آیا تتر قابل ردیابی است؟

آیا تتر قابل ردیابی است؟

تتر یا USDT استیبل کوینی محبوب در بازار ارز دیجیتال است که قیمت آن همواره مقداری ثابت و برابر با 1 دلار آمریکاست. ویژگی استیبل یا ثابت بودن نسبی قیمت تتر همان دلیلی است که باعث شده انتخاب اصلی بسیاری از تریدرهای بازار ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری باشد؛ چرا که همین ویژگی دلیل در امان ماندن این ارز دیجیتال از نوسانات زیاد قیمت در بازار است.

یکی دیگر از این دلایل محبوبیت تتر، امکان جابجایی بر روی بلاکچین‌های مختلف است. در حال حاضر بلاکچین بیت کوین، اتریوم، ترون، لیکوئید، آلگوراند، سولانا و بیت کوین‌کش از این ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند.

بیشتر ما با مفهوم بلاکچین آشنا هستیم و می‌دانیم که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بلاکچین‌ها که آن‌ها را بستری امن برای انجام تبادلات کرده است، ذخیره شدن اطلاعات در بلاک‌ها و قابلیت ثبت و ردیابی تراکنش‌ها است و هیچ فرد، گروه یا سازمانی قادر به دستکاری یا تغییر این اطلاعات نیستند. بنابراین تمامی تبادلات انجام شده در این شبکه قابل پیگیری و ردیابی هستند. البته این موضوع به معنی نقض حریم شخصی افراد نیست و اطلاعات با اعداد و کدهای مشخص نمایش داده می‌شوند. در ادامه به توضیح هرکدام می‌پردازیم.

تتر (Tether) چیست

آیا خرید و فروش ناشناس تتر امکان پذیر است؟

وقتی پرداخت برای خرید یا فروش یک ارز دیجیتال به آدرس مشخصی انجام می‌شود، تمامی جزئیات این تراکنش در بلاکچین مربوط به آن ارز دیجیتال ثبت می‌شود. در بیشتر بلاکچین‌ها این اطلاعات به صورت عمومی قابل مشاهده است. اطلاعاتی مانند:

  1. مقدار ارز دیجیتال ارسال شده؛
  2. آدرس دیجیتال فرستنده؛
  3. آدرس دیجیتال گیرنده؛
  4. زمان انجام تراکنش

دقیقا مانند پروسه‌ی انتقال پول فیزیکی، هر تراکنش صورت گرفته در بلاکچین نیز برای خود یک شناسه‌ی پیگیری دارد که به آن TXID می‌گویند. دوباره مانند جابجایی پول در بانک‌، ممکن است فردی که انتقال ارز دیجیتال را برای او انجام دادید این شناسه پیگیری را برای بررسی انتقال صورت گرفته درخواست کند. این کار برای اطمینان از آن است که تراکنش واقعا انجام شده است یا خیر.

با استفاده از TXID نه تنها می‌توان از انجام شدن یا نشدن تراکنش باخبر شد، بلکه می‌توان هر لحظه وضعیت تراکنش را زیر نظر گرفت. وضعیت تراکنش به وسیله‌ی تعداد دفعات تاییدیه گرفتن در شبکه‌ی بلاکچین مشخص می‌شود.

ردیابی تتر از طریق کیف پول

همانطور که می‌دانید برای خرید و فروش تتر و سایر ارزهای دیجیتال، پس از انتخاب یک صرافی امن مانند اکس اونیکس، نیاز به کیف پول امن نیز دارید. کیف پول‌های ارز دیجیتال علاوه بر قابلیت نگهداری دارایی‌های شما، نسبت به نوع و مدلی که دارند امکانات امنیتی متفاوتی ارائه می‌کنند. برای مثال کیف پول مای‌سلیوم کنترل کلیدهای خصوصی را در اختیار شما می‌گذارد و می‌توان آن را به کیف پول سخت افزاری نیز متصل کرد.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
دوج کوین چیست؟ بررسی تاریخچه، قیمت و آینده دوج کوین

در واقع این نوع از کیف پول که کنترل تمام دارایی را در اختیار شما می‌گذارد غیرامانی یا non-custodial است. در مقابل، کیف پول‌هایی که برای انجام تراکنش در صرافی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند از نوع امانی یا custodial هستند بنابراین کنترل و اختیار دارایی‌ها به صورت کامل در دست کاربران نیست.

در کیف پول علاوه بر اطلاعاتی مانند میزان دارایی و نوع دارایی یا ارز دیجیتال، اطلاعات دیگری مانند سابقه‌ی تراکنش‌ها نیز ثبت می‌شود. کاربر به این اطلاعات دسترسی دارد و می‌تواند با استفاده از آن‌ها پیگیری یا ردیابی تراکنش را انجام دهد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که با استفاده از کیف پول نمی‌توان وضعیت تراکنش در لحظه را پیگیری کرد و تنها از انجام شدن یا نشدن به کاربر اطلاعات می‌دهد. همچنین دیگر کاربرانی که کیف پول ندارند و افراد عادی در بازار ارز دیجیتال هستند نیز نمی‌توانند درمورد تراکنش‌ها اطلاعات کسب کنند.

تتر ERC20 چیست

چگونگی ردیابی تتر یا USDT

اطلاعات ثبت شده در شبکه‌ی بلاکچین، فارغ از اینکه کدام بلاکچین را بررسی کنیم، داده‌های مختلف، جزئی و زیادی درباره‌ی هر تراکنش را ارائه می‌دهند. همچنین اطلاعات دیگری از جمله آدرس کوین‌ها، محتویات هر بلاک و کلیدهای انتقال دهندگان نیز در آن وجود دارد. این دسته از اطلاعات همان داده‌های مورد نظر برای ردیابی تتر یا تراکنش هستند. همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم، برخی از این داده‌ها در کیف پول ارز دیجیتال نیز برای کاربر در دسترس است، اما تمامی آن‌ها را نمی‌توان از طریق کیف پول به دست آورد.

برای دسترسی به این داده‌ها به تکنولوژی‌ای نیاز داریم که اطلاعات را به صورت کامل، بدون نقض حریم شخصی و به صورت کاملا صادقانه و درست در اختیار عموم قرار دهد. زمانی که اطلاعات بدون دستکاری و تغییر به صورت عمومی منتشر شوند، هر فردی به راحتی می‌تواند آن‌ها را بررسی کند. تکنولوژی لازم برای این کار همان بلاک اکسپلورر یا block explorer است.

برای ردیابی پس از خرید و فروش تتر نیز می‌توان از این بلاک اکسپلوررها استفاده کرد که در ادامه به توضیح بیشتری درباره آن می‌پردازیم.

بلاک اکسپلورر یا Block Explorer چیست؟

وقتی وارد بازار ارز دیجیتال شوید، حتما با مواردی مواجه می‌شوید که به دلیل شلوغ بودن شبکه، مشکل اینترنت، کارمزد بالای تراکنش و… تراکنش شما ناموفق می‌شود یا بیشتر از حد معمول به‌طول می‌انجامد. در چنین مواقعی بیشتر از همیشه احساس نیاز به ابزاری مانند بلاک اکسپلورر را درک خواهید کرد.

بلاک اکسپلورر فضایی آنلاین و مجازی روی سیستم و لپ تاپ، یا اپلیکیشنی برای موبایل است که به شما اجازه می‌دهد به صورت رایگان و کاملا آزادانه به اطلاعات ذخیره شده در دفتر بلاکچین دسترسی پیدا کنید. یکی از مزیت‌های بلاک اکسپلورر نسبت به کیف پول‌ها همین نکته است؛ یعنی هر فردی بدون توجه به آن که در بازار دیجیتال ورود کرده باشد یا خیر، کاربر عادی باشد یا حرفه‌ای به داده‌ها دسترسی دارد و می‌تواند از وضعیت تراکنش‌ها با خبر شود. تنها چیزی که کاربر برای این جستجو نیاز دارد، اتصال به اینترنت و داشتن شناسه یا آدرس‌های دیجیتال است.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
چرا تعداد بیت کوین محدود است؟

هر بلاکچینی برای خود اکسپلورر جداگانه دارد چرا که با پروتکل‌های جداگانه‌ای ساخته شده‌اند. بنابراین برای ردیابی تتر یا USDT نیز باید از بلاک اکسپلورر مخصوص به شبکه‌ی بلاکچین تتر استفاده کنید. در این بلاک اکسپلورر می‌توان سابقه‌ی خرید و فروش تتر (USDT) را بدون در نظر گرفتن آنکه در صرافی‌ای مانند اونیکس صورت گرفته باشد یا به صورت فرد به فرد، از زمانی مشخص در گذشته به حال بررسی کرد. همچنین داده‌های دیگری مانند مقدار ارز دیجیتال و پول موجود در کیف پول‌ها، خلاصه‌ای از بلاک‌ها و دیگر اطلاعات نیز در بلاک اکسپلورر قابل مشاهده است. خلاصه‌ی بلاک‌ها نیز شامل داده‌هایی از زمانی مشخص در گذشته است؛ مانند تراکنش‌های انجام شده روی تتر (USDT)، کوین‌های هدیه به ماینرها و موارد دیگر.

بلاک اکسپلورر مناسب برای تتر کدام است؟

گرچه بلاک اکسپلوررهای زیادی در فضای آنلاین و مجازی وجود دارند که روزبه‌روز نیز تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود، اما بهتر است همواره برای به دست آوردن بهترین نتایج به گزینه‌های معتبر مراجعه کنید. برای مثال می‌توانید تراکنش خود را در سایت‌های زیر مشاهده کنید:

مراحل ردیابی تتر USDT

برای آن‌که بدانید در هر لحظه تراکنش تتر شما در چه حالت و وضعیتی است، 3 مرحله‌ی زیر را انجام دهید:

  • وبسایت مورد نظر خود را از بین بلاک اکسپلوررها انتخاب کرده و آن را باز کنید. معمولا در قسمت بالای صفحه‌ی اصلی سایت نوار جستجوی سایت قابل مشاهده است. پس از پیدا کردن این نوار جستجو اطلاعات دقیق مربوط به تراکنش خود را وارد کنید. در این مرحله دست شما برای انتخاب شیوه‌ی جستجو باز است. یعنی می‌توانید از پارامترهای مختلفی مانند آدرس گیرنده، آدرس فرستنده، هش بلوک یا کد تراکنش یا TXID استفاده کنید. معمولا راحت ترین راه انتخاب آدرس گیرنده است. کد شناسه تراکنش یا TXID نیز برای رهگیری مناسب است و می‌توانید پس از انجام خرید و فروش تتر آن را در کیف پول یا وبسایت و صرافی استفاده شده برای این انتقال مشاهده کنید. راه دیگر برای ردیابی تتر این است که در همان قسمت جستجو آدرس کیف پول خود را وارد نمایید تا وضعیت تراکنش برای شما نمایش داده شود. فراموش نکنید که منظور از این آدرس‌ها همان اعداد و ارقام یا حروفی هستند که هنگام انجام تراکنش در اختیار شما قرار می‌گیرند.
  • پس از پشت سر گذاشتن مرحله‌ی اول و وارد کردن کد درست، لیستی از آدرس‌های تمامی تراکنش‌های گیرندگان را مشاهده خواهید کرد. اگر آدرس گیرنده‌ی مورد نظر را در تعداد زیادی از تراکنش‌ها پیدا کردید راحت ترین راه برای یافتن تراکنش مورد نظر خود گشتن به دنبال عدد و مقدار تبادل خودتان است. اگر از سیستم یا لپ تاپ استفاده می‌کنید به راحتی می‌توانید با استفاده از کلیدهای میانبر کیبورد عدد دقیق معامله را پیدا کنید. این کلیدهای میانبر در ویندوز ctrl+F و در MacOS Command+F است. سپس مقدار ارز جابجا شده را در نوار جستجوی باز شده وارد کنید تا سایت خودش عدد مورد نظر را پیدا کرده و به شما نمایش دهد.
  • وقتی تراکنش مورد نظر خود را پیدا کردید شناسه‌ی آن را نیز در کنار سایر اطلاعات خواهید دید. معمولا این شناسه نیز مانند باقی آدرس‌های نام برده شده در توضیحات بالا ترکیبی از حروف و اعداد است. حال می‌توانید شناسه را کپی کرده و در اختیار فرد گیرنده قرار دهید. پس از این گیرنده نیز می‌تواند همانند شما با پشت سر گذاشتن مراحل بالا و استفاده از شناسه تراکنش از جابجا شدن مبلغ و انجام شدن یا نشدن آن اطمینان پیدا کند. گاهی اوقات گیرنده خودش شخصا این شناسه را از شما درخواست می‌کند تا بتواند به راحتی پس از انجام معامله برای بررسی وضعیت آن اقدام کند.
مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
آینده ارز فانتوم در بلند مدت چگونه خواهد بود؟

کاربرد بلاک اکسپلورر در صرافی اکس اونیکس

پس از انجام خرید و فروش تتر در صرافی اکس انیکس، برای اطمینان از دریافت یا انتقال تتر USDT ERC-20 به یکی از بلاک اکسپلوررهای معرفی شده مراجعه کنید. اگر از انتقال مطمئن نیستید، با استفاده از روش توضیح داده شده در بالا، یعنی استفاده از کد شناسایی تراکنش یا آدرس کیف پول می‌توانید به بررسی وضعیت تراکنش بپردازید.

نکته‌ای که خوب است بخاطر داشته باشید، این است که در اختیار عموم بودن اطلاعات این تراکنش‌ها به معنی نقض حریم شخصی نیست؛ چرا که افراد عادی در صورت جستجو و بررسی در نهایت تنها با تعدادی عدد و حروف مواجه می‌شوند و اسمی از فرد یا افراد برده نمی‌شود؛ هرچند مقادیر جابجایی کاملا قابل رویت است که این نکته نیز خود برای زیر نظر داشتن بازار ارز دیجیتال بسیار مناسب است. زیرا افراد می‌توانند با بررسی تراکنش‌های انجام شده توسط نهنگ‌ها زمان و مقدار مناسب برای معامله و ورود به بازار یا خروج از آن را متوجه شده و معاملات خود را طبق الگوی رفتاری آن‌ها تنظیم کنند.

در این مقاله نحوه‌ی ردیابی تتر در شبکه‌ی بلاکچین را بررسی کردیم و متوجه شدیم که گرچه تمامی تراکنش‌ها به صورت ناشناس صورت می‌گیرند، اما برای طرفین انتقال، این تراکنش قابل ردیابی است. آدرس‌ها و کدهای لازم برای این ردیابی را نیز بررسی کردیم و دو سایت مهم برای پیگیری تراکنش را نیز معرفی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

 

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد