معاملات فیوچرز ارز دیجیتال چیست + بهترین استراتژی برای معاملات فیوچرز

معاملات فیوچرز ارز دیجیتال چیست + بهترین استراتژی برای معاملات فیوچرز
نگار نبئی
تاریخ انتشار 2022-07-01

مقدمه

در بازار های مالی روش های مختلفی برای کسب درآمد وجود دارد. برخی سعی می کنند تا با خرید سهام (یا ارز دیجیتال های مناسب) و نگه داشتن آن ها به مدت طولانی، ارزش پول خود را حفظ کرده و به سود دست پیدا کنند. اما اگر در پی اتفاقی نا منتظره، شرایط بازار تغییری چشمگیر به خود ببیند چه؟ اگر ارزش سهام این افراد به شدت پایین بیاید، این افراد چه کاری می توانند انجام دهند؟

علاوه بر یادگیری اصول تحلیل صحیح مارکت و فنون معامله گری که اصلی ترین مورد در موفقیت هر فرد فعال در بازار سرمایه به شمار می آیند، این افراد می توانند با یادگیری معاملات فیوچرز (معاملات قرارداد های آتی – Futures Contracts) و بدون توجه به صعودی یا نزولی بودن مارکت، به سود برسند.

اما ماهیت معاملات فیوچرز چیست و چرا ما به عنوان یک تریدر باید به این حوزه ورود داشته باشیم؟

با ما در ادامه مقاله صرافی اکس اونیکس همراه باشید تا همه چیز را در مورد معاملات فیوچرز مورد بررسی قرار دهیم.

 معاملات فیوچرز چیست؟

آشنایی با معاملات فیوچرز
معاملات فیوچرز چیست؟

راه شناخته شده تر کسب درآمد یا حفظ ارزش پول در بازار های مالی، خرید و فروش سهام (یا کالا ها در بورس کالا) است بدین ترتیب که فرد زمانی که مناسب می داند، خریدش را انجام داده و صبر می کند تا با افزایش قیمت، به سود دست پیدا کند. به این معاملات، معاملات اسپات (Spot) اطلاق می شود. اما در معاملات فیوچرز (فیوچرز به معنای آتی است) برخلاف حالت قبل، ما شاهد هیچ گونه تبادل سهام / ارز دیجیتال / کالا نیستیم.

ریشه ایجاد معاملات فیوچرز ، در امان ماندن از نوسانات شدید بازار بوده است. برای مثال فرض کنید شما صاحب مزرعه گندم هستید و قصد دارید تا گندم را با قیمت فعلی (فرض کنید هر کیلو ۲ هزار تومان) تا ۶ ماه آینده به فروش برسانید. ابتدا در بازار یک خریدار گندم پیدا کرده و قراردادی مانند آنچه گفتیم را با او به امضا می رسانید. در چنین حالتی هم شما به عنوان فروشنده و هم ایشان به عنوان خریدار موظف هستید تا ۶ ماه آینده ، ۱ تن گندم را با قیمت کیلویی ۲ هزار تومان مبادله کنید. اگر قیمت گندم تا ۶ ماه آینده ثابت بماند که هیچ، شما فروش خود را انجام داده و خریدار نیز از شما می خرد، اما در صورت عدم ثبات قیمت گندم، دو سناریو ممکن است رخ دهد:

  • قیمت گندم افزایش پیدا کند: در این شرایط شما باید همچنان با همان قیمت کیلویی ۲ هزار تومان گندم به فروش برسانید، در حالی که قیمت گندم در حال حاضر به کیلویی ۴ هزار تومان رسیده است. در این وضعیت طرف خریدار سود می کند چرا که توانسته است گندم مورد نیاز خود تا ۶ ماه را با قیمت ثابت کیلویی ۲ هزار تومان تهیه نماید.
  • قیمت گندم کاهش پیدا کند: اگر قیمت گندم کاهشی شود، شما هستید که سود می کنید چرا که گندم را تا ۶ ماه آینده، به جای کیلویی هزار تومان، ۲ هزار تومان به فروش می رسانید و خریدار نیز موظف است به تعهدش در قبال خرید ۱ تن گندم از شما به قیمت ثبت شده عمل کند.

به همین سبب، این قرارداد ها توانستند تا حدی آسودگی خاطر برای فعالین بازار به ارمغان بیاورند. چه از جهت ثبات قیمت و چه از نظر ثبات نسبی در فروش کالا هایشان.

معاملات آتی در اصل برای به انجام رسیدن پروسه فوق به وجود آمدند. به این پروسه، پوشش ریسک یا هج کردن (Hedging) گفته می شود. با پوشش ریسک، اگرچه ممکن است از سود احتمالی در آینده جا بمانید اما از طرفی، از ضرر احتمالی نیز جلوگیری می کنید. امکان این که با هج کردن کسب سود کنید و هم از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید غیر ممکن است چرا که طبیعت هج، کاهش ریسک است و هر چه ریسک شما کمتر و کمتر شود، سود شما نیز کمتر خواهد شد.

اما کاربرد معاملات فیوچرز به هج کردن خلاصه نمی شود. اگر بتوانید بازار را به درستی تحلیل کرده و معاملات خود را خوب مدیریت کنید، چرا از این معاملات برای سفته بازی (Speculation) و کسب سود استفاده نکنید؟ (توضیح مولف: “توجه داشته باشید که سفته بازی در ادبیات اقتصادی، آن معنی منفی که در جامعه دارد را نداشته و بهترین معادل speculation به شمار می رود، در دیکشنری معتبر لانگمن، speculation به شکل when you try to make a large profit by buying goods, property, shares etc and then selling them معنی شده است. این عبارت معنی «کسب سود زیاد از طریق خرید کالا ها و دارایی ها و فروش آن ها به قیمت بالاتر» را می دهد.”)

همان طور که بالاتر اشاره کردیم، از قرارداد های آتی می توان به عنوان پوشش ریسک استفاده کرد، اما در حال حاضر بسیاری از معامله گران هستند که علاقه ای به خرید دارایی پایه (دارایی پایه به دارایی ای گفته می شود که قرارداد آتی از آن ارزش می گیرد. مثلا گندم در مثال ما، دارایی پایه یا Underlying Asset است.) ندارند و تنها قصد دارند با توجه به تحلیل خود از وضعیت بازار، از قرارداد های آتی استفاده کرده و کسب سود کنند. این افراد نیز می توانند از قرارداد های آتی استفاده کنند اما نوع این قرارداد آتی مقداری متفاوت بوده و به آن ها اصطلاحا پرپچوال (Perpetuals) یا قرارداد های آتی دائمی (بدون تاریخ انقضا) می گویند.

مشکل قرارداد های آتی با تاریخ انقضا این است که در تاریخ سررسید، باید مقدار پول ذکر شده دریافت شده و دارایی ذکر شده نیز تحویل داده شود. اما با پرپچوال ها این مشکل حل شده است. فرض کنید که با یک پرپچوال بیت کوین طرف هستیم. در چنین قراردادی اگر شما فروشنده باشید، نیازی نیست تا (فرض مثال) ۲ بیت کوین ذکر شده در قرارداد را به خریدار تحویل دهید. شما تنها در صورت کاهش قیمت بیت کوین تا مقدار ذکر شده کسب سود می کنید و اگر بازار برخلاف تحلیل شما پیش برود، ضرر می کنید. طرف مقابل شما نیز طبعا ۲ بیت کوین دریافت نخواهد کرد.

تا فراموش نکرده ایم اشاره کنیم که قرارداد های فیوچرز از مشتقات مالی (Financial derivatives) به شمار می روند زیرا همان طور که اندکی بالاتر اشاره کردیم، به خودی خود ارزش نداشته و ارزش خود را از دارایی پایه خود می گیرند.

انواع مختلفی از فیوچرز در بازار وجود دارند که در ادامه مقاله «همه چیز درباره معاملات فیوچرز» به آن ها اشاره می کنیم:

  • فیوچرز مبتنی بر کالا (Commodities futures)
  • فیوچرز مبتنی بر شاخص بازار (Index futures)
  • فیوچرز مبتنی بر محصولات مالی (Financial products futures)

همان طور که اشاره شد، تمامی فیوچرز های فوق از مشتقات بازار های مالی محسوب شده و ارزش خود را از دارایی پایه و حرکت قیمت آن می گیرند.

حال که مقداری با فیوچرز آشنا شدیم، بیایید در ادامه مقاله به بررسی یک سری مشخصه های مربوط به این قرارداد ها بپردازیم.

لوریج در معاملات فیوچرز چه اهمیتی دارد؟

لوریج در معاملات فیوچرز چه اهمیتی دارد؟
اهمیت لوریج در معاملات فیوچرز

اهرم معاملاتی به شما امکان معامله با اعتبار بالاتر را می دهد.

لوریج به معنی اهرم معاملاتی است و شما با استفاده از اهرم معاملاتی می توانید عملا از بروکر (کارگزاری) خود پول قرض گرفته و وارد معامله ای با حجم پولی بالاتر شوید. اهرم معاملاتی مانند تیغی دو پهلو عمل می کند. برای مثال اگر ۱۰۰ دلار داشته باشید و از اهرم معاملاتی ۵۰ استفاده کنید، انگار از بروکر حدود ۵۰۰۰ دلار اعتبار دریافت کرده اید.  لوریج هایی مانند اهرم معاملاتی 1:100 و 1:50 شما را وسوسه می کند تا با ریسک کردن پول خود، به سود چند برابری برسید، اما همان طور که اهرم معاملاتی می تواند سود احتمالی شما را افزایش دهد، می تواند شما را همان قدر به ضرر و زیان نزدیک کند. از آن جایی که طبیعت بازارهای مالی، نوسانات زیاد در قیمت ها است، اکیدا توصیه می کنیم تا از پوزیشن هایی با اهرم معاملاتی سنگین بپرهیزید زیرا یک حرکت کوچک خلاف تحلیل شما کافیست تا شما را از معامله خارج کند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
مدیریت سرمایه چیست؟ معرفی انواع استراتژی مدیریت سرمایه

شورت سلینگ (Short selling) در معاملات فیوچرز به چه معناست؟

شورت سلینگ
شورت سلینگ (Short selling) در معاملات فیوچرز

اگر خاطرتان باشد، کمی پیش به این موضوع اشاره کردیم با استفاده از فیوچرز شما می توانید چه در زمان گاوی (Bullish) بودن بازار و چه در دوره خرسی (Bearish)، از بازار کسب سود کنید. زمانی که بازار در وضعیت نزولی یا همان وضعیت خرسی قرار دارد، شما از آپشن شورت سل استفاده می کنید. در این وضعیت شما معتقدید که قیمت ها افت پیدا می کنند و با اگر تحلیل شما درست باشد، شما به سود می رسید.

مارجین در معاملات فیوچرز چیست؟

معامله مارجین (Margin به معنای حاشیه) در حقیقت درصدی از ارزش کلی معامله است که شما باید نزد بروکر گرو بگذارید تا پوزیشن فیوچرز شما باز شود. اگر معامله شما با سود بسته شود این مبلغ نیز به شما بر می گردد و اگر ضرر شما از حدی که وثیقه گذاشتید بیشتر شود، شما اصطلاحا مارجین کال (Margin call) می شود و اگر لازم باشد، بروکر به صورت خودکار پوزیشن شما را می بندد تا از ضرر بیشتر جلوگیری کند. در صرافی های ارز دیجیتال شما با دو نوع مارجین کراس و ایزوله (Cross and Isolated Margins) مواجه می شوید که جلوتر مفصل به آن ها پرداخته ایم.

تفاوت معاملات فیوچرز با معاملات فوروارد چیست؟

قرارداد های فیوچرز از جمله قرارداد های استاندارد در حوزه مالی شناخته می شوند و در بسیاری از بورس های معتبر مانند بورس کالای شیکاگو (Chicago Mercantile Exchange – CME) به شکل رسمی مورد معامله قرار می گیرند.

اما قضیه در مورد قرارداد های فوروارد (سلف) مقداری متفاوت است. قرارداد های فوروارد با وجود این که شباهت بسیار زیادی به فیوچرز دارند، اما در بازارهای خارج از بورس (OTC – Over the Counter) معامله می شوند.

 معاملات فیوچرز در فارکس چیست؟

معاملات فیوچرز در فارکس چیست؟
معاملات فیوچرز در فارکس

بازار فارکس (Foreign Exchange – FOREX) بزرگ ترین بازار مالی در جهان به شمار می آید که حجم گردش مالی روزانه آن چندین برابر مجموع گردش مالی دیگر بازار ها مانند بازار های بورس اوراق بهادار و کالاها است. تمامی کشور های جهان جهت به انجام رساندن مبادلات مالی خود و تبدیل ارز خود به دلار، یورو، ین و … از این بازار استفاده می کنند. برای مثال اگر شما در فرودگاه به صرافی بروید و قصد تبدیل یورو به دلار را داشته باشید، نرخی که این تبدیل بر اساس آن صورت می گیرد نشات گرفته از بازار فارکس است. بازار فارکس به دو بخش اصلی اسپات و فیوچرز تقسیم بندی می شود. در این مقاله ما قصد داریم به معاملات فیوچرز در فارکس بپردازیم.

معاملات فیوچرز در بازار فارکس از طریق بروکر ها انجام می شوند. در بازار فارکس شما می توانید معاملات فیوچرز جفت ارز هایی مانند:

  • EUR/USD
  • USD/CAD
  • GBP/USD
  • USD/JPY
  • EUR/GBP
  • AUD/USD
  • NZD/USD

و چندین جفت ارز دیگر را انجام دهید. همچنین امکان انجام معاملات فیوچرز کامودیتی (کالا) هایی مانند نفت خام و گاز، طلا و نقره نیز فراهم است.  همچنین برخی از بروکر ها به شما اجازه معاملات فیوچرز شاخص هایی مانند S&P500 و DJIA را می دهند.

معاملات فیوچرز فارکس به طور کلی قانونمند تر از معاملات اسپات هستند چرا که تنها و تنها از طریق بروکر ها انجام می گردند.

تا فراموش نکرده ایم اشاره کنیم که در بازار فارکس نیز می توانید از هر دو کاربرد فیوچرز، یعنی هج کردن (پوشش ریسک) و کسب سود از طریق سفته بازی (speculation) استفاده کنید. برای هج در این بازار شما باید در جفت ارز هایی پوزیشن معاملاتی بگیرید که هم بستگی منفی داشته و برخلاف جهت هم حرکت می کنند. بدین ترتیب شما می توانید هجینگ را با موفقیت انجام داده و ریسک معاملات خود را به حداقل برسانید.

حال که با معاملات فیوچرز در بازار فارکس آشنایی پیدا کردید، در ادامه مبحث به معاملات فیوچرز در بازار ارز دیجیتال و نحوه انجام معاملات فیوچرز در صرافی های بایننس، کوینکس، هات بیت و کوکوین می پردازیم.

معاملات فیوچرز در بایننس جیست؟

معاملات فیوچرز در بایننس جیست
معاملات فیوچرز در بایننس

بایننس، بزرگترین صرافی در حوزه ارز های دیجیتال بوده و از بهترین ارائه دهنده های خدمات معاملات آتی و اسپات در جهان می باشد. برای استفاده از معاملات فیوچرز در بایننس، قدم های زیر را طی کنید:

پس از لاگین به حساب کاربری خود در صرافی بایننس، ماوس را روی گزینه ی  Derivatives نگه دارید. یک منوی پاپ-آپ باز می شود که در آن شما می توانید دو گزینه با نام های USD-M Futures و COIN-M Futures را مشاهده کنید. با انتخاب گزینه اول شما به صفحه ای هدایت می شوید که در آن جفت ارز ها در مقابل دلار آمریکا (USD) معامله می شوند. با انتخاب گزینه دوم اما می توانید به معاملات ارز دیجیتال در مقابل ارز دیجیتال دسترسی پیدا کنید.

از آنجایی که کلیت معاملات فیوچرز در این دو حالت تفاوتی با هم ندارد، برای آموزش ما روی گزینه USD-M Futures کلیک کرده و وارد صفحه مورد نظر می شویم.

حال با صفحه زیر مواجه می شویم. طراحی این صفحه برای بسیاری از کاربران فعال در این حوزه آشناست. حتی اگر معاملات خود را در بایننس انجام نداده باشید، چینشی مشابه با این صفحه را حتما مشاهده کرده اید زیرا تقریبا تمامی صرافی ها از چینش انجام شده توسط بایننس کپی کرده اند.

 

در این صفحه ۳ بخش کلی را مشاهده می کنیم. بلوک بزرگ سمت چپ، چارت قیمتی را نمایش می دهد. بلوک باریک تر وسط نشان دهنده عمق بازار و حجم معاملات و در نهایت بلوک سمت راست، محل تنظیم سفارش های معاملاتی است.

انواع مختلف ثبت سفارش های معاملاتی در بایننس فیوچرز به شرح زیر است:

  • Limit order: از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می شود که شما قصد خرید در قیمتی پایین تر از قیمت کنونی یا فروش در قیمتی بالاتر از قیمت کنونی دارید. این سفارش معاملاتی زمانی که قیمت بازار به قیمت مورد نظر شما برسد، اجرایی خواهد شد.

در سفارش لیمیت شما دو کادر Price و size را مشاهده می کنید. در کادر اول باید سطح قیمت مورد نظر خود را وارد نمایید (و با کلیک روی گزینه Last می توانید از قیمت کنونی بازار استفاده کنید) و در کادر دوم نیز، سایز دلاری معامله خود را وارد کنید. (البته این کار را می توانید با استفاده از اسلایدر پایین نیز انجام دهید اما ترجیحا از همان کادر size استفاده کنید.)

اگر روی گزینه TP/SL کلیک کنید، می توانید نقاط حد سود و حد ضرر را به ترتیب در کادر های Take profit و stop loss مشخص کنید.

در نهایت با کلیک روی دکمه سبز رنگ Open long، پوزیشن معاملاتی خرید و با کلیک روی دکمه قرمز Open short، می توانید پوزیشن معاملاتی فروش باز کنید.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
متاورس چیست ؟ + معرفی بهترین ارزهای متاورس

 

  • Market Order: برخلاف Limit order، با استفاده از این سفارش معاملاتی می توانید خرید یا فروش خود را بدون وقفه در در قیمت کنونی بازار انجام دهید.

پس از آنجایی که صرافی خود بهترین قیمت «کنونی» بازار را برای معامله شما در نظر می گیرد، در این سفارش معاملاتی تنها با کادر سایز معامله مواجه هستید که می توانید مقدار دلاری مورد نظر خود را وارد کنید. همچنین در این بخش نیز شاهد حضور گزینه TP/SL هستیم که این گزینه هم درست مانند بخش بالا کار می کند.

 

  • Stop Limit Order: اگر ماوس خود را روی فلش کنار گزینه Stop limit نگهدارید، با یک منو مواجه خواهید شد که سفارش های معاملاتی stop limit، stop market، trailing stop و post only در آن قرار دارند. در ادامه مقاله همه چیز درباره معاملات فیوچرز، قصد داریم به بررسی کامل این موارد بپردازیم.

در سفارش معاملاتی stop limit با دو کادر اصلی stop price و price مواجه هستیم. عددی که شما در کادر stop price وارد می کنید در حقیقت فعال کننده یک Limit order برای قیمت وارد شده در کادر price است. شما از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می کنید که برای مثال، می خواهید اگر قیمت بیت کوین به زیر ۲۰۰۰۰ دلار رسید، یک دستور خرید در سطح ۱۸۰۰۰ فعال سازی کنید.

در کادر size هم مطابق معمول، مقدار دلاری معامله مورد نظرات را وارد می کنید. بخش TP/SL نیز کاملا مشابه قسمت های پیشین است.

 

  • Stop market Order: با استفاده از این سفارش معاملاتی، می خواهیم که پس از رسیدن قیمت به حد ثبت شده (عددی که در کادر Stop price وارد می کنیم)، کوین مورد نظر بلافاصله و با بهترین قیمت مارکت به فروش برسد.

کادر سایز معامله و گزینه TP/SL در اینجا نیز مانند دیگر قسمت ها است.

 

  • Trailing stop order: این سفارش معاملاتی مانند یک حد ضرر متحرک حرکت می کند. برای استفاده از این سفارش معاملاتی، باید ابتدا قیمتی که می خواهیم حد ضرر در آن فعال شود را در کادر Activation price تعیین کرده و سپس تعیین عدد حد ضرر خود را با توجه به مقدار درصدی که در کادر callback rate مشخص کرده ایم، به شکل خودکار به صرافی بسپاریم. در چنین حالتی اگر برای مثال، قیمت ۳ درصد از حد قیمتی تعیین شده در activation price پایین تر رفت، حد ضرر عمل کرده و معامله ما با ضرر بسته می شود.

کادر سایز معامله نیز درست مانند قسمت های قبلی است.

 

  • Post only order: این روش شباهت بسیار زیادی با سفارش معاملاتی limit دارد. تنها فرق در این است که در limit order اگر سفارش شما با قیمت کنونی بازار یکی باشد، سفارش شما به سرعت اجرایی می شود در حالی که در سفارش معاملاتی post only، سفارش شما ابتدا در اردربوک قرار گرفته و سپس در صورت یکی شدن قیمت ها، اجرایی می شود.

یک بخش مشترک دیگر بین تمامی موارد فوق، بخش Cross Margin و Isolated Margin است. شما می توانید با کلیک روی گزینه Cross، نوع مارجین مورد نظر خود را انتخاب نمایید. اما تفاوت بین cross margin و isolated margin در چیست؟

فرض کنید ۵۰۰ دلار در بخش فیوچرز سرمایه دارید. شما به منظور کاهش ریسک معاملات و محافظت از دارایی خود، طبیعتا تمامی پول خود را وارد یک معامله نمی کنید. در Isolated margin، اگر ما ۵۰ دلار از ۵۰۰ دلار را برای یک معامله اختصاص دهیم، اگر تحلیل مان اشتباه شود، نهایتا همان ۵۰ دلار را از دست می دهیم و ضرر بیشتری به ما وارد نمی شود. اما اگر از گزینه cross margin استفاده کنیم، پس از ضرر ۵۰ دلاری، صرافی همچنان معامله را باز نگه می دارد. در این وضعیت اگر ضرر شما سنگین شود می تواند حتی به از دست رفتن کل آن ۵۰۰ دلار منجر شود. بنابراین اگر فعلا در بازار تازه کار هستید، از cross margin استفاده نکنید.

در آخر این قسمت، خوب است اشاره کنیم که صرافی بایننس از شبکه testnet پشتیبانی می کند. با استفاده از این شبکه می توانید بدون وارد کردن پول حقیقی، توانایی های خود در این حوزه را محک بزنید. می توانید با استفاده از لینک https://testnet.binance.com به شبکه testnet بایننس دسترسی پیدا کنید.

دراین قسمت، به بررسی سوال «معاملات فیوچرز در بایننس چیست؟» پرداخته و تلاش کردیم مروری جامع بر امکانات فیوچرز این پلتفرم مطرح داشته باشیم. در ادامه مقاله به بررسی معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس می پردازیم.

معاملات فیوچرز در کوینکس چیست؟

خدمات معاملات فیوچرز کوینکس
معاملات فیوچرز در کوینکس

کوینکس یکی از محبوب ترین صرافی های ارز های دیجیتال در بین کاربران ایرانی به شمار می رود و بسیاری از کاربران تمامی خرید و فروش های خود را در این صرافی چینی انجام می دهند. برای استفاده از خدمات معاملات فیوچرز کوینکس، به وب سایت رسمی کوینکس به آدرس https://www.coinex.com/ مراجعه کرده و در بالای صفحه، روی گزینه Futures کلیک کنید.

 

با کلیک روی گزینه مذکور به صفحه زیر می رسید. طراحی این صفحه تا حدی مشابه با بخش فیوچرز صرافی بایننس می باشد. در قسمت چپ صفحه، لیستی از جفت ارز های قابل معامله، در وسط چارت قیمتی و در سمت راست نیز اطلاعات اردربوک و عمق بازار را مشاهده می فرمایید.

 

اولین چیزی که با آن مواجه می شویم، تعداد کمتر آپشن های معاملاتی در این صرافی است. اما با وجود Limit order، Market order، stop limit order و stop market، می توانیم بگوییم که کوینکس حداقل توانسته سفارش های محبوب کاربران را در پلتفرم خود ارائه کند. همچنین می توانید نوع مارجین (cross یا isolated) و مقدار آن را از منوی زیر چارت قیمتی انتخاب کنید. حال در ادامه مقاله، قصد داریم به بررسی این سفارش ها بپردازیم. دقت کنید که این سفارش های معاملاتی تفاوتی با بایننس ندارند.

  1. Limit order: از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می شود که شما قصد خرید در قیمتی پایین تر از قیمت کنونی یا فروش در قیمتی بالاتر از قیمت کنونی دارید. این سفارش معاملاتی زمانی که قیمت بازار به قیمت مورد نظر شما برسد، اجرایی خواهد شد.

برای خرید، قیمت مورد نظر را در کادر price وارد کرده و مقدار مورد نظر «از کوین» را در کادر amount وارد کرده و روی گزینه Buy X کلیک کنید.

برای فروش نیز همین پروسه فوق را طی کنید. قیمتی که می خواهید فروش در آن انجام شود را در کادر price وارد کرده و سپس مقدار فروش را در کادر amount ثبت کرده روی گزینه Sell X کلیک کنید.

 

  1. Market order: در این دستور معاملاتی، خرید و فروش ها تماما در بهترین قیمت فعلی توسط صرافی انجام می شوند و شما تنها کافیست مقدار خرید یا فروش خود را در کادر amount ثبت کنید و سپس روی دکمه Buy X یا Sell X کلیک کنید.

 

  1. Stop limit order: در سفارش معاملاتی stop limit با دو کادر اصلی stop و price مواجه هستیم. عددی که شما در کادر stop وارد می کنید در حقیقت فعال کننده یک Limit order برای قیمت وارد شده در کادر price است. شما از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می کنید که برای مثال، می خواهید اگر قیمت بیت کوین به زیر ۲۰۰۰۰ دلار رسید، یک دستور خرید در سطح ۱۸۰۰۰ فعال سازی کنید.

با استفاده از کادر amount می توانید مقدار مورد نظرتان را مشخص کنید.

 

  1. : با استفاده از این سفارش معاملاتی، می خواهیم که پس از رسیدن قیمت به حد ثبت شده (عددی که در کادر Stop وارد می کنیم)، کوین مورد نظر بلافاصله و با بهترین قیمت مارکت به فروش برسد. مقدار مورد نظر را نیز می توانیم در کادر amount وارد کنیم.
مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
استیبل کوین چیست و چه کاربردی در معاملات ارزهای دیجیتال دارد ؟

به پایان بررسی معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس رسیدیم. فیوچرز کوینکس علی رغم داشتن امکانات کمتر نسبت به فیوچرز بایننس، می تواند نیاز بیشتر کاربران را رفع کند. اما مسلما بهترین صرافی ارز دیجیتال برای معاملات فیوچرز به شمار نمی رود.

در ادامه مقاله به بررسی معاملات فیوچرز در صرافی هات بیت می پردازیم.

معاملات فیوچرز در هات بیت چیست؟

خدمات معاملات فیوچرز صرافی هات بیت
معاملات فیوچرز در هات بیت

 

برای استفاده از خدمات معاملات فیوچرز صرافی هات بیت، ابتدا به آدرس https://www.hotbit.io/ مراجعه کرده و روی گزینه exchange کلیک کنید. این گزینه شما را به صفحه معاملات فیوچرز انتقال می دهد.

 

در سمت چپ این صفحه لیستی از ارزها، در وسط چارت قیمتی و در سمت راست نیز اردربوک و عمق مارکت را مشاهده می کنید. طراحی این قسمت کاملا مشابه با صرافی کوینکس است. با اسکرول به سمت پایین به آپشن های معاملاتی فیوچرز کوینکس می رسیم.

 

  1. Limit order: از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می شود که شما قصد خرید در قیمتی پایین تر از قیمت کنونی یا فروش در قیمتی بالاتر از قیمت کنونی دارید. این سفارش معاملاتی زمانی که قیمت بازار به قیمت مورد نظر شما برسد، اجرایی خواهد شد.

برای خرید، قیمت مورد نظر را در کادر price وارد کرده و مقدار مورد نظر «از کوین» را در کادر volume وارد کرده و روی گزینه Buy X کلیک کنید.

برای فروش نیز همین پروسه فوق را طی کنید. قیمتی که می خواهید فروش در آن انجام شود را در کادر price وارد کرده و سپس مقدار فروش را در کادر volume ثبت کرده روی گزینه Sell X کلیک کنید.

 

  1. Market order: در این دستور معاملاتی، خرید و فروش ها تماما در بهترین قیمت فعلی توسط صرافی انجام می شوند و شما تنها کافیست مقدار خرید یا فروش خود را در کادر amount ثبت کنید و سپس روی دکمه Buy X یا Sell X کلیک کنید.

 

  1. Trigger order: این صرافی stop limit order را با نام trigger order معرفی می کند. امکانات trigger order نیز مشابه با آنچه در بایننس و کوینکس گفتیم است. در اینجا ما با دو کادر اصلی stop و price مواجه هستیم. عددی که شما در کادر stop وارد می کنید در حقیقت فعال کننده یک Limit order برای قیمت وارد شده در کادر price است.

با استفاده از کادر volume می توانید مقدار مورد نظرتان را مشخص کنید.

 

از معایب صرافی هات بیت در بخش معاملات فیوچرز، می توان به گزینه های محدود و کارمزد بالا اشاره کرد.

در ادامه مقاله و در قسمت پایانی صرافی ها، به بررسی معاملات فیوچرز در صرافی کوکوین می پردازیم.

معاملات فیوچرز در کوکوین چیست؟

معاملات فیوچرز در صرافی کوکوین
معاملات فیوچرز در کوکوین

 

به صفحه اصلی کوکوین به آدرس https://kucoin.com مراجعه کنید و ماوس خود را روی گزینه Derivatives نگه داشته و روی futures classic کلیک کنید تا به صفحه زیر منتقل شوید:

 

در این صفحه می توانید ۳ نوع سفارش معاملاتی فیوچرز ارائه شده در صرافی کوکوین را مشاهده کنید.

  1. Limit order: از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می شود که شما قصد خرید در قیمتی پایین تر از قیمت کنونی یا فروش در قیمتی بالاتر از قیمت کنونی دارید. این سفارش معاملاتی زمانی که قیمت بازار به قیمت مورد نظر شما برسد، اجرایی خواهد شد.

برای خرید، قیمت مورد نظر را در کادر price وارد کرده و مقدار مورد نظر از آن کوین را در کادر amount وارد کنید. می توانید واحد معاملاتی را با استفاده از آپشن Trading Unit تغییر دهید. همچنین می توانید با زدن تیک گزینه های TP/SL of Long یا TP/SL of short، حد سود و حد ضرر برای معاملات خود تعیین کنید.

 

  1. Market Order: این گزینه به صورت جدا و مستقل دیده نمی شود. اما کافیست در همان سربرگ Limit order، روی گزینه flash کلیک کنید تا market order برای شما فعال شود. در ادامه کافیست مقدار خرید یا فروش را در کادر amount وارد کنید.

تنظیم TP/SL نیز مشابه حالت قبل است.

 

  1. Stop-limit order: در سفارش معاملاتی stop limit با دو کادر اصلی stop price و price مواجه هستیم. عددی که شما در کادر stop price وارد می کنید در حقیقت فعال کننده یک Limit order برای قیمت وارد شده در کادر price است. شما از این دستور معاملاتی زمانی استفاده می کنید که برای مثال، می خواهید اگر قیمت بیت کوین به زیر ۲۰۰۰۰ دلار رسید، یک دستور خرید در سطح ۱۸۰۰۰ فعال سازی کنید.

با استفاده از کادر amount می توانید مقدار مورد نظرتان را مشخص کنید.

همچنین با اسلایدر موجود در پایین کادر amount می توانید اهرم معاملاتی معامله را مشخص کنید.

در نهایت پس از تنظیم تمامی موارد فوق، روی گزینه Buy/long یا Sell/short کلیک کنید.

 

در این بخش از مقاله به بررسی معاملات فیوچرز ۴ مورد از مشهور ترین صرافی های ارز دیجیتال در ایران پرداختیم. حال که به بیشتر موارد مورد نیاز را بررسی کردیم، بیایید یک نگاه کوتاه و سریع به مزایا و معایب معاملات فیوچرز داشته باشیم.

مزایا و معایب معاملات فیوچرز

مزایا:

  • در هر شرایط بازار (چه بازار صعودی و چه بازار نزولی) می توانید با استفاده از معاملات فیوچرز، تحلیل و مدیریت صحیح به سود برسید.
  • انجام این تحلیل نیازمند دانش و سطح تجربه بالاست و می تواند مشوق شما برای پیشرفت در این حوزه باشد.
  • با استفاده از ابزار اهرم معاملاتی می توانید تا چند برابر موجودی حساب از صرافی اعتبار دریافت کنید. توجه کنید که این اعتبار تنها در معامله استفاده می شود و تنها سود یا زیان است که به شما تعلق می گیرد.
  • به لطف سفارش های معاملاتی متنوع این حوزه، نیازی نیست تا دائما پشت کامپیوتر بنشینید و معاملات خود را بررسی کنید.

معایب:

  • عدم کنترل بر رویداد های آتی در بازار
  • امکان ضرر سنگین در صورت عدم توجه به مارجین و تنظیم استاپ لاس
  • امکان دریافت کارمزد های معاملاتی بالا در یک سری از صرافی ها

سخن پایانی

معاملات فیوچرز را می توان یک راه بسیار مناسب جهت کسب درآمد از بازار های مالی در هر شرایط اقتصادی محسوب کرد. اگر تحلیل گری هستید که اشراف مناسبی بر بازار داشته و می تواند تحلیل های خوبی ارائه کند، می توانید با استفاده از معاملات فیوچرز سود بالقوه مناسبی از بازار های مالی (اعم از فارکس و ارز دیجیتال) بدست آورید.

در آخر باید هشداری به کاربران گرامی بدهیم. اگر هنوز مبحث فیوچرز برای شما پیچیده است یا احساس می کنید تسلط کافی در زمینه تحلیل ندارید، جدا از این حوزه دوری کنید و با کسب تجربه مناسب ورود داشته باشید. چرا که معاملات فیوچرز می توانند به معنای واقعی کلمه، موجودی حساب شما را یک شبه به صفر برسانند.

آیا امکان انجام معاملات فیوچرز در صرافی های ارز دیجیتال وجود دارد؟

بله، امکان انجام معاملات فیوچرز در اکثر صرافی های ارز دیجیتال وجود دارد. از معروف ترین این صرافی ها بین کاربران ایرانی می توان به بایننس، کوینکس، کوکوین و هات بیت اشاره کرد.

آیا انجام معاملات فیوچرز با ریسک همراه است؟

بله، انجام این معاملات با ریسک بسیار بالایی همراه است و اگر شما تسلط کافی در این زمینه نداشته باشید، انجام این معاملات می تواند منجر به ضرر و زیان شدید برای شما شود.

اهرم معاملاتی در معاملات فیوچرز چیست؟

با استفاده از اهرم معاملاتی ، می توانید اعتبار بیشتری از صرافی برای انجام معاملات فیوچرز دریافت کنید. این اعتبار بیشتر مانند تیغ دو لبه است که هم می تواند منجر به سود بیشتر و هم منجر به ضرر و زیان سنگین شود.

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد