیست

همچنین شبکه اتریوم می‌تواند به عنوان محلی برای ذخیره داده‌ها و اجرا کردن برنامه‌های غیر متمرکز مورد استفاده قرار گیرد. تفاوت این نوع ذخیره داده‌ها با مکانیزمی که امروزه در شرکت‌هایی مانند گوگل و آمازون می‌بینیم این است که این دست کمپانی‌ها می‌توانند به کنترل داده‌ها بپردازند اما در بلاکچین اتریوم هر فردی می‌تواند میزبان برنامه‌ها باشد. این موضوع این امکان را به کاربران می‌دهد تا کنترل داده‌های خود را در اختیار داشته باشند و به راحتی از برنامه استفاده کنند در حالی که هیچ سازمان و یا ارگان متمرکزی کنترلی روی این موضوع ندارد.

یکی دیگر از موضوعات هیجان‌انگیز در مورد اتریوم مربوط به قراردادهای خود منعقد شونده است که به قراردادهای هوشمند معروف است. همانند هر قرارداد دیگری، در قراردادهای هوشمند دو طرف وجود دارند که بر اساس دریافت خدمات یا سرویسی در آینده به توافق می‌رسند؛ اما بر خلاف قراردادهای متداول، نیازی به وجود وکلا وجود ندارد و دو طرف قرارداد، توافق خود را به صورت کد شده روی بلاکچین اتریوم قرار می‌دهند. وقتی که مفاد قرارداد عملی شوند، قرارداد به صورت اتوماتیک نهایی شده و میزان اتر توافق شده به طرف مورد نظر در توافق پرداخت می‌شود.

تفاوت بیت کوین با اتریوم چیست

اصلی‌ترین کاربرد بیت کوین استفاده از آن به عنوان یک ارز مجازی و دیجیتال است، همچنین ارز دیجیتال اتریوم نیز کارکردی مشابه با بیت کوین دارد؛ اما شبکه غیر متمرکز اتریوم این ویژگی‌ را فراهم می‌کند که به وسیله آن به ساخت و توسعه برنامه‌های غیر متمرکز، قراردادهای هوشمند و سایر تراکنش‌ها در شبکه پرداخت و این در حالی است که بیت کوین از چنین قابلیت‌هایی محروم است.

تفاوت بیت کوین با اتریوم چیست

همچنین پردازش تراکنش‌ها در شبکه اتریوم بسیار سریع‌تر از شبکه بیت کوین اتفاق می‌افتد به طوری که ساخته شدن بلاک‌های جدید در شبکه بیت کوین هر ۱۰ دقیقه اتفاق می‌افتد اما همین موضوع در شبکه اتریوم به ۱۲ ثانیه به ازای هر بلاک می‌رسد. البته این پایان داستان نیست و بروزرسانی‌های آینده می‌توانند سرعت بیشتری به این شبکه ببخشند. آخرین تفاوت به تعداد توکن‌های عرضه شده باز می‌گردد. تعداد کل بیت کوین‌هایی که قرار است تولید شوند به ۲۱ میلیون عدد خواهد رسید اما هیچ محدودیت در تولید توکن‌های اتر وجود ندارد.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
وایت پیپر اتریوم؛ بررسی و آنالیز صفر تا صد وایت پیپر اتریوم

مزایای اتریوم چیست

وجود شبکه بزرگ و توسعه یافته

شبکه اتریوم شبکه‌ای است که تقریبا از هر لحاظ تست شده و مورد بررسی قرار گرفته است و این موضوع طی سال‌ها فعالیت و میلیاردها معامله انجام شده به اثبات رسیده است. همچنین اتریوم دارای یک جامعه بزرگ‌ و متعهد بوده که امروزه بزرگ‌ترین اکوسیستم در بلاکچین و ارزهای دیجیتال است.

طیف گسترده‌ای از کاربردها

جدای از استفاده از ارز دیجیتال اتر به عنوان یک ارز و دارایی، اتریوم توانایی پردازش تراکنش‌های مالی، قراردادهای هوشمند و ذخیره داده برای برنامه‌های شخص ثالث را دارد و همین موضوع یکی از برجسته‌ترین نقاط قوت اتریوم است.

حرکت به سمت نوآوری مداوم

وجود جامعه‌ای بزرگ‌ از توسعه دهندگان اتریوم که دائما به دنبال یافت راه حل‌های جدید جهت توسعه و ارتقا شبکه و برنامه‌ها می‌شوند یک مزیت مهم برای اتریوم به حساب می‌آید. به دلیل محبوبیت اتریوم،‌ این شبکه بیشتر توسط برنامه‌های غیر متمرکز به عنوان بستری مناسب برای فعالیت تشخیص داده می‌شود.

مزایای اتریوم چیست

دوری از واسطه‌گری

شبکه غیر متمرکز اتریوم این نوید را به کاربران خود می‌دهد که دیگر نیازی به واسطه‌های شخص ثالث جهت انجام امور نباشد. منظور از واسطه می‌تواند وکلا به عنوان اشخاصی که قراردادها را می‌نویسند و تفسیر می‌کنند، بانک‌ها که واسطه‌گری در تراکنش‌های مالی را انجام می‌دهند و یا سرویس‌های شخص ثالث میزبان وب باشد.

معایب شبکه اتریوم

هزینه‌های تراکنش بالا

افزایش محبوبیت شبکه اتریوم منجر به افزایش هزینه انجام تراکنش‌ها در آن شده است. هزینه تراکنش‌ها در شبکه اتریوم که با عنوان gas شناخته می‌شود نوسان داشته و می‌تواند بالا باشد. این موضوع به مذاق ماینرهای این شبکه خوش می‌آید اما اگر کسی هستید که به عنوان کاربر از این شبکه استفاده می‌کنید، ممکن است چندان برایتان خوش آیند نباشد. در حقیقت برخلاف بیت کوین که شبکه به ماینرها پاداش استخراج را می‌دهد، در اتریوم از کاربرانی که تراکنش‌ها را انجام ‌می‌دهند خواسته می‌شود تا هزینه انجام تراکنش‌ها را پوشش دهند.

پتانسیل تورم برای ارز دیجیتال اتریوم

همانطور که کمی پیش‌تر اشاره شد، بیت کوین سقف ۲۱ میلیون کوین برای ارز دیجیتال خود در نظر گرفته است اما هیچ محدودیتی در مورد عرضه رمز ارز اتریوم وجود ندارد و تنها محدودیت، مربوط به محدودیت انتشار سالانه تنها ۱۸ میلیون اتر است. این موضوع می‌تواند به این معنا باشد که اتریوم به عنوان یک سرمایه‌گذاری می‌تواند عملکردی بیشتر شبیه دلار داشته باشد و قیمت آن مانند بیت کوین رشد نکند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
آیا تتر مسدود می شود؟ (راهنمای کامل)

سختی کار برای توسعه دهندگان

پیشرفت و توسعه در شبکه اتریوم می‌تواند برای برخی توسعه دهندگان دشوار باشد چرا که آن‌ها باید از پردازش متمرکز به سمت استفاده از شبکه‌های غیر متمرکز مهاجرت کنند.

اتریوم 2.0

در ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۲۲ ویتالیک بوترین اعلام کرد که حرکت اتریوم به سمت نسخه ۲ آن که با نام مرحله Merge از آن یاد می‌شود تکمیل شده است. به طور کلی می‌توان گفت که مرج یک بروزرسانی برای اتریوم بود تا پس از آن از مکانیزم اجماع اثبات سهام برای تایید تراکنش‌ها از طریق استکینگ استفاده کند.

در حقیقت مکانیسم استکینگ اتریوم جایگزینی برای مدل اثبات کار است که طی آن ماینرهای آن رمزارز از طریق استفاده از کامپیوترهای قدرتمند برای تکمیل توابع ریاضی پیشرفته که به هش معروف هستند اقدام می‌کنند. این روش ماینینگ نیازمند مصرف میزان زیادی از انرژی الکتریسیته برای تایید تراکنش‌های شبکه اتریوم بود تا آن‌ها در بلاکچین عمومی اتریوم ثبت شوند.

اتریوم 2.0

سیستم اثبات کار به میزان زیادی وابسته به انرژی الکتریسیته است. بیت کوین از مکانیزم اثبات کار برای تایید تراکنش‌های شبکه خود استفاده می‌کند. برای اینکه متوجه شوید در این روش چه مقدار انرژی صرف می‌شود کافیست بدانید میزان انرژی که شبکه ماینرهای بیت کوین مصرف می‌کنند امروزه رقمی حدود ۱۲۷ تراوات ساعت است که این مقدار حتی بیشتر از مصرف انرژی برق کل کشور نروژ است!

اتریوم نیز با مکانیزم اثبات کار وضعیتی مشابه بیت کوین داشت و مصرف برق سالانه آن معادل مصرف برق کشور فنلاند بود و میزان کربن تولید شده به اندازه میزان تولید کربن کشور سوئیس می‌رسید! پس از Merge، انتظار می‌رود روند تولید کربن این شبکه ۹۹٫۹۵ درصد کاهش یافته و یکی از اصلی‌ترین انتقاد‌ها به ارز دیجیتال اتریوم را برطرف کند.

کلام پایانی

در این مطلب سعی در ارائه پاسخی کامل به این سوال داشتیم که اتریوم چیست و چه تفاوتی میان ارز دیجیتال اتریوم و شبکه بلاکچین اتریوم وجود دارد. در این مطلب که پروژه اتریوم یکی از مطرح‌ترین و قوی‌ترین پروژه‌های حوزه رمزارزها است شکی وجود ندارد و این شبکه با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند راه را برای توسعه خدمات نوین، برنامه‌های غیرمتمرکز و برنامه‌های امور مالی غیرمتمرکز باز کرده است. یکی از انتقاد‌های بزرگی‌ که به اتریوم وارد می‌شد مصرف انرژی بالا این شبکه به واسطه فعالیت ماینرها برای تایید تراکنش‌ها و حفظ امنیت شبکه بود. این موضوع تا حد زیادی توسط بروزرسانی اتریوم ۲ برطرف شد که در این بروزرسانی شاهد حرکت اتریوم از مکانیزم اجماع اثبات کار به سمت مکانیزم اثبات سهام بودیم. در انتها باید گفت که مسیر پیشرفت و حرکت اتریوم ادامه داشته و بروزرسانی مِرج آخرین بروزرسانی این شبکه نخواهد بود و قطعا می‌توان آینده درخشانی را برای این پروژه ارزشمند بازار کریپتوکارنسی‌ها متصور بود.

به این مطلب امتیاز دهید

5.00 /5
تعداد شمارش آرا : 1

همانطور که این مطلب را مفید دیدید

مارا در شبکه های اجتماعی نیز دنبال کنید

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد