مفهوم فومو یا FOMO چیست؟

مفهوم فومو یا FOMO چیست؟
علی ذوالقدر
تاریخ انتشار 2024-07-21

بدون شک، اضطراب و ترس از مهمترین عوامل موثر بر تشدید شرایط بد و ناگوار به حساب می‌آیند. گاهی این دو عامل آرامش افراد را برهم زده و سبب بروز اتفاقات بدتری در زندگی می‌شود. این مسئله به مفهوم فومو اشاره دارد. جالب است بدانید که فومو نه تنها در زندگی شخصی و مسائل اجتماعی، بلکه در بازارهای مالی، به ویژه بازار کریپتوکارنسی و سرمایه‌گذاری نیز خود را نشان می‌دهد.

متاسفانه معمولا فومو در ارز دیجیتال سبب ضرر و زیان‌های سنگین مالی می‌شود. در حقیقت ترس از دست دادن سرمایه در اغلب مواقع موجب تصمیم‌گیری‌های هیجانی و زیان‌های مالی و روانی غیرقابل جبران می‌شود.

و اما فومو چیست؟ برای جلوگیری از فومو چه راهکارهایی وجود دارد؟ فومو چه تاثیراتی به همراه دارد؟ نشانه‌های وقوع فومو چیست؟

در ادامه توضیحاتی در پاسخ به این سوالات و نکات پیرامون آن‌ها ارائه می‌دهیم.

مفهوم فومو چیست؟

مفهوم فومو چیست؟

فومو در واقع به حس اضطراب ناشی از کسب تجربه مالی مثبت و منحصربه‌فرد دیگران و محروم ماندن شما از آن گفته می‌شود. به زبان ساده‌تر، حس ترس و استرس به دلیل از دست دادن یک فرصت سرمایه‌گذاری سودآور، فومو نام‌گذاری می‌شود. به عنوان مثال: زمانی که فردی رمز ارزی را میخرد و قیمت آن افت می‌کند یا زمانی که فرد یکی از کوین‌های خود را می‌فروشند و پس از آن شاهد بالا رفتن قیمت آن است.

در این وضعیت هیجانات منفی بسیار شدیدی بر فرد غلبه می‌کند. سرمایه گذاری بسیار عظیم مردم در اوایل سال 1399 که بسیاری از افراد به دلیل تبلیغات گسترده در رسانه‌ها تصور می‌کردند که سایر افراد در حال کسب سودهای بسیار زیادی در بورس هستند و آن‌ها محروم مانده‌اند.

لذا بسیاری از افراد به دلیل ترس از دست دادن این فرصت، سرمایه خود را بدون کسب دانش و آگاهی لازم برای شرین شدن در این سود، وارد بورس کردند. در این مثال حسی که سبب وارد کردن سرمایه خود به بورس می‌شد، فومو بود.

فومو چه زمانی رخ می‌دهد؟

فومو چه زمانی رخ می‌دهد؟

بسیاری از سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال که یک صعود گاوی را در رمز ارزی که هنوز آن را نخریده‌اند، حس فومو را تجربه کرده‌اند. معمولا این حس زمانی که ارزش یک رمز ارز در طی مدت زمان بسیار کوتاهی رشد چشمگیری می‌کند، بیشتر است. جالب است بدانید که خود این حس می‌تواند سبب افزایش قیمت شود؛ زیرا افرادی که درباره ارز دیجیتال خاصی حس فومو دارند، به سرعت برای خرید آن اقدام می‌کنند.

در نتیجه قیمت آن رمز ارز رشد زیادی می‌کند. زمانی که یک ارز دیجیتال جدید ظهور می‌کند، حس خیال‌پردازی و سرخوشی ناشی از ورود رمز ارز به بازار سبب افزایش میزان تقاضا برای خرید آن می‌شود. به خاطر داشته باشید که فومو می تواند در نوسانات شدید بازار، زمانی که به نظر می‌رسد فرصت‌های سرمایه‌گذاری عالی وجود دارد، شکل می‌گیرد.

شناخت نشانه‌های Fomo

شناخت نشانه‌های Fomo

در حالت کلی، اغلب افرادی که دچار فومو یا همان ترس از دست دادن می‌شوند، نسبت به آن آگاه نیستند. شما با کسب اطلاعات در مورد نشانه‌های فومو می‌توانید تا جای ممکن از بروز آن جلوگیری کنید. لذا در ادامه به صورت مختصر به هر یک از این نشانه‌های می‌پردازیم.

حس از دست دادن فرصت‌ها

همه افراد حداقل یکبار در برخی شرایط دچار حس ناامیدی و از دست دادن شده‌اند. به عنوان مثال: زمانی که یک فرد از خرید یک ارز و کسب سود زیاد حرف می زند، حس عقب ماند از آن و از دست دادن فرصت می‌کنیم. این حس عقب ماندن و از دست دادن فرصت سبب ایجاد فومو «FOMO» می‌شود.

متمرکز نبودن بر روی یک کار

از دیگر نشانه‌های سندروم فومو می‌توان به عدم تمرکز بر روی یک کار اشاره داشت. به عنوان مثال: افرادی که مدام از یک شاخه به شاخه دیگر می‌پرند و می‌خواهند در تمام زمینه‌های مالی به صورت تخصصی کار کنند، باید بدانند که کار کردن در تمامی زمینه‌های مالی چندان راحت نیست و نیاز به تجربه و صرف زمان زیادی دارد.

لذا این روش نه تنها به افراد کمکی نمی‌کند، بلکه در نهایت سبب افت و کاهش انرژی و بازدهی می‌شود. به این ترتیب به جای افزایش مهارت و تجربه، افراد زمان زیادی از دست داده و دچار فومو می‌شوند.

فعالیت زیاد در سوشال مدیا

گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی یکی از مواردی است که بر روی کیفیت کار تاثیر زیادی می‌گذارد. به این صورت که اغلب افراد بدون اینکه متوجه باشند، زمان زیادی را در شبکه‌های اجتماعی مختلف می‌گذرانند. در نتیجه پس از اتمام روز فرد حس می کند روز خود را چندان مفید نگذرانده است. همین مسئله به صورت ناخودگاه سبب بروز استرس و فومو «FOMO» می‌شود.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
لیست بهترین صرافی‌های خارجی ارز دیجیتال

سبک زندگی ناسالم

همانطور که اشاره شد، ترس از دست دادن چندان دور از ذهن نیست و می‌تواند در شرایط مختلف افراد را درگیر کند. سبک زندگی ناسالم یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین فاکتورهای تشدیدکننده این حس به حساب می‌‌آید. به این صورت که افراد در صورت داشتن زندگی ناسالم، استرس و نگرانی‌های بیشتری را نسبت به سایر افراد تجربه می‌کنند.

دقت داشته باشید که فعالیت در بازارهای مالی خود به تنهایی بسیار استرس‌زا و چالش برانگیز است. به همین دلیل برای جلوگیری از فومو تا جای ممکن باید به سبک زندگی سالم پایبند باشید.

علاقه به درخشیدن و جلب رضایت دیگران

کسانی که به سندروم درخشیدن و فومو دچار هستند، بیش از تمرکز بر روی کیفیت کار، بر روی جلب رضایت دگیران تمرکز می‌کنند. به عنوان مثال: بعضی از افرادی که در بازارهای مالی فعالیت دارند، تمایل دارند بر اساس ترندهای روز و جدید پیش بروند. همین مسئله سبب از دست رفتن تمرکز افراد و عدم توانایی در مدیریت صحیح سرمایه می‌شود.

در واقع نداشتن تمرکز بر روی کار اصلی نمی‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد. اگر شما بارها خود را در موقعیت مشاهده کرده‌اید، بدون شک دچار فومو «FOMO» هستید.

احساس نارضایتی از زندگی

احساس نارضایتی از زندگی از جمله حس‌هایی است که همه ما در برخی شرایط آن را تجربه کرده‌ایم. در صورتی که این حس ادامه یابد، قطعا سبب دشواری بیشتر شرایط می‌شود. متاسفانه گسترش استفاده از شبکه‌های اجتماعی، این حس به مراتب بیشتر شده است.

به خصوص افرادی که به صورت اغراق‌آمیزی شاده و موفقیت‌های خود را در این فضا به اشتراک می گذارند، سبب افزایش حس نارضایتی و فومو «FOMO» در دیگران می‌شوند. گاهی دوستان و همکاران با به اشتراک گذاری پروژه‌های موفقیت آمیز خود در اینستاگرام سبب ایجاد حس سرخوردگی در دیگران می‌شوند.

لذا توصیه می‌کنیم بیش از هر چیزی بر روی مهارت‌ها و کار خود تمرکز کنید و زمان معقول و منطقی را برای تحقق اهداف خود در نظر بگیرید.

اهمیت فومو در بازار ارزهای دیجیتال

فومو در بازار ارز دیجیتال معمولا با ترس و افزایش سریع قیمت‌ها همراه است. به همین علت سرمایه‌گذارانی که عملکرد سریعی ندارند، می‌توانند سود قابل توجهی را از دست بدهند. گاهی این ترس سبب تصمیم‌گیری‌های هیجیانی می‌شود. به عنوان مثال: برخی سرمایه‌گذاران بدون توجه به روند تکنیکال قیمت، برای خرید یک ارز دیجیتال عجله می‌کنند.

در دنیای کریپتوکارنسی فومو زمان رخ می‌دهد که یک شخص طبق بعضی از اطلاعات، بدون تایید منبع و یا صحت آن، اقدام به خرید یک ارز دیجیتال می کند. فومو به نوعی مردم را به فروش یک ارز دیجیتال به پایین‌ترین قیمت یا حتی خرید آن در بالاترین قیمت سوق می‌دهد. متاسفانه یکی از عواقب فومو در بازار رمز ارزها بسیار بدتر و عمیق تر از از دست دادن سرمایه است.
قطع ارتباط با خانواده، افسردگی و اضطراب شدید از جمله مهم‌ترین عواقب فومو به شمار می‌روند.

عوارض و خطرات فومو برای تریدرها

عوارض و خطرات فومو برای تریدرها

در حالت کلی، فومو می توانید بر روی بازار ارزهای دیجیتال تاثیرات مثبت و منفی داشته باشید. در ادامه به این پیامدهای مثبت و منفی اشاره خواهیم داشت.

تاثیرات منفی

تاثیرات منفی فومو بر بازار ارزهای دیجیتال به شرح زیر است:

● گاهی فومو سبب افزایش نوسانات در بازار می‌شود. به این صورت که هجوم سرمایه‌گذارای برای خرید رمز ارز می تواند قیمت‌ها را به صورت ناگهانی افزایش دهد، ولی این افزایش قیمت در بلند مدت پایدار نخواهد بود. یعنی زمانی که سرمایه‌گذاران تصمیم به فروش دارایی‌های خود می‌گیرند، قیمت ها به سرعت کاهش می‌یابد.

● اگر سرمایه گذاران و معامله‌گران صرفا به دلیل ترس از دست دادن سودهای بالقوه تصمیم به خرید یک ارز دیجیتال بگیرند، نتایج این تصمیم چندان خوب نخواهد بود.

● در برخی موارد فومو می‌تواند سبب کلاهبرداری شود. به این صورت که افراد از تبلیغات سوء استفاده کرده و قیمت ها را به نفع خود دستکاری می‌کنند.

● دقت داشته باشید که گاهی فومو سبب ایجاد حباب می‌شود که در آن قیمت رمز ارز از ارزش ذاتی خود فاصله گرفته و می‌تواند سقوط شدیدی را تجربه کند.

نکته: فومو در بسیاری از مواقع می‌تواند فرصت‌ها و سودهای کوتاه مدتی را در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کند؛ ولی سرمایه‌گذاران باید تصمیمات خود را باید بر اساس اصول فاندامنتال یک ارز دیجیتال بگیرند.

تاثیرات مثبت

از تاثیرات مثبت فومو بر بازار ارز دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

● در برخی شرایط فومو سبب ایجاد حس هیجان و خوش‌بینی در بین سرمایه‌گذاران می‌شود که نتیجه آن جذب خریداران بیشتر و افزایش قیمت است.

● گاهی فومو سبب افزایش تقاضا برای یک ارز دیجیتال می‌شود که در پی آن حجم معاملات و قیمت آن افزایش می‌یابد.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
استیبل کوین چیست و چه کاربردی در معاملات ارزهای دیجیتال دارد ؟

● در برخی مواقع فومو سبب افزایش سطح آگاهی از یک ارز دیجیتال می‌شود که در نهایت سبب پذیرش و استفاده گسترده از آن خواهد شد.

نکته: با وجود تاثیرات مثبت فومو، در نظر داشته باشید که استفاده از استراتژی‌های معاملاتی و تحلیل بازار برای فعالیت و تصمیم‌گیری‌های مربوط به سرمایه‌گذاری اهمیت بسیاری دارد.

راهکارهای مقابله و مدیریت فومو

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته شده و نتایج آمارها، بسیاری از معامله‌گران ارزهای دیجیتال دچار فومو «FOMO» هستند. البته راهکارهایی وجود دارد که در کنترل فومو در بازارهای مالی کم بسیاری می‌کند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

دور ماندن از استرس شبکه های اجتماعی

امروزه شبکه‌های اجتمالی از جمله بخش‌های مهم در زندگی روزمره مردم به حساب می‌آید. دقت داشته باشید که در شبکه های اجتماعی به نظر می رسد همه افراد در حال برنده شدن و کسب موفقیت‌های بزرگ هستند. به عنوان مثال: شما با یک جستجوی کوچک در شبکه‌های اجتماعی در زمینه ارزهای دیجیتال می‌توانید افراد زیادی را مشاهده کنید که ثروت خود را از طریق خرید و فروش رمز ارزها به دست آورده‌اند.

لذا ترکیب معامله و شبکه‌های اجتماعی می تواند بسیار خطرناک و ریسک‌زا باشد؛ چرا که شبکه‌های اجتماعی تنها یک بستر به منظور کسب آگاهی از رخدادهای جدید است. به همین دلیل از آن نباید به عنوان یک ابزار برای تصمیم‌گیری‌های مهم و حیاتی مثل: سرمایه‌گذاری استفاده شود. در صورت به توجهی به این اصل امکان بروز فومو در بازار مالی وجود دارد.

به این ترتیب شما باید پیش از هر گونه اقدام و خرید رمز ارزی در مورد آن اطلاعات لازم را به دست آورید. به خاطر داشته باشید که شاخص‌های مهمی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تحت عنوان شاخص ترس و طمع شناخته می‌شود.

دنبال کردن اخبار از منابع معتبر

در حالت کلی، اخبار و رویدادهای مربوط به ارزها دیجیتال تاثیر بسزایی در قیمت آن‌ها دارد. به همین دلیل سرمایه‌گذاران و معامله‌گران ارزهای دیجیتال باید به صورت روزانه اخبار و تحلیلات مربوط به آن را پیگیری کنند. دقت داشته باشید که خبرهای جعلی و شایعه همیشه وجود داشته و بازار رمز ارزها نیز از این قاعده مستثنی نیست.

پیش از هر چیزی برای تشخیص خبر واقعی باید آن را با دلایل عقلانی و منطقی مورد بررسی قرار دهید. اخبار جعلی و دروغین رمز ارزها در بیشتر مواقع حول محور شوک مطرح می‌شوند. به این صورت واکنش های غریزی قوی مثل: عصبانیت و ترس در شما تحریک می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم منبع خبر را بیابید و از صحت و درستی آن اطمینان حاصل کنید.

تعیین استراتژی سرمایه گذاری

تعیین استراتژی سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین اصول فعالیت در بازارهای مالی به شمار می‌رود. استراتژی سرمایه‌گذاری در واقع شامل مجموعه قواعدی است که طبق ارزش‌ها و باورهای سرمایه‌گذار و معامله‌گر شکل می‌گیرد. استراتژی سرمایه‌گذاری به نوعی می تواند مسیر معامله‌گر را تا رسیدن به اهداف مشخص کند.

دقت داشته باشید که ضرر و زیان سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی بنابر دلایل مختلفی اجتناب ناپذیر است. یعنی حتی باتجربه‌ترین سرمایه‌گذاران نیز نمی‌توانند از همه فرصت‌های موجود در بازارهای مالی و بهترین استراتژی‌ها استفاده کنند. لذا شما باید بر اساس میزان سرمایه، میزان ریسک‌پذیری، مهارت و تجربه خود استراتژی معاملاتی خود را تعیین کنید.

به این صورت شما می‌توانید در شرایط حساس از هیجانات بازار به دور باشید و خرید و فروش ارزهای دیجیتال خود را با آگاهی کامل انجام دهید.

بهره گیری از ابزارهای تحلیل بازار

استفاده از ابزارهای تحلیل بازار، از بهترین روش‌ها برای تسلط به احساسات و جلوگیری از فومو در بازارهای مالی است. شما می‌توانید برای بررسی بازار از دو روش محبوب و رایج تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده کنید. در حقیقت باید یادگیری روش‌های تحلیل بازار و مفاهیمی همچون: سطوح مقاومتی و حمایتی، بدون اینکه تحت تاثیر جو روانی بازار قرار بگیرید، می‌توانید تصمیمات بهتری بگیرید.

عدم داشتن احساس پشیمانی برای فرصت های از دست رفته

در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال می‌توانید فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری پیدا کنید. توجه داشته باشید که از دست دادن بعضی از این فرصت‌ها کاملا اجتناب‌ناپذیر است. لذا اگر فرصتی را برای خرید و فروش ارز دیجیتال از دست داده‌اید، نباید احساس پشیمانی یا اضطراب بیش از حد داشته باشید.

حسرت و پشیمانی به نوعی مانع از تصمیم‌گیری صحیح و منطقی می‌شود. در نتیجه ممکن است برای جبران خسارت خود، دست به معاملاتی با ریسک بسیار بالا بزنید. به این ترتیب پس از ضرر و زیان اول، زیان‌های بعدی نیز از راه می‌رسند و سرمایه شما از دست می‌رود.

استفاده از روش کپی تریدینگ

اگر به تازگی وارد بازار ارزها دیجیتال شده‌اید و از تجربه کافی برخوردار نیستید، می‌توانید از استراتژی کپی تریدینگ استفاده کنید. در حقیقت با استفاده از این روش شما می توانید رفتارها و استراتژی های یک معامله‌گر حرفه‌ای را دقیقا تکرار کنید. افراد حرفه معمولا به ندرت دچار فومو در بازارهای مالی می‌شوند و در معاملات خود از رفتارهای هیجانی پرهیز می‌کنند.

به همین دلیل شما با تکرار و کپی معاملات آن‌ها می‌توانید از ضرر و زیان‌های احتمالی جلوگیری کرده و سود قابل توجهی کسب کنید.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
مفهوم دامیننس چیست؟ + روش های تحلیل و نحوه محاسبه

تقویت روانشناسی معامله گری

مفهوم فومو به صورت ذاتی با روانشناسی مرتبط است. به این صورت احساسات سرمایه‌گذاران بر آن‌ها غالب شده و بر روی تصمیم گیری آن ها تاثیر می گذارد. اگر به عنوان یک سرمایه‌گذار و معامله‌گر چنین افکاری دارید، باید بدانید که وضعیت فعلی سبب اختلال در تصمیم‌گیری و چشم انداز شما شده است.

از چرخه رفتاری ویران گر معامله‌گران می‌توان به ورود به معامله، وحشت، فروش، پشیمانی و انجام دوباره آن ها اشاره داشت. به منظور بهبود روانشناسی معاملات، ابتدا باید نقاط قوت و ضعف خود را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید. برای اینکار می توانید از آموزش‌های مربوطه استفاده کنید.

مدیریت ریسک

برای کاهش خطرات فومو می‌توانید از مدیریت دقیق ریسک استفاده کنید. به این صورت حتی اگر تحت تاثیر ترس از دست دادن و درگیر معامله نادرست شده باشید، با مدیریت ریسک می‌توانید ضرر و زیان های احتمالی را به طور قابل توجهی کاهش دهید. فومو در برخی شرایط سبب جذاب به نظر رسیدن یک معامله می‌شود، ولی قطعا نمی‌تواند جایگزین استراتژی معاملاتی شود.

در واقع شما برای یک معامله باید تمام عواقب آن را بسنجید و ریسک خود را تا جای ممکن مدیریت کنید. مدیریت ریسک به نوعی شامل مجموعه گسترده‌ای از اطلاعات و دانش‌ها است. به همین دلیل شما با استفاده از این تکنیک می‌توانید احساسات خود در حین معامله را کنترل کنید.

محدودیت فعالیت در شبکه های اجتماعی

به طور کلی، افراد با استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌توانند اطلاعات و ایده‌های معاملاتی خود را به سرعت افزایش دهند. ولی گاهی فعالیت بیش از در این رسانه‌های اجتماعی می‌تواند زیان هایی به همراه داشته باشد. به عنوان مثال: گاهی شما با مشاهده موفقیت معامله گران دیگر احساس ناامیدی و بی‌انگیزگی می‌کنید. در نتیجه امکان تصمیم‌‌گیری‌های هیجانی و احساسی افزایش می‌یابد.

زمانی که بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید، به صورت ناخوداگاه اطلاعات دیگران نسبت به خود را برتر می‌دانید. این حس می‌تواند بر روی اعتماد به نفس شما تاثیر منفی بگذارد و حس فومو را در شما ایجاد کند. در این شرایط توصیه می‌کنیم زمان مخصوصی را برای استفاده از این رسانه‌ها در نظر بگیرید.

رابطه FOMO با Herd Mentality

جالب است بدانید که فومو به نوعی با Herd Mentality یا ذهنیت گله‌ای ارتباط دارد. تفکر گله ای یک نوع الگوی رفتاری است که نمایانگر تمایل انسان های یک گروه به منظور فکر کردن و رفتار کردن مطابق سایر اعضای گروه است. بالا رفتن قیمت یک ارز دیجیتال از جمله مواقعی است که افراد این رفتار را از خود نشان می‌دهند. در حقیقت دلایل اصلی صعودی شدن قیمت یک رمز ارز، غلبه تقاضا بر عرضه است.

معنی فومو در ارز دیجیتال همان ترس از دست دادن فرصت است که در ادامه این روند افراد را درگیر خود می کند. لذا ذهنیت گلیه سبب تشویق این افراد به ورود به بازار و خرید و افزایش میزان تقاضا می‌شود. در حقیقت نمودهای این رفتار می تواند در جنبه‌های مختلفی از زندگی مشاهده شود که فعالیت در بازارهای مالی مثل: بازار کریپتوکارنسی یکی از آن‌ها است.

به طور کلی، برخی از افراد فعال در یک مارکت از دانش و قدرت تحلیل کافی برخوردار نیستند. به همین علت این افراد در صورت مواجه شدن با فومو و ترس از دست دادن فرصت، تلاش می‌کنند تا با جریان کنونی بازار حرکت همسو داشته باشند. توجه داشته باشید که تفکر گله تنها متخص افراد فاقد اطلاعات در حوزه سرمایه‌گذار نیست. یعنی هر فردی می‌تواند در شرایط‌های خاص این نوع رفتار هیجانی را از خود نشان دهد.

جمع بندی

در سال های اخیر، با گسترش فعالیت در بازارهای مالی مثال: بازار ارزهای دیجیتال، فومو به طور چشمگیری افزایش یافته است. گاهی این پدیده برای افرادی که بازار را به درستی تحلیل و زمان بندی می کنند، سوددهی قابل توجهی دارد. ولی در اغلب مواقع فومو یک دام بسیار خطرناک برای افرادی که تصمیم‌گیری‌های هیجانی دارند، است.

به همین دلیل پیش از اتخاذ هر نوع تصمیمی باید خطرات احتمالی را در نظر گرفته و بازار تحلیل کنید. به این صورت می‌توانید تا حد زیادی از فومو و ریسک‌های مالی جلوگیری کنید.

سوالات متداول

آیا ابزاری برای مدیریت Fomo وجود دارد؟

برای مدیریت فومو می توانید از راهکارهایی مانند: دور ماندن از استرس شبکه‌های اجتماعی، دنبال کردن اخبار از منابع معتبر، تعیین استراتژی سرمایه‌گذاری، بهره‌گیری از ابزارهای تحلیل بازار، عدم داشتن احساس پشیمانی برای فرصت‌های از دست رفته، کپی تریدینگ، تقویت روانشناسی معامله گری، مدیریت ریسک و محدودیت فعالیت در شبکه های اجتماعی استفاده کنید.

آیا فومو فقط در بازارهای مالی رخ می دهد؟

خیر؛ فومو می‌تواند خود را در جنبه‌های مختلفی از زندگی نشان دهد که بازارهای مالی تنها بخشی از آن به حساب می‌آید.

خطرات فومو چیست؟

از عوارض فومو می‌توان به احساس سرخوردگی، ناامیدی، افسردگی، ضرر و زیان‌های مالی بسیار سنگین، قطع ارتباط با خانواده و دوستان اشاره داشت.

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد