معاملات مارجین چیست و چه مزایا و معایبی دارد ؟

معاملات مارجین چیست و چه مزایا و معایبی دارد ؟
حامد حبیب زاده
تاریخ انتشار 2022-05-30

اگر اهل ریسک هستید و به دنبال سودهای چندبرابری هستید، دانستن این که معاملات مارجین چیست و یادگیری روش انجام این نوع معاملات می‌تواند نقش زیادی در کسب سود برای شما داشته باشد.

استراتژی‌ها و روش‌های زیادی برای انجام معامله در بازارهای مالی مختلف وجود دارد که معاملات مارجین یکی از آن‌هاست.

این روش معاملاتی در بازارهایی مانند فارکس از دیرباز وجود داشته است، اما در بازار نوظهور خرید ارز دیجیتال سابقه کمی دارد.

به همین دلیل ممکن است کسانی که در بازار کریپتوکارنسی فعالیت می‌کنند، آشنایی کمی با این نوع معاملات داشته باشند. در این مقاله معاملات مارجین را تعریف کرده و ساز و کار این نوع خرید و فروش را توضیح می‌دهیم.

نکات لازم برای انجام موفق معاملات مارجین نیز در ادامه مقاله بیان می‌شود.

معاملات مارجین چیست ؟

معامله مارجین در اصل به این شکل است که تریدر با داشتن مقداری سرمایه، می‌تواند مبلغ بیشتری را در اختیار بگیرد و با استفاده از آن معامله خود را انجام دهد و معامله‌ای را باز کند که حجم بزرگتری دارد.

برای روشن تر شدن موضوع، با یک مثال مساله را پیش می‌بریم. فرض کنید شما به عنوان یک تریدر، سرمایه اولیه‌ای برابر با 10 دلار دارید و می‌خواهید با آن یک پوزیشن معاملاتی را باز کنید.

با استفاده از معامله مارجین شما می‌توانید از اهرم‌هایی چند برابری استفاده کنید. این اهرم ها 2، 5، 10 و… برابری هستند و اگر به عنوان مثال اهرم 5x را انتخاب کنید، هر دلار شما 5 برابر خواهد شد.

به این ترتیب می‌توانید با سرمایه 10 دلاری اولیه، یک معامله 50 دلاری را باز کنید. به این ترتیب با استفاده از اهرم های مختلف می‌توانید معاملات بزرگتر باز کنید، بدون اینکه سرمایه بیشتری روی معامله ببندید.

معاملات مارجین چیست
معاملات مارجین چیست

پوزیشن خرید و فروش در یک معامله مارجین

منظور از پوزیشن فروش یا پوزیشن خرید در معاملات مارجین، مدل پیش‌بینی شما است. زمانی که پوزیشن فروش باز می‌کنید، در واقع شما پیش‌بینی کرده‌اید که قیمت ارز مورد نظر در آینده افت می‌کند و ارزش آن کاهش خواهد یافت.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
تبدیل متاتریدر به تریدینگ ویو با اندیکاتور Scale

زمانی که با یک پوزیشن خرید معامله را باز می‌‌کنید، پیش‌بینی شما در مورد قیمت ارز دیجیتال مورد نظر این است که در آینده قیمت آن با افزایش مواجه خواهد شد.

این دو نوع پیش‌بینی اساس معاملات مارجین را تشکیل می‌دهند. بنابراین مزیت این نوع معامله دوطرفه بودن آن است.

به این شکل که در بازارهای نزولی هم می‌توان از پوزیشن‌های فروش برای انجام معاملات استفاده کرد و از کاهش قیمت‌های بازار هم سود به دست آورد.

هزینه اضافی معاملات مارجین از کجا تامین می شود ؟

همانطور که در بالا گفته شد، معاملات مارجین در بازارهای مالی مانند فارکس مدت‌هاست که برای پوزیشن‌های معاملاتی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه در معامله ارزهای دیجیتال هم امکان انجام این نوع معاملات فراهم شده است. اما نکته مهم این است که چه کسی سرمایه اضافی برای انجام این نوع معاملات را فراهم می‌کند و بر چه اساسی این سرمایه را تامین می‌کند؟

برای خرید توکن ها و کوین ها با حجم بزرگتر، معمولا صرافی های ارزهای دیجیتال این امکان را برای کاربران فراهم می‌کنند.

به این شکل که در ازای دریافت مقداری از ارز به عنوان امانت در صرافی، امکان انجام معاملات مارجین فراهم شده و کاربر می‌تواند از اهرم برای معاملات خود استفاده کند.

مبلغ امانت نیز برای جلوگیری از زیان کردن خود صرافی به امانت گذاشته می‌شود. به این ترتیب می‌توان گفت که برخی از صرافی ها به عنوان ارائه دهنده اهرم و یا قرض دهنده در مارجین تریدینگ رفتار می‌کند.

آیا انجام مارجین تریدینگ در بازار رمز ارزها خوب است
آیا انجام مارجین تریدینگ در بازار رمز ارزها خوب است

آیا انجام مارجین تریدینگ در بازار رمز ارزها خوب است ؟

با توجه به این که روش انجام این نوع معاملات در بازارهای مختلف مشابه بوده و قوانین کلی و شیوه بستن معامله یکی است. بنابراین در بازار ارزهای دیجیتال هم انجام معاملات مارجین مانند بازارهای دیگر به دانش معاملاتی و میزان تجربه معامله‌گر بستگی دارد.

پس اگر یک معامله‌گر این توانایی را داشته باشد که با استراتژی‌های درست و اصولی به شکل مستمر از بازار ارزهای دیجیتال سود برداشت کند، توانایی انجام معاملات مارجین را هم خواهد داشت.

نکته: انجام مارجین تریدینگ چه در بازار رمزارزها و جه در بازار فارکس به تازه‌کارها و کسانی که توانایی کافی در تحلیل‌های مختلف ندارند، توصیه نمی‌شود.

آیا هر تریدری می تواند از معاملات مارجین استفاده کند ؟

انجام مارجین تریدینگ در صرافی های مختلف بستگی به سلیقه صرافی دارد؛ برخی از صرافی ها با اعمال برخی از محدودیت‌ها و داشتن شرایط خاص انجام معاملات مارجین را برای کاربران مجاز می‌کنند.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
ترید چیست و چگونه تبدیل به تریدر ارز دیجیتال شویم؟

این در حالی است که برخی دیگر برای انجام معاملات مارجین داشتن دارایی کافی را ملاک قرار داده و به هر تریدری که از نظر مالی امکان انجام این نوع معاملات را داشته باشد، اجازه استفاده از معاملات اهرم دار را می‌دهند.

از جمله صرافی هایی که اجازه استفاده از معامله مارجین را به همه کاربران خود می‌دهند، می‌توان به صرافی بایننس اشاره کرد؛ بزرگترین و معروفترین صرافی فعال در حوزه ارزهای دیجیتال.

بعضی دیگر از صرافی ها برای اینکه تریدر بتواند از این نوع معاملات استفاده کند، شرایط خاصی را به عنوان اخذ مرحله تایید پیشرفته در مقابل کاربران قرار می‌دهند.

آیا هر تریدری می تواند از معاملات مارجین استفاده کند
آیا هر تریدری می تواند از معاملات مارجین استفاده کند

بر این اساس، برای انجام مارجین تریدینگ در این صرافی‌ها باید امتیاز لازم برای رسیدن به مرحله پیشرفته را کسب نمایید. لازم به ذکر است که درصد زیادی از معامله‌گران از اخذ امتیاز کافی برای این آزمون ناکام می‌مانند.

پس به عنوان نتیجه کلی، امکان انجام معاملات مارجین در حوزه رمزارزها برای همه تریدرها وجود دارد؛ هرچند انجام آن برای تریدرهای تازه‌کار توصیه نمی‌شود.

چرا انجام معامله مارجین خطرناک است ؟

حال که دانستیم معاملات مارجین چیست و چگونه انجام می‌شود، حتما برای بسیاری از شما هم این سوال پیش آمده است که چرا انجام آن برای تریدرهای تازه‌کار توصیه نمی‌شود؟ در ادامه به بررسی جنبه دیگری از معاملات مارجین می‌پردازیم.

دانستیم که با انجام این نوع معاملات، شما چند برابر سود معمول را کسب خواهید کرد، اما در صورتی که معامله شما اشتباه بسته شده باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟

بهتر است بدانید در صورتی که معاملات لانگ یا شورتی که به شکل اهرم دار باز می‌شوند. اگر بر خلاف پیش بینی معامله‌گر رفتار کنند، صرافی یا کارگزاری که وام مازاد معامله را در اختیار تریدر قرار داده است.

این حق را دارد که میزان ضرر معامله را افزایش دهد تا به قیمت از پیش تعیین شده برسد و برای این کار می‌تواند کل معامله را پس بگیرد و در این صورت مارجین معامله‌کننده به صفر خواهد رسید!

حال که با دو جنبه مثبت و منفی معامله های مارجین آشنا شدیم، در ادامه خطرات مزیت‌های استفاده از این نوع معاملات را بررسی می‌کنیم.

مطالبی که پیشنهاد می کنیم مطالعه بفرمایید
پرداخت بالای 25 میلیون با شناسه واریز در صرافی اکس اونیکس
خطر معاملات مارجین
مزایا و معایب معاملات مارجین

مزایا و خطرات معاملات مارجین

طبیعتا انجام معامله در حالت مارجین ریسک بیشتری نسبت به معاملات معمولی دارد؛ مخصوصا در دوره‌هایی که نوسانات بازار شدید است، این ریسک بیشتر نیز می‌شود.

در نظر داشته باشید که هیچ صرافی یا موسسه دیگری محض رضای خدا و بدون چشم داشت هزینه لازم برای انجام “معاملات مارجین” را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد.

بنابراین باید حدس زده باشید که احتمالا تعداد معاملاتی که به شکل مارجین انجام شده و به نفع صرافی تمام می‌شوند، بیشتر است.

بنابراین در نظر داشته باشید که ممکن است تمام سرمایه ای که در این نوع معاملات می‌‌‌گذارید از دست برود و حتی در برخی از موارد بیشتر از مقدار کل معامله را ممکن است از دست بدهید.

با این حال، سود معاملات مارجین بیشتر از سود معاملات معمولی است و این مزیتی برای مارجین تریدینگ به شمار می‌رود.

بر این اساس کسانی که دانش کافی در این زمینه دارند و از تحلیل‌های خود مطمئن هستند، می‌توانند ریسک این نوع معاملات را به جان خریده و برای کسب سود چند برابری از این روش برای انجام معامله‌های خود استفاده کنند.

ویژگی های مثبت و منفی مارجین تریدینگ

نقاط ضعف و قوت معامله های حاشیه ای را می‌توان به شکل زیر خلاصه کرد:

مزایای معامله مارجین:

  • این نوع معاملات تاریخ انقضا برای تسویه ندارند
  • مالیاتی برای این معاملات وجود ندارد
  • انجام معاملات مارجین دوطرفه است و از ریزش بازار هم می‌توان کسب درآمد کرد
  • سود چند برابری نسبت به حالت عادی

معایب معامله مارجین:

  • پرداخت بهره برای انجام معامله و دریافت مارجین
  • ریسک بیشتر و احتمال از دست دادن کل سرمایه
  • احتمال کلاهبرداری صرافی (احتمال بسیار کم)

در این مقاله با معاملات مارجین آشنا شدیم و دانستیم که معاملات مارجین چیست و چه تفاوتی با معامله‌های معمولی دارند.

این نوع معاملات می‌توانند به عنوان یک سکوی پرتاب برای تریدر باشند و سودی جند برابری برای او به ارمغان بیاورند.

از طرف دیگر میزان ریسک این نوع معاملات هم بیشتر است و ممکن است در صورتی که پیش‌بینی تریدر اشتباه باشد، کل سرمایه او به عنوان ضرر معامله برداشته شود.

اگر علاقه زیادی به انجام مارجین تریدینگ دارید، بهتر است با سرمایه بسیار کم و ضرایب کم، مانند 2x، آن را شروع کنید. در صورتی که تازه‌کار هستید و به خوبی نمی‌توانید تحلیل انجام دهید، توصیه می‌شود که از این نوع معاملات استفاده نکنید.

دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید

ارسال دیدگاه

دیدگاه های کاربران

    دیدگاهی وجود ندارد