برای انتقال اتریوم از چه شبکه‌ای استفاده کنیم؟

برای انتقال اتریوم از چه شبکه‌ای استفاده کنیم؟

اگر به دنبال ای هستید که برای انتقال اتریوم از چه شبکه‌ای استفده کنیم، این متن پاسخ سوال شماست، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

با گذشت زمان و به وجود آمدن تکنولوژی جدید ارزهای دیجیتال، کم‌کم معاملات مالی شکل دیگری به خود گرفته‌اند. به این ترتیب یکی از بزرگترین مشکلات معاملات بین‌المللی، که وجود واسطه‌هایی مثل بانک‌ها، نهادهای نظارتی و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات بود، برطرف شد. احتمالا بپرسید چگونه؟ معاملات ارزهای دیجیتال مستقیما و بدون نیاز به هیچ نهاد یا شخص خاصی انجام می‌شوند و یکی از بهترین ویژگی‌های این نوع ارز امنیت بالا و سرعت در انجام آن‌ است. در این حالت دست افراد متقلب برای کلاهبرداری بسته می‌شود. اما خوب استفاده از ارزهای دیجیتال هم مسائل و مشکلات خاص خودر ا دارد. یکی از موضوعات مهمی که در استفاده از ارز دیجیتال باید بدانید این است که برای انتقال ارز از شبکه‌های انتقال به‌خصوصی استفاده می‌کنند. از مشهورترین و محبوب‌ترین شبکه‌های انتقال در بازار ارز دیجیتال می‌توان به شبکه انتقال اتریوم اشاره کرد. در ادامه در مورد شبکه‌های انتقال اتریوم بحث می‌کنیم.

منظور از شبکه ارز دیجیتال چیست؟

منظور از شبکه‌های ارز دیجیتال همان فناوری بلاکچین‌ها هستند که از مزایای متعددی برخوردار هستند. شبکه بلاکچین جایی است که افراد برای خرید و استعلام قیمت تتر اقدام می‌کنند. علاوه بر آن، ثبت و انتقال ارز به کیف پول و نگهداری آن‌ها با استفاده از این شبکه‌ها انجام می‌گیرد.

اولین دلیل استفاده از ارز دیجیتال، عدم وجود واسطه‌ها در این شبکه است. این موضوع باعث می‌شود روابط پولی و تجاری آسان‌تر از حد معمول انجام بگیرد. امنیت ارزهای دیجیتالی با حفظ هویت افزایش می‌یابد. به‌طور مثال بعد از ورود افراد به صرافی رمز ارز اطلاعات خرید و فروش اتریوم برای سایرین قابل دسترسی نیست. پس قطعا کلاهبرداری و تقلب در ارز دیجیتال معنایی نخواهد داشت.

شبکه‌های مختلفی برای استفاده وجود دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به شبکه اتریوم، بیت کوین، ترون، بایننس و… اشاره کرد. هر یک از این شبکه‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که می‌توان از آن‌ها برخوردار شد. ممکن است تفاوت بین آن‌ها را در مقدار کارمزد تراکنش، سرعت انجام معاملات مشاهده کنید. در بین انواع شبکه‌ها، اتریوم شهرت بیشتری دارد. در ادامه با این شبکه آشنا می‌شویم.

شبکه انتقال اتریوم

همانطور که گفتیم، شبکه انتقال اتریوم یکی از مهم‌ترین شبکه‌های بلاکچینی برای انتقال ارز دیجیتال در دنیا است. تراکنش‌های این شبکه به صورت عمومی است و برای همه قابل مشاهده است. پشتیبانی از اجرای قرار دادهای هوشمند یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد اتریوم است. این ویژگی برای ایجاد برنامه‌های خودکار و قابل اجرا مناسب است. در این صورت بسیاری از معامله‌گران بزرگ از شبکه اتریوم برای اجرای پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. شاید به همین خاطر است که میلیون‌ها کاربر طور مداوم از آن استفاده می‌کنند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
آیا تتر کلاهبرداری است؟

مزایای شبکه انتقال اتریوم

هریک از شبکه‌های انتقال ارز دیجیتال مزایا و معایب خاص خود را دارند. در مورد شبکه انتقال اتریوم هم این امر صادق است و مزایا و معایب خاصی در مورد این شبکه مطرح است. مهمترین مزایای شبکه انتقال اتریوم عبارتند از:

1.      قابلیت تراکنش برای قراردادهای هوش مصنوعی (Smart Contracts)

شبکه اتریوم توانایی بالایی در اجرای قراردادهای هوش مصنوعی دارد. این قراردادها به صورت خودکار انجام می‌شوند و بدون نیاز به واسطه‌های مرکزی سعی می‌کنند تمام معاملات لازم را انجام دهد.

2.      توزیع و عدم تملک مرکزی

شبکه اتریوم دومین ارز دیجیتال غیرمتمرکز در جهان است. در نتیجه هیچ شخص یا سازمانی بر این شبکه نظارت و دسترسی ندارد و نمی‌تواند آن را کنترل کند‌. همچنین ویژگی توزیع شدن بلاکچین به مشارکت افراد در شبکه را اجازه می‌دهد و از تملک مرکزی جلوگیری می‌کند.

3.      پیشرفت‌های فناوری

اتریوم نیز همانند سایر شبکه‌های به وجود آمده، به مرور زمان دچار تغییرات فنی متعددی شد. مثلا از این پیشرفت‌ها می‌توان به شبکه‌ای از مقیاس‌پذیری بالا اشاره کرد. همچنین اضافه شدنEthereum 2.0 (Serenity) جزوی از آن‌ها است‌ که قرار است مشکلات مقیاس‌پذیری و انرژی با آن حل شود.

4.      اکوسیستم گسترده

بزرگترین اکوسیستم موجود در بازار ارز دیجیتال مربوط به اتریوم است؛ به طوری که با وجود توکن‌ها و دی‌اپ‌هایی که دارد، به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا تجارت و تبادل دارایی‌های دیجیتال را انجام دهند. این اکوسیستم را می‌توان شامل توکن‌های قابل تبادل (ERC-20)، توکن‌های غیرقابل تبادل (ERC-721) و سایر دارایی‌های دیجیتالی دانست. اتریوم در ایران قانونی است و پس از کسب اطلاع از قیمت اتریوم در ایران افراد علاقه‌مند می‌توانند از طریق صرافی اتریوم به خرید و فروش ارز بپردازند.

5.      توسعه‌پذیری شبکه اتریوم

توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از امکان ایجاد توکن‌های مخصوص خود و ایجاد دی‌اپ‌های بر پایه بلاک‌چین، ایده‌های خود را در شبکه اجرایی کرده و توسعه دهند.

6.      امکانات تبادل

در شبکه اتریوم همانند سایر شبکه‌های دیجیتالی، کاربران امکان تبادل دیجیتال ارزها و توکن‌ها را با استفاده از انتقال و دیگر خدمات مالی خواهند داشت.

7.      حمایت از پروژه‌های نو

در شبکه اتریوم یک بخش با نام توسعه‌دهندگان پویا وجود دارد که همیشه در حال حمایت از پروژه‌های نوپا و استارتاپ‌های بلاک‌چینی است. این ویژگی به افزایش امکانات و گستردگی فضای حاکم بر بلاکچین کمک زیادی می‌کند.

8.      امکانات توسعه‌دهندگی

اتریوم به عنوان یک شبکه قدرتمند ابزارهایی برای توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد تا به راحتی بتوانند تودی‌اپ‌های متنوع و پیچیده‌تر را توسعه دهند. با این ویژگی توسعه‌دهندگان اتریوم راهی برای ارتقای شبکه و توسعه‌ی اپلیکیشن‌های جدید پیدا می‌کنند. بیشتر محبوبیت ارتریوم هم به هم دلیل است.

9.      شفافیت شبکه انتقال اتریوم

تمام تراکنش‌هایی که در شبکه اتریوم انجام می‌گیرند، به صورت عمومی و دائمی در اختیار گذاشته می‌شوند. در این حالت شفافیت و امانت در معاملات افزایش پیدا می‌کند.

معایب شبکه انتقال اتریوم

با مزایای شبکه انتقال اتریوم آشنا شدیم. برای آشنایی بیشتر و استفاده بهینه از این شبکه، بهتر است با معایب موجود در این شبکه نیز آشنا شویم. در ادامه مهمترین معایبی که کارشناسان برای این شبکه انتقال مطرح می‌کنند، توضیح داده می‌شود.

1.      مشکلات مقیاس‌پذیری

همانطور که گفتیم تعداد تراکنش‌هایی که در شبکه اتریوم انجام می‌گیرد بالاست به خاطر همین میزان تراکنش بالا در ایجاد ترافیک و تاخیر در تایید تراکنش‌ها اثر می‌گذارد. این مشکل که به نام مقیاس‌پذیری شناخته می‌شود باعث افزایش هزینه‌های تراکنش نیز خواهد شد.

2.      مصرف انرژی

تا پیش از اینکه Ethereum 2.0 (Serenity) در اتریوم اضافه شود این اتریوم از الگوریتم اثبات کار (PoW) برای تأیید تراکنش‌ها مختلف خود استفاده می‌کرد. این الگوریتم انرژی بالایی مصرف می‌کرد.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
هاوینگ بعدی بیت کوین چه زمانی رخ می‌ دهد؟

3.      هزینه‌های تراکنش

همانطور که گفتیم، هر چقدر ترافیک در شبکه اتریوم افزایش می‌یابد، هزینه‌های تراکنش در اتریوم نیز بالاتر خواهد رفت. این ویژگی ممکن است برای کاربران و توسعه‌دهندگان ناراحت کننده باشد.

4.      انعطاف‌ناپذیری پیچیده

کاربران اتریوم هنگام تغییر دادن قرارداد هوش مصنوعی در اتریوم با یک پروسه بسیار پیچیده و مشکل مواجه می‌شوند. وجود این مشکلات در شبکه ممکن است برای بسیاری از کاربران گمراه‌کننده و ناخوشایند باشد.

5.      مشکلات امنیتی

اتریوم با وجود پیشرفت‌هایی که کرده هنوز هم به عنوان یک شبکه امن شناخته نمی‌شود و گزارش‌هایی مبنی بر آسیب‌پذیری‌ و حملات امنیتی وجود دارد.  این اتفاقات به مرور زمان اعتماد کاربران را کاهش می‌دهد. البته اخیرا اتریوم از الگوریتم Proof of Stake (PoS) در Ethereum 2.0 استفاده می‌کند که به بهبود امنیت و کارایی شبکه کمک خواهد کرد.

حال برای انتقال اتریوم از چه شبکه‌ای استفاده کنیم؟

قبل از شناخت بهترین شبکه انتقال اتریوم بهتر است با انواع مفاهیم مربوط به ارز دیجیتال آشنا شوید. این مفاهیم می‌توانند تفاوت بین کوین و توکن را مشخص کنند و یا در مورد کارمزد انتقال و سرعت تراکنش‌ها در شبکه‌ها مربوط باشند.

  • کوین دارای یک شبکه دیجیتال اختصاصی و مستقل است که از محبوب‌ترین آن‌ها می‌توانیم به بیت کوین،ارز دیجیتال اتریوم، لایت کوین و کاردانو و … اشاره کنیم.
  • توکن‌ها کاملا برعکس کوین‌ها هستند یعنی شبکه یا بلاکچین اختصاصی ندارند.
  • مفهوم دیگری که برای استفاده از ارز دیجیتال لازم دارید، مفهوم کارمزد یا Fee است. تراکنش‌ها در یک شبکه انتقال توسط افراد در قالب ماینرها یا نودهای اصالت سنج باید تایید شوند تا با موفقیت انجام بگیرند. این افراد در مقابل تایید تراکنش هزینه دریافت می‌کند که به نام کارمزد شناخته می‌شود.

مورد دیگری که در مورد شبکه‌های انتقال ارز دیجیتال اهمیت دارد، مدت زمان انتقال ارز دیجیتال است. برخی از شبکه‌ها سرعت بالاتری دارند و در مدت زمان بسیار کم تعداد تراکنش بالایی را انتقال می‌دهند. این نوع شبکه‌ها محبوبیت زیادی دارند البته تمام ویژگی‌های یک شبکه از جمله میزان کارمزد و امنیت نیز باید در نظر گرفته شوند. هر چقدر حجم انتقال بالاتر رود یا کارمزد کمتر باشد موفقیت شما در زمینه ارز دیجیتال بیشتر خواهد بود. حال زکان آن است که شبکه‌های محبوب و مناسب را بشناسیم.

6.      شبکه انتقال ERC20

شبکه ERC20 یک شبکه انتقال اتریوم است که از یک عبارت اختصاری برای نام گذاری آن استفاده کرده‌اند. در حالت کلی شبکه محبوب اتریوم دارای قوانین ویژه‌ای است و برای همین هر نوع توکنی که بخواهد بر روی این سیستم راه اندازی شود، باید بر اساس این قوانین باشد. توکن‌هایی که در شبکه ERC20 قرار می‌گیرند، امکان جذب سرمایه و بهره‌برداری هم دارند. تمام این توکن‌ها برای انواع کیف پول‌های معتبر اتریوم مناسب خواهند بود. به این معنی که می‌توانید توکن‌های خود را به آن‌ها انتقال داده و برای مدت طولانی نگهداری کنید. برای شناخت شبکه اتریوم آدرس آن را با X0 شروع می‌کنند.

مزایای شبکه انتقال ERC20

  • همانطور که گفتیم در بین ویژگی‌های شبکه‌های اتریوم سرعت تراکنش بسیار اهمیت دارد. خوشبختانه یکی از مهم ترین مزایای شبکه انتقال ERC20، انجام تراکنش‌ها در سرعت بسیار بالاست. این ویژگی در همه بلاکچین‌ها وجود ندارد و تنها می‌توان بلاکچین ترون را به عنوان رقیب این شبکه انتخاب کرد.
  • در استفاده از این شبکه علاوه بر سرعت بالای انتقال تراکنش‌ها در شبکه، شاهد سرعت بالا در تایید توکن‌ها نیز خواهیم بود. در این صورت دیگر نیاز به پیگیری تایید توکن نخواهد بود. با طراحی بلاکچین اتریوم ERC20، بستری برای قراردادهای هوشمند به وجود آمده است.
  • این شبکه طوری طراحی شده‌ که خطاهای انسانی را در انجام تراکنش‌ها کاملا حذف می‌کند و امکان کلاهبرداری و تقلب در انتقالات و … را به حد کافی کاهش می‌دهد.
مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
اتریوم چیست؟

معایب شبکه انتقال ERC20

  • اولین ایرادی که در شبکه انتقال ERC20 وجود دارد، انتقال یا Transfer است.
  • همچنین ساخت توکن‌های ERC20 آنقدر ساده است که باعث می‌شود تولید توکن‌های اختصاصی برای تمام افراد آسان گردد. در این صورت تعداد توکن‌های بی ارزش و تقلبی که هیچ نفعی برای معاملات ندارد ایجاد می‌شود.
  • کارمزد تراکنش در شبکه اتریوم نسبت به سایر شبکه‌ها هزینه بیشتری دارد. به همین علت برخی از افراد آن را مقرون به صرفه نمی‌دانند.

چرا کارمزد شبکه اتریوم بالا است؟

یکی از بزرگترین مشکلاتی که کاربران هنگام استفاده از اتریوم مواجه هستند، این است که کارمزد شبکه اتریوم بسیار بالاست. البته تلاش‌های زیادی هم برای کاهش کارمزد انجام گرفته است اما چندان کارساز نبودند. یکی از دلایلی که هزینه کارمزد اتریوم را بالا می‌برد، پروژه‌های دیفای (Defi) هستند. در چند سال اخیر روز به روز بر محبوبیت برنامه‌هایی مثل NFT  افزوده شده و با استفاده از توکن های NFT  تعداد تراکنش بالا می‌رود. در نتیجه این تراکنش‌ها نرخ کارمزد شبکه اتریوم افزایش می‌یابد. همچنین تراکنش و انتقال توکن‌های NFT نسبت به تراکنش‌های معمولی به زمان بیشتری نیاز دارد. و این امر باعث شده تا کارمزد‌های تراکنش‌های معمولی هم با نرخ انجام بگیرند.

برای کاهش هزینه کارمزد باید چه کرد؟

با اینکه افزایش هزینه کارمزد برای ماینر جذابیت دارد، اما این وضعیت اتریوم برای معامله گران و کاربران ناراحت کننده است.  به خاطر همین سعی می‌کنیم تمام عملکرهای لازم برای کاهش هزینه کارمزد را به شما توضیح دهیم.

انتقال در ساعت مناسب از شبانه روز

نرخ کارمزد اتریوم در ساعات مختلفی از شبانه روز باهم متفاوت است برای همین می‌توانید با انجام تراکنش در ساعات مناسب در جهت کاهش هزینه‌ها کمک کنید. معمولا برای شبکه اتریوم ساعات 17:30 تا 21:30 به وقت ایران بالاترین نرخ تراکنش را دارد.

انتخاب کیف پول مناسب

یکی دیگر از روش‌های کاهش نرخ کامزد استفاده از کیف پول‌های مناسب است. کیف پول هایی مثل دارما ولت (Dharma Wallet) و دپر اتریوم (Dapper ETH) بهترین عملکرد را در کاهش هزینه کارمزد دارند.

نکات مهم درباره شبکه‌های انتقال ارز دیجیتال

اگر جزو افراد علاقه‌مند به ارز دیجیتال هستید بدانید که در هنگام انتقال ارز باید کیف پول مبدا و کیف پول مقصد باید از شبکه موردنظر پشتیبانی کنند. در واقع نمی‌توان یک ارز دیجیتال را از بلاکچین اتریوم به بلاکچین ترون و … فرستاد. عملکرد هر بلاکچین متفاوت از سایرین است. قبل از اینکه اقدام به انتقال ارز و انجام تراکنش کنید به کیف پول مبدا و مقصد توجه کنید، هر دو باید یکی باشد. اگر اینکار را انجام ندهید چه می‌شود؟

اگر بدون توجه به کیف پول ارزی را انتقال دهید، ممکن است کیف پول شما یکی نباشد و دارایی شما از بین رود. از بین رفتن دارایی به معنی امکان عدم بازگشت آن است. البته در برخی شرایط، یک توکن امکان انتقال به شبکه‌های مختلف به جز شبکه انتقال اتریوم را دارد. سعی کنید شبکه‌ای را انتخاب کنید که سرعت تراکنش بالاتر و کارمزد پایین‌تری داشته باشد.

جمع بندی

در این مقاله در مورد شبکه‌های انتقال ارز دیجیتال و مفاهیم موجود در مورد آن‌ها توضیح دادیم. یکی پرطرفدارترین شبکه‌های انتقال ارز دیجیتال شبکه اتریوم است. شبکه اتریوم مزایا و معایب خاصی دارد که به آن‌ها اشاره کردیم و گفتیم که چگونه می‌توانید برای کاهش هزینه‌ها عمل کنید. از مهمترین شبکه‌های انتقال اتریوم می‌توانیم به شبکه انتقال ERC20 اشاره کنیم.‌ شما می‌توانید بر حسب مزایا از این شبکه بهره بگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید

0.00 /5
تعداد شمارش آرا : 0

همانطور که این مطلب را مفید دیدید

مارا در شبکه های اجتماعی نیز دنبال کنید

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد