آموزش استخراج اتریوم

آموزش استخراج اتریوم

در دنیای فناوری اطلاعات و ارزهای دیجیتال، استخراج اتریوم (Ethereum) به عنوان یکی از موارد حیاتی و پربازده‌ترین فعالیت‌ها در زمینه رمزارزها شناخته می‌شود. احتمالا می‌دانید که اتریوم یک پلتفرم قدرتمند برای اجرای تراکنش‌های هوشمند و ایجاد قراردادهای هوشمند است و به عنوان دومین رمزارز محبوب بعد از بیتکوین شناخته می‌شود.

در این مقاله، با هدف آموزش روش‌ها و ابزارهای مورد نیاز برای استخراج اتریوم، سعی کرده‌ایم اطلاعاتی جامع و قابل فهم در این زمینه ارائه دهیم. از مباحث ابتدایی مانند توضیحات در مورد تکنولوژی بلاکچین و اتریوم، تا مراحل نصب نرم‌افزارها، تنظیمات ماینینگ و مدیریت سخت‌افزارها، تمام جوانب مرتبط با استخراج اتریوم به صورت جامع پوشش داده شده است.

با مطالعه این مقاله به‌راحتی می‌توانید با اصول اساسی استخراج اتریوم آشنا شده و نحوه بهینه‌سازی فرآیند ماینینگ خود را فرا بگیرید.

منطور از استخراج اتریوم چیست؟

استخراج اتریوم به فرآیندی اطلاق می‌شود که در آن افراد (معمولا با نام ماینرها) با استفاده از توان محاسباتی کامپیوترهای خود، تراکنش‌های شبکه اتریوم را تأیید می‌کنند و به ایجاد بلوک‌های جدید در زنجیره بلوک این رمزارز می‌پردازند. این فرآیند به عنوان «ماینینگ» یا استخراج (Mining) شناخته می‌شود.

اصلی‌ترین هدف از استخراج اتریوم تأیید تراکنش‌هایی است که در شبکه اتریوم انجام می‌شوند. هر تراکنش اعلام شده در شبکه نیاز به تأیید و تایید توسط بلوک‌های جدید دارد تا به طور کامل در شبکه ثبت شود. ماینرها با حل یک مسئله ریاضی پیچیده (که به آن Proof of Work یا PoW گفته می‌شود) نشان می‌دهند که توان محاسباتی خود را صرف این کار کرده‌اند. به عنوان جایزه برای انجام این کار هم اتریوم جدید دریافت می‌کنند.

استخراج اتریوم از دو جنبه مهم برخوردار است: تأمین امنیت شبکه و ایجاد ارز دیجیتال جدید (اتریوم) که به ماینرها به عنوان پاداش ارائه می‌شود. این فرآیند توزیع اتریوم و ادامه عملکرد شبکه را تضمین می‌کند و افراد را به مشارکت در ایجاد و تأیید تراکنش‌ها ترغیب می‌کند.

چه تفاوت‌هایی بین استخراج اتریوم و استخراج بیت‌کوین وجود دارد؟

اگرچه بلاکچین اتریوم از ایده‌ها و نوآوری‌های بیت‌کوین الهام گرفته شده است، اما توسعه‌دهندگان اتریوم به دور از کپی کردن همه جزئیات از فناوری بیت‌کوین، تغییرات مهمی را در شبکه بلاکچین ایجاد کرده‌اند. این تفاوت‌ها تأثیر زیادی بر فرآیند استخراج اتریوم داشته‌ است.

اتریوم به‌طور خاص به گونه‌ای طراحی شده است که فقط استخراج با استفاده از واحدهای پردازش گرافیکی یا GPU ممکن باشد. این ویژگی در مقایسه با بیت‌کوین، که به طور انحصاری با سخت‌افزارهای تخصصی (ASIC) استخراج می‌شود، تفاوت دارد. هدف از این محدودیت در کد اتریوم تنظیم قدرت هش شبکه است.

با بهینه‌سازی استخراج برای GPUها، توسعه‌دهندگان اتریوم سعی کرده‌اند تا اطمینان حاصل کنند که حتی با افزایش سختی شبکه، استخراج همچنان برای افرادی که از رایانه‌های خانگی و دکل‌ها استفاده می‌کنند، قابل انجام باشد. این اقدامات به حفظ طراحی غیرمتمرکز شبکه کمک می‌کنند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
چه کسانی از شیبا حمایت می‌کنند؟

در مقابل بیت‌کوین، اتریوم یک ارز بدون سقف است و عرضه اتر در یک مقدار حداکثری محدود نمی‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که رشد عرضه اتر هیچ‌گاه متوقف نشود، اما وارد کردن مقدار زیادی اتر به بازار ممکن است منجر به کاهش ارزش آن شود.

اتریوم نیز به منظور مقابله با تورم، پاداش‌های بلاک خود را در سال ۲۰۱۷ از ۵ به ۳ اتر کاهش داد. حتی پس از ۱.۵ سال، در سال ۲۰۱۹، پاداش‌ها یک بار دیگر به ۲ اتر در هر بلاک کاهش یافت.

مهمترین نکته این است که در اتریوم، تصمیمات مرتبط با این کاهش‌ها توسط توسعه‌دهندگان هسته اتریوم گرفته می‌شوند و این امر برای ماینرها محاسبه بازده سرمایه‌گذاری در سخت‌افزارهای آن‌ها (ROI) را دشوارتر می‌کند.

چرا باید اتریوم استخراج کنیم؟

هنگامی که شبکه اتریوم در سال ۲۰۱۵ به طور رسمی شروع به کار کرد، ارزش اتر به حدود ۱ دلار محدود بود. به همین دلیل استخراج اتر به عنوان یک مسیر برای رسیدن به ثروت فوری نمی‌توانست مناسب باشد و بسیاری از ماینرها، توسعه‌دهندگان و افراد علاقمند به ارزهای دیجیتال بیشتر به عنوان یک حمایت به این پروژه نگاه می‌کردند، نه به عنوان یک فرصت مالی.

با افزایش قیمت اتریوم، استخراج این ارز به سودآوری بیشتری منجر شد و افراد با فهم کامل از ظرفیت شبکه و مهارت‌های لازم برای اجرای نودهای خود، به استخراج این ارز جذب شدند.

سال‌های بعد که قیمت اتریوم به چند هزار دلار رسیده است، استخراج این ارز به عنوان یک فعالیت تجاری سودآور محسوب می‌شد؛ حتی در مقابل رقابت شدید. با این حال، با نزدیک شدن اتریوم به سیستم اثبات سهام (PoS) سرمایه‌گذاری در تجهیزات ماینینگ دچار عدم سودآوری شد و اکنون دیگر استخراج اتریوم منسوخ شده است.

مزایای استخراج اتریوم

استخراج اتریوم دارای مزایای زیادی است که افراد را به این فعالیت جذب می‌کند. در زیر به برخی از مزایای استخراج اتریوم اشاره شده است:

1.     مناسب بودن برای GPUها:

یکی از بزرگترین مزایای استخراج اتریوم، مناسب بودن آن برای واحدهای پردازش گرافیکی یا GPUهاست. این ویژگی به افراد امکان را می‌دهد که از کامپیوترها یا دستگاه‌های مجهز به GPU برای استخراج استفاده کنند، در حالی که استخراج بیت‌کوین به سخت‌افزارهای ASIC وابسته‌تر است.

2.     توزیع غیرمتمرکز:

با اینکه استخراج بیت‌کوین به طور اصلی توسط تجهیزات خاص ASIC انجام می‌شود و تمایل به ترکیب قدرت هش در دسترس کمتر است، استخراج اتریوم بیشتر به شکل غیرمتمرکز انجام می‌شود. این به افراد عادی اجازه می‌دهد که با استفاده از تجهیزات موجود خود، به فعالیت در شبکه‌ای بزرگ متصل شوند.

3.     پاداش مناسب:

ماینرها که در فرآیند استخراج اتریوم مشغول به کار هستند، به عنوان پاداش اتر جدید دریافت می‌کنند. این پاداش به عنوان تشویق برای ایجاد بلوک‌های جدید و تأیید تراکنش‌ها به آنها تعلق می‌گیرد.

4.     شبکه هوشمند اتریوم:

اتریوم به عنوان یک پلتفرم هوشمند و قراردادهای هوشمند شناخته می‌شود. استخراج اتریوم به معنای مشارکت در تأمین امنیت این شبکه هوشمند است که از آنجا که به طور مداوم توسعه می‌یابد، می‌تواند به پروژه‌ها و برنامه‌های متنوعی اجازه اجرا دهد.

5.     فعالیت در دنیای رمزارزها:

استخراج اتریوم فرصتی برای ورود به دنیای رمزارزها برای افراد فراهم می‌کند. این فرایند به افراد امکان می‌دهد تا به عنوان ماینرها در جریان اکوسیستم رمزارزها شرکت کنند و با نحوه عملکرد این بازار آشنا شوند.

به طور کلی، استخراج اتریوم از طریق تبدیل توان محاسباتی به ارز دیجیتال اتر، یک فرآیند جذاب برای افراد با تمایل به فعالیت در دنیای رمزارزها و توسعه بلاکچین است.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
تتر (USDT) کوین است یا توکن؟

چگونه اتریوم استخراج کنیم؟

برای استخراج اتریوم ابتدا باید چند گام اساسی را دنبال کرد. اولین قدم انتخاب یک کیف پول اتریوم مطمئن و ایجاد آدرس مخصوص برای دریافت اترهاست. سپس نیاز به تصمیم گیری در مورد روش استخراج داریم که می‌تواند ماینینگ با استفاده از GPU یا استفاده از خدمات استخراج ابری باشد.

برنامه‌های ماینینگ اتریوم را نصب کرده و تنظیمات لازم را اعمال کنید. استفاده از نرم‌افزارهایی نظیر Ethminer یا PhoenixMiner معمولا پیشنهاد می‌شود. همچنین مهم است که به‌روزرسانی درایورهای کارت گرافیک خود را انجام دهید.

با عضویت در یک استخر ماینینگ، می‌توانید با سایر ماینرها توانایی خود را ترکیب کرده و پاداش‌ها را به‌تساوی تقسیم کنید. حتما درک مفاهیم مانند قدرت هش (Hashrate) و سختی (Difficulty) نیز اهمیت دارد.

در نهایت به دقت مسائل امنیتی و مدیریت ریسک را در نظر بگیرید. مواردی مانند پشتیبان‌گیری از کلیدهای خصوصی و استفاده از اتصالات امن SSL می‌توانند از اطلاعات شما در محیط استخراج محافظت کنند.

ماینینگ اتریوم از استخر Ethereum pool

در این بخش از آموزش استخراج اتریوم به ماینینگ اتریوم از طریق استخر ماینینگ می‌پردازیم. شروع استخراج اتریوم از استخر، ساده‌ترین و سریع‌ترین روش برای ورود به این دنیاست. این روش به شما این امکان را می‌دهد که با دیگران همکاری کنید و پاداش‌ها را به اشتراک بگذارید. تمام ماینرها در یک استخر توافق دارند که در صورت حل یکی از معاملات یا پازل‌های رمزنگاری، پاداش‌ها بر اساس قدرت هششان تقسیم می‌شود. اندازه استخر، که براساس قدرت هش اندازه‌گیری می‌شود، تعیین‌کننده تعداد بلوک‌ها و پاداش‌های متوسط گروه است.

لازم به ذکر است که همه استخرها یکسان نیستند. در انتخاب استخر باید سه ویژگی اساسی را در نظر بگیرید:

  • اندازه استخ
  • حداقل مبلغ پرداخت
  • هزینه تراکنش استخر

هزینه استخر نشان‌دهنده سهم مدیریت استخر است که برای اجرای آن دریافت می‌شود. اگر این هزینه بیشتر از ۳ درصد باشد، ممکن است بهتر باشد یک استخر دیگر انتخاب کنید. حداقل مبلغ پرداخت نیز کمترین مقداری است که می‌توان از استخر برداشت کرد و تعیین‌کننده زمانی است که به پاداش دست یافته و می‌توان آن را واریز کرد.

استخراج، برای کسانی که دسترسی به قدرت پردازش GPU دارند و تمایل به شناخت عمیق‌تر دنیای اتریوم دارند، به همراه کسب درآمد بیشتر، گزینه‌ای ارزشمند است.

آموزش استخراج اتریوم به شکل انفرادی

استخراج انفرادی به نظر می‌رسد یک جایگزین جذاب برای استفاده از استخرهای مشترک باشد؛ زیرا هیچ هزینه‌ای به عنوان سهم در استخر پرداخت نمی‌شود و نیازی به تقسیم پاداش با دیگران وجود ندارد. اما برای داشتن یک فرصت معقول برای حل یکی از معماهای رمزنگاری در زمان معقول، یک ماینر به دستگاه‌های پردازش گرافیکی (GPU) به تعداد زیادی نیاز دارد. بنابراین استخراج انفرادی بیشتر برای ماینرهای حرفه‌ای مناسب است که مزارع ماینینگ خود را اداره می‌کنند.

حتما به یاد داشته باشید که اگر قصد استخراج ارزهای دیجیتال به صورت فردی را دارید، ارزهایی مانند اتریوم (البته تا قبل از تغییر به روند اثبات سهم)، مونرو، زی‌کش و ارزهای مشابه را انتخاب کنید؛ زیرا استخراج این ارزها به نظر معقول و سودآور خواهد بود. برای مثال، در استخراج انفرادی، ارزهایی مانند بیت‌کوین مناسب نیستند.

استخراج اتریوم به شکل ابری

استخراج ابری اتریوم به معنای شرکت در فعالیت‌های استخراج اتریوم به‌صورت آنلاین و از راه دور، بدون نیاز به تجهیزات ماینینگ حضوری است. در این حالت شما از خدمات یک شرکت استخراج ابری (Cloud Mining) استفاده می‌کنید که تمامی تجهیزات و امکانات لازم برای استخراج اتریوم را بر عهده دارد. به این ترتیب، شما به‌صورت مستقیم از طریق این شرکت به استخراج اتریوم مشغول می‌شوید.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
انتقال بیت کوین چقدر زمان می‌برد؟

مزیت استخراج ابری این است که شما نیازی به خرید و نگهداری تجهیزات ماینینگ، تنظیم و نگهداری آنها ندارید. همچنین مشکلات مرتبط با نویز، گرما و مصرف برق نیز بر عهده شرکت استخراج ابری است.

هرچند این روش می‌تواند برای برخی افراد مزیت داشته باشد، باید به دقت شرکت مورد نظر را انتخاب کنید و مطمئن شوید که آن شرکت قابلیت ارائه خدمات استخراج امن و قابل اعتماد را دارد. همچنین هزینه‌ها و شرایط قرارداد را به دقت بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که این روش با نیازها و توقعات شما سازگار است.

مزایا و معایب ماینینگ ابری اتریوم

مزایای ماینینگ ابری اتریوم:

  1. عدم مسئولیت در قبال تجهیزات:
  • شما مسئولیتی در قبال خراب شدن تجهیزات ندارید.
  • پرداخت یک مبلغ ثابت به عنوان هزینه استخراج، معافیت شما از هر گونه هزینه تعمیرات را به همراه دارد.
  1. عدم نیاز به نگهداری تجهیزات:
  • شما نیازی به نگهداری تجهیزات پر سر و صدا در خانه یا انبار خود ندارید.
  • تمامی مسائل مربوط به نویز، گرما و مصرف برق بر عهده شرکت استخراج ابری است.

معایب ماینینگ ابری اتریوم:

  1. عدم امکان بازگشت پول در صورت کاهش قیمت اتریوم:
  • در صورت کاهش قیمت اتریوم، به دلیل پرداخت پیش‌بینی شده، فرصت بازگشت پول محدود است.
  • قراردادهای دقیق و شرایط قراردادی را با دقت بررسی کنید تا از این موضوع آگاه شوید.
  1. محدودیت در تغییر نرم‌افزار و سخت‌افزار:
  • امکان تغییر نرم‌افزار و سخت‌افزار استخراجی که توسط ارائه‌دهنده استخراج ابری استفاده می‌شود وجود ندارد.
  • شما باید محدودیت‌های تکنولوژیک ارائه‌دهنده را بپذیرید.

مراحل استخراج اتریوم

در ادامه آموزش استخراج اتریوم به مراحل استخراج می‌پردزایم.

مرحله ۱: ایجاد کیف پول اتریوم

در صورت عدم در دست داشتن کیف پول اتریوم، باید یک ولت اتریوم ایجاد کنید. انتخاب‌هایی چون متامسک (MetaMask) و مای اتریوم والت (MyEtherWallet) به عنوان کیف پول‌های امن و معتبر برای اتریوم وجود دارند.

مرحله ۲: به‌روزرسانی درایورهای GPU

برای اطمینان از بهترین عملکرد پردازنده‌های گرافیکی (GPU)، به‌روزرسانی درایورهای AMD یا Nvidia بسیار حائز اهمیت است.

مرحله ۳: نصب نرم‌افزار استخراج اتریوم

نرم‌افزارهای استخراج متنوعی وجود دارند. برای دانلود آخرین نسخه Claymore Dual Miner، به وب‌سایت مربوطه مراجعه کنید و دستورالعمل‌های مرحله به مرحله را دنبال کنید.

مرحله ۴: انتخاب استخر استخراج

در مرحله راه‌اندازی Claymore Dual Miner، باید تصمیم بگیرید که قسمتی از استخری را که می‌خواهید در آن استخراج انجام دهید انتخاب کنید. قبل از تصمیم‌گیری، به معیارهای اندازه استخر، حداقل پرداخت و هزینه استخر دقت کنید.

مرحله ۵: جمع‌آوری پاداش

پس از گذشت مدتی از ماینینگ، به صفحه وب استخر خود مراجعه کنید تا پاداش استخراج خود را بررسی کنید. آدرس کیف پول عمومی اتریوم خود را در نوار جستجو وارد کنید تا به نتایج پاداش دست یابید. این پاداش‌ها می‌توانند به صورت دستی یا با رسیدن به حداقل پرداخت، به طور خودکار به کیف پول اتر شما ارسال شوند.

جمع‌بندی

به عنوان سخن نهایی دو مورد از مهمترین سوالاتی که کاربران با آن مواجه هستند پاسخ می‌دهیم.

  1. آیا هنوز هم می‌توان اتریوم استخراج کرد؟

با توجه به اینکه در یکی دو سال اخیر اتریوم به اثبات سهم تغییر رویه داده است، اکنون دیگر امکان درآدزایی از استخراج اتریوم وجود ندارد.

  1. جایگزین مناسب برای استخارج به‌جای اتریوم کدام ارزها هستند؟

می‌توانید برای استخراج و درآمدزایی از این روش از ارزهایی مانند زی کش (ZEC)، ورت کوین (VTC)، اتریوم کلاسیک (ETC)، اتریوم اثبات کار (ETHW)، ریون کوین (RVN) و ارزهای مشابه دیگر برای ماینینگ استفاده کنید.

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد