دامیننس تتر و اهمیت آن در بازار ارز دیجیتال چیست؟

دامیننس تتر و اهمیت آن در بازار ارز دیجیتال چیست؟

دامیننس در لغت به معنای سلطه و احاطه داشتن بر چیزی است. تسلط تتر به معنای سهم بازار تتر (USDT) نسبت به سایر ارزهای دیجیتال، به ویژه در قالب جفت‌های معاملاتی روی صرافی‌های رمزارزی است. این مفهوم نشانگر اهمیت نسبی تتر در بازار رمزارزها است.

تتر یک استبل کوین است که طراحی شده است تا ارزش یک دلار آمریکا را در هر توکن حفظ کند و به عنوان وسیله‌ای برای تبادل و نگهداری ارزش در اکوسیستم رمزارزها استفاده می‌شود. بنابراین، تسلط تتر به معنای آن است که چه میزان حجم معاملات و سرمایه بازار توسط تتر، نسبت به سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال تشکیل می‌شود. برای درک بیشتر این موضوع در مقاله با ما همراه باشید.

دامیننس یا تسلط تتر

تسلط تتر می‌تواند با تقسیم سرمایه بازاریابی تتر بر سرمایه بازار کلی تمام ارزهای دیجیتال محاسبه شود. لازم به ذکر است که تسلط تتر ممکن است در طول زمان تغییر کند و تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند شرایط بازار، تحولات نظارتی و عملکرد سایر ارزهای دیجیتال قرار گیرد.

تسلط تتر یک مفهوم مهم در بازار رمزارزها است، زیرا تتر به عنوان یک استیبل کوین، به دلیل حفظ ارزش ثابت خود نسبت به دلار آمریکا، به عنوان یک ابزار تبادل و نگهداری ارزش برای تجارت در بازار رمزارزها استفاده می‌شود. همچنین تتر به دلیل ویژگی استیبل یا ثابت بودنی که دارد، در مقابل سایر ارزهای دیجیتالی که ارزش آنها پایدار نیست، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از طرف دیگر، با توجه به اینکه خرید و فروش تتر در صرافی‌های معتبر مانند اکس اونیکس بسیار رایج است تسلط تتر می‌تواند تأثیر چشمگیری در قیمت‌های بازار داشته باشد. به عنوان مثال، هرگونه تغییر در ارزش تتر می‌تواند تأثیر زیادی بر روی قیمت بسیاری از رمزارزها داشته باشد، به دلیل اینکه تتر به عنوان یکی از ارزهای پایه برای خرید و فروش رمزارزها در بسیاری از صرافی‌ها استفاده می‌شود. در این راستا، تسلط تتر یکی از عوامل مهم در تحلیل بازار رمزارزها است.

همانطور که تسلط تتر بر بازار نشان می‌دهد، زمانی تسلط آن بیشتر می‌شود که افراد در حال فروش USDT خود هستند. بنابراین قیمت دارایی‌های دیجیتال دیگر مانند بیت کوین و سایر آلت کوین‌ها کاهش پیدا می‌کند زیرا در این زمان درخواست برای خرید آن‌ها کمتر می‌شود.

زمانی که افراد در حال خرج کردن تتر هستند، تسلط آن کمتر شده و تقاضا برای دیگر ارزهای دیجیتال افزایش پیدا می‌کند. زیرا که افراد با فروش تتر در حال خرید سایز ارزهای دیجیتال هستند.

بنابراین به زبان ساده اگر تسلط یا دامیننس USDT بالا برود، قیمت سایر ارزهای دیجیتال کم می‌شود.  اما اگر تسلط کاهش پیدا کند، قیمت سایر کوین‌ها افزایش پیدا می‌کند.

از کجا می‌توان تسلط تتر بر بازار را متوجه شد؟

برای فهمیدن تسلط تتر در بازار ارز دیجیتال می‌توانید به دو روش زیر اقدام کنید:

  1. نمودار تغییرات حجم معاملات تتر: معمولاً صرافی‌های ارز دیجیتال، حجم معاملات خود را به صورت عمومی منتشر می‌کنند و این امر به شما کمک می‌کند تا به راحتی حجم معاملات تتر را در بازار رمزارزها بررسی کنید. اگر حجم معاملات تتر نسبت به رمزارزهای دیگر بسیار بیشتر است، می‌توان تسلط تتر را در بازار رمزارزها تأیید کرد.
  2. مقایسه قیمت تتر با دلار: به عنوان یک استیبل کوین، قیمت تتر با دلار ثابت است و هر 1 تتر همواره معادل 1 دلار آمریکا است. در نتیجه، در صورتی که قیمت تتر با دلار ثابت باشد و قیمت ارز دیجیتال با تتر تغییر کند، می‌توان تأثیر تسلط تتر در بازار را مشاهده کرد. به عنوان مثال، اگر قیمت بیت کوین در دلار ثابت باشد، اما قیمت بیت کوین با تتر تغییر کند، می‌توان تسلط تتر را در بازار رمزارزها تأیید کرد.
مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
معاملات مارجین چیست و چه مزایا و معایبی دارد ؟

به طور کلی، بررسی حجم معاملات تتر و تحلیل قیمت رمزارزها با توجه به تتر، می‌تواند به شما کمک کند تا تسلط تتر در بازار رمزارزها را بررسی و ارزیابی کنید.

از طرفی تسلط یا دامیننس تتر قابل محاسبه نیز هست. برای محاسبه‌ی دامیننس تتر می‌توانید به راحتی از روش زیر استفاده کنید:

  1. حجم معاملات تتر یا مارکت کپ (Market Cap) را در بازار رمزارزها به دلار محاسبه کنید. برای این کار، می‌توانید به صرافی‌هایی مراجعه کنید که معاملات تتر را با دلار آمریکا انجام می‌دهند و حجم معاملات را در آنجا بررسی کنید.
  2. سپس، حجم معاملات تمامی رمزارزهای دیگر را در بازار ارز دیجیتال به دلار محاسبه کنید. برای این کار، می‌توانید از وبسایت‌هایی مانند CoinMarketCap و یا CoinGecko استفاده کنید.
  3. سپس، حجم معاملات تتر را بر حجم معاملات تمامی رمزارزهای دیگر تقسیم کنید و در عدد 100 ضرب کنید تا درصد دامیننس تتر حساب شود.

به عنوان مثال، فرض کنید حجم معاملات تتر در بازار رمزارزها در یک روز خاص برابر با ۳ میلیارد دلار آمریکا بوده باشد و حجم معاملات تمامی رمزارزهای دیگر در همان روز برابر با ۱۰ میلیارد دلار آمریکا بوده باشد. در این صورت، دامیننس تتر برابر با ۳۰٪ خواهد بود.

بنابراین، هر چقدر دامیننس تتر بالاتر باشد، تسلط تتر در بازار رمزارزها نیز بیشتر خواهد بود

معنای عدد دامیننس تتر چیست؟

در واقع دامیننس تتر (Tether Dominance) به معنای درصد حجم معاملات تتر نسبت به تمامی رمزارزهای دیگر در بازار ارز دیجیتال است. به عبارت دیگر، اگر درصد دامیننس تتر برابر با ۳۰٪ باشد، یعنی ۳۰٪ از حجم معاملات کل در بازار رمزارزها مربوط به تتر است.

در صورتی که دامیننس تتر بالاتر باشد، به این معنی است که تتر توانسته است به عنوان پایه‌ای برای معاملات در بازار رمزارزها جای خود را پیدا کند. معمولا در صورتی که ارزش بیت کوین و سایر رمزارزها در بازار کاهش پیدا کند، ارزش تتر ثابت می‌ماند.

با توجه به اینکه تتر به عنوان یک ارز پایه استفاده می‌شود، دامیننس تتر نشان می‌دهد که به چه میزان سرمایه گذاران به تتر به عنوان یک پایه‌ی ثابت برای معاملات خود اعتماد دارند. به علاوه، تسلط تتر نشان دهنده آن است که USDT به عنوان یک ارز دیجیتال پایه برای دیگر ارزهای دیجیتال در بازار معاملاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد یا خیر.

توجه داشته باشید که دامیننس تتر ممکن است به شدت تغییر کند و از زمانی به زمان دیگر بسیار تغییر کند. به عنوان مثال، در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰، دامیننس تتر برای مدتی به بیش از ۶۰٪ افزایش یافت و به عنوان یکی از بالاترین مقادیر در تاریخ شناخته شد. این افزایش تسلط تتر نشان دهنده این بود که در آن زمان، سرمایه گذاران به دلیل نوسانات شدید بازار بیشتر دارایی خود را به تتر تبدیل می‌کردند تا کاهش قیمت و افت شدید بازار بر روی دارایی آن‌ها تاثیر نگذارد.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
کپیتال اکستند چیست؟ (به زبان ساده)

ارتباط بین دامیننس بیت کوین و تتر

در بازار معاملا تی ارز دیجیتال تتر و بیت‌کوین با توجه به حجم معاملات آن‌ها دو ارز پرمخاطب هستند و به عنوان دو پایه‌ی ثابت و همیشگی در خرید و فروش‌ها و معاملات مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل، دامیننس تتر و قیمت بیت‌کوین دارای ارتباط و وابستگی مثبتی هستند. به این معنی که در بسیاری از حالات، هرچقدر دامیننس تتر بالاتر باشد، قیمت بیت‌کوین نیز بیشتر خواهد بود.

به عنوان مثال، در زمانی که اعتماد سرمایه‌گذاران به تتر کمتر شده و دامیننس تتر کاهش می‌یابد، سرمایه‌گذاران به دنبال افزایش نرخ بیت‌کوین هستند و این باعث افزایش قیمت بیت‌کوین خواهد شد. به همین ترتیب، در زمانی که اعتماد به تتر بیشتر است و دامیننس تتر بالاتر است، سرمایه‌گذاران احتمالاً به دنبال تجدید نظر در معاملات خود هستند و این باعث کاهش قیمت بیت‌کوین می‌شود.

از این رو، دامیننس تتر و قیمت بیت‌کوین دو متغیر مرتبط با یکدیگر هستند و برای پیش‌بینی تغییرات قیمت بیت‌کوین و تصمیم‌گیری در مورد سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها، باید به هر دو متغیر توجه کرد.

کدام سایت‌ها برای به دست آوردن دامیننس تتر مناسب هستند؟

برای دسترسی به معلومات و اطلاعات مرتبط با تسلط تتر می‌توانید از منابع مختلفی استفاده کنید. در زیر چندین منبع را برای شروع پیشنهاد می‌دهیم:

  • وبسایت رسمی تتر: در وبسایت رسمی تتر می‌توانید اطلاعات کاملی درباره این پروژه، مشخصات توکن تتر، خدمات و محصولات ارائه شده توسط این شرکت، و جزئیات فنی آن را مطالعه کنید.
  • وبسایت CoinMarketCap : در وبسایت CoinMarketCap می‌توانید جدیدترین اخبار، قیمت‌ها، نمودارها، و اطلاعات دیگر مرتبط با تتر را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از این سایت، تغییرات قیمت تتر را در مقایسه با دیگر رمزارزها به طور دقیق تر پیگیری کنید.
  • وبسایت Coindesk : وبسایت Coindesk یکی از معتبرترین منابع در حوزه رمزارزها است. در این سایت، می‌توانید جدیدترین اخبار و تحلیل‌های مرتبط با تتر را مطالعه کنید.
  • وبسایت Twitter : در شبکه اجتماعی Twitterمی‌توانید از طریق دنبال کردن افراد و شرکت‌های مرتبط با تتر به روزرسانی‌های جدید و اخبار مرتبط با آن را به سرعت دریافت کنید.
  • پلتفرم‌های تحلیلی: برخی پلتفرم‌های تحلیلی مانند TradingView و com امکان مشاهده نمودارها و تحلیل‌های مختلفی را درباره تتر و دیگر رمزارزها به کاربران خود ارائه می‌دهند.

تحلیل دامیننس تتر

تحلیل دامیننس تتر ممکن است به عنوان یک روش برای درک وضعیت بازار ارزهای دیجیتال استفاده شود. برای انجام این کار می‌توانید از منابع متعددی مانند نمودارهای مالی، خبرها، تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی و دیگر داده‌های مرتبط با بازار استفاده کنید.

به طور کلی، تحلیل دامیننس تتر شامل مقایسه تسلط تتر با سایر ارزهای دیجیتال و ارزش‌گذاری ارزهای دیجیتال مختلف است. برای مقایسه تسلط تتر با سایر ارزهای دیجیتال می‌توانید به منابع مختلفی مانند وبسایت CoinMarketCap و یا TradingView مراجعه کنید و دامیننس تتر را با سایر ارزهای دیجیتال مقایسه کنید.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
آیا تتر کلاهبرداری است؟

همچنین برای ارزش‌گذاری ارزهای دیجیتال می‌توانید از تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی استفاده کنید. تحلیل تکنیکال شامل مطالعه نمودارهای قیمتی ارزها و الگوهای آن‌ها است، در حالی که تحلیل بنیادی شامل مطالعه عوامل اقتصادی، سیاسی و فنی مرتبط با یک ارز دیجیتال است. در نهایت، برای تحلیل دامیننس تتر، می‌توانید نتایج تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی را با هم ترکیب کنید و نتایج حاصل را مورد بررسی قرار دهید.

شاخص ترس و طمع و دامیننس تتر

شاخص ترس و طمع یا Fear and Greed Index، یک شاخص بورسی است که توسط شبکه خبری سی ان ان (CNN) در سال 2018 ایجاد شده است. این شاخص از سری شاخص‌هایی است که به دنبال پیگیری رفتارهای روانی سرمایه‌گذاران هستند.

شاخص ترس و طمع (Fear and Greed Index) برای ارزیابی وضعیت بازار سهام و ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود. این شاخص بر اساس تحلیل تکنیکال ارزها و شاخص‌های بازار سهام، میزان ترس و طمع بازار را در یک مقیاس از ۰ تا ۱۰۰ ارزیابی می‌کند.

به طور کلی در بازار سهام و ارزهای دیجیتال، وقتی که بازار پر از ترس و نگرانی است، قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کنند. در حالی که وقتی بازار پر از طمع و خوشبینی است، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کنند. در این شاخص، مقدار ۵۰ به عنوان نقطه تعادل بین ترس و طمع در نظر گرفته شده است.

مقادیر بالای ۵۰ نشان‌دهنده یک بازار پر از طمع و خوشبینی است و ممکن است به زودی بازار به سمت یک بازار پر از خرید حرکت کند. به عنوان مثال، مقادیر بالای ۷۰ نشان‌دهنده یک بازار بسیار خوشبین و پر از ارزهای خریداری شده است که ممکن است در آینده نزدیک دچار اصلاح یا به زبان ساده ریزش شود.

از طرف دیگر، مقادیر پایین ۵۰ نشان‌دهنده یک بازار پر از ترس و نگرانی است و ممکن است به زودی بازار به سمت فروش بیش از حد حرکت کند. به عنوان مثال مقادیر پایین ۳۰ نشان‌دهنده بازاری بسیار ترسو و پر از درخواست فروش است که ممکن است در آینده نزدیک به یک بازار توانمند سوددهی منجر شود.

از شاخص ترس و طمع می‌توان به عنوان یکی از معیارهای تحلیلی در تصمیم گیری برای خرید و فروش استفاده کرد.

با توجه به 2 شاخص ترس و طمع و تسلط تتر، می توان گفت که دامیننس تتر و شاخص ترس و طمع هر دو اطلاعات مفیدی درباره بازار رمزارزی ارائه می دهند. به عنوان مثال، اگر دامیننس تتر بالا باشد و همچنین شاخص ترس و طمع نیز به سمت ترس حرکت کند، ممکن است نشان دهنده این باشد که تسلط تتر بر روی بازار بیشتر شده و برخی از سرمایه گذاران در حال بازگشت به ارزهای دیگر باشند. در عوض، اگر دامیننس تتر کاهش یابد و شاخص ترس و طمع به سمت طمع حرکت کند، این نشان دهنده این است که بازار به سمت ارزهای رمزارز دیگری در حال حرکت است.

بنابراین با توجه به اطلاعات دریافتی از این مقاله، ازین به بعد می‌توانیم با اطلاعات بیشتری به خرید و فروش ارز دیجیتال در بازار بپردازیم. بهتر است برای ریسک کمتر، همواره قبل از انجام هر معامله‌ی بزرگی در بازار ارز دیجیتال، دامیننس تتر را از طریق منابع معرفی شده در این مقاله بررسی نمایید.

 


به این مطلب امتیاز دهید

0.00 /5
تعداد شمارش آرا : 0

همانطور که این مطلب را مفید دیدید

مارا در شبکه های اجتماعی نیز دنبال کنید

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد