بدون شک برای سرمایه گذاری در هر زمینهای باید اطلاعاتی کاملی از آن داشته باشیم و آگاهانه و با دانش قبلی سرمایهگذاری کنیم. در مورد بازارهای ارز دیجیتال این موضوع مهمتر است و حساسیت مساله بیشتر میشود.
ایجاد شتکوین ها و کلاهبرداریهای مختلف ریسک مساله را بالا میبرد و نیاز داریم که برای کسب اطمینان در مورد پروژهای که بر روی آن سرمایه گذاری میکنیم، اطلاعات جامعی در مورد پروژه داشته باشیم. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله شت کوین چیست را مطالعه کنید.
وایت پیپر راه حل قضیه است و با مطالعه آن میتوانیم اهداف، عملکرد، گزارش پیشرفت و مشکلاتی را که پروژههای مختلف حل میکنند شناسایی کرده و با دانش لازم سرمایهگذاری کنیم.
هرچند وایت پیپر یا اوراق سفید مختص بازار ارزهای دیجیتال نیست، اما امروزه بیشتر در این حوزه نام اوراق سفید را میشنویم. در این مقاله به شکل کامل توضیح می دهیم که وایت پیپر چیست و چگونه وایت پیپر را مطالعه کنیم.
اگر حوصله خواندن متن را ندارید، توصیه میکنیم به ویدئوی کوتاه زیر درباره وایت پیپر نگاه بیندازید:
وایت پیپر چیست ؟
در حوزه ارزهای دیجیتال پروژههایی که ایجاد میشوند، برای معرفی خود و بیان اهداف مختلفی که دارند، تمام جزئیات پروژه را در قالب سندی به نام وایت پیپر ارائه میدهند.
این سند معمولا در قالب یک فایل PDF بوده و توضیحی جامع از پروژه مربوط به شبکه بلاکچین را ارائه میدهد و در اختیار تمام کاربران بازار قرار داده میشود.
برای بررسی ارزهای جدیدی که ارائه میشوند (معمولا در مرحله عرضه اولیه یا ICO) بهترین کار برای سنجش اهمیت و ارزش پروژه، مطالعه وایت پیپر مربوط به آن پروژه است. در این مطالعه موارد زیر را مشاهده خواهیم کرد که بسیار حائز اهمیت هستند:
- نقشه راه ارز ارائه شده
- توضیح محصول و فناوری مورد استفاده برای تولید محصول
- مشکلاتی که پروژه قصد برطرف کردن آنها را دارد
- توضیحات مربوط به توکنی که پروژه از آن استفاده میکند
- معرفی تیم توسعهدهنده و…
در ادامه مقاله در مورد این اطلاعات و نحوه مطالعه آنها بیشتر توضیح خواهیم داد.
اهمیت مطالعه وایت پیپر ارزهای دیجیتال
بررسی وایت پیپر ارزهای دیجیتال به چند دلیل اهمیت دارد که در زیر به شکل مختصر به این دلایل اشاره میکنیم:
- مطالعه وایت پیپر برای درک خود پروژه و آشنایی با آن اهمیت دارد
- دانستن مشکلی که پروژه مورد نظر در صدد برطرف کردن آن است
- امکان سنجی حل مشکلاتی که پروژه برای حل آنها معرفی شده است
- سنجش میزان اعتبار توکنی که پروژه معرفی کرده است
- نتیجهگیری در مورد این که آیا پروژه جدید ارزش سرمایهگذاری دارد یا نه
آیا وایت پیپر قابل اعتماد است ؟
نکته مهم در مورد وایت پیپر این است که با توجه به این که توسط تیم مسئول پروژه نوشته میشود، آیا مطالب نوشته شده در آن قابل اعتماد است و آیا مشکلات و کمبودهای موجود در پروژه نیز در وایت پیپر نوشته میشود؟
مسلما هیچ تیمی بدون غرض و جانبداری جزئیات مربوط به پروژه خود را نمینویسد و به احتمال زیاد نکات منفی موجود در پروژه را در اسنادی که ارائه میدهد، بیان نخواهد کرد.
اما نکته مهم این است که با بررسی عمیق اسناد مربوط به پروژه، میتوان کمبودها و نقاط ضعف موجود در آن را شناسایی کرد. با مطالعه سندهای سفید مختلف میتوان به تسلط کافی در مورد بررسی “اوراق سفید ارزهای دیجیتال” رسید و مهارت شناسایی نکات منفی و کمبودهای پروژه را هم شناسایی کرد.
وایت پیپرها شامل چه مطالبی می شوند ؟
وایت پیپر ارزهای دیجیتال معمولا شامل موارد زیر میشود:
- خلاصه پروژه
- مقدمه
- بیان مشکل
- توضیح محصول مورد نظر
- مشخصات فنی مربوط به پروژه
- معرفی توکن اختصاصی پروژه
- اطلاعات عرضه عمومی توکن
- معرفی تیم توسعهدهنده پروژه
- جمعبندی و نتیجهگیری
در ادامه هر یک از این بخشها را توضیح میدهیم.
چکیده وایت پیپر ارز دیجیتال
بخش چکیده (Abstract) در واقع یک توضیح اجمالی از کلیت پروژه بوده و همچنین بخشهای دیگر موجود در سند را معرفی میکند. نقش اصلی چکیده ترغیب خواننده به مطالعه کامل سند سفید و ایجاد حس کنجکاوی در خواننده است.
مقدمه وایت پیپر
بخش مقدمه (Introduction) توضیحی در مورد مفاهیم پایهای مربوط به شبکه بلاکچین و تعریف اصول اولیه مربوط به حوزه ارزهای دیجیتال است. بازاری که پروژه مورد نظر در آن به فعالیت خواهد پرداخت نیز در بخش مقدمه آورده میشود.
بیان مشکل
کاربران برای بررسی بهتر و دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بازار هدف پروژه باید به بخش بیان مشکل (Problem) مراجعه کنند. در این بخش مشکلات و کمبودهای صنعت ارزهای دیجیتال مورد بررسی قرار میگیرد.
این مشکلات میتوانند مربوط به بخش ساختاری شبکه و یا مسائل مرتبط با نحوه مدیریت کسب و کارها باشند. در بخش تعریف مشکل پس از بیان مسئله، روشهای موجود کنونی برای حل مشکل نیز بیان میشود.
تیم ارائهدهنده وایت پیپر باید با دلایل کافی کمبودهای موجود در روش های کنونی را بیان کرده و عدم کارایی آنها را اثبات کند.
شرح محصول
توسعه دهنده یا توسعه دهندگان یک محصول، شرح محصول (Description) خود را برای استفاده کاربران در این بخش بیان میکنند. با مطالعه این بخش، میتوان به اطلاعاتی در مورد زمینه کاری محصول یا سرویس و نحوه عملکرد آنها دست یافت.
همچنین با مطالعه این بخش میتوان با چگونگی رفع مشکلات موجود نیز آشنا شد.
مشخصات فنی پروژه
برای توضیح جزئیات مربوط به بخشهای فنی پروژه، قسمت جزئیات فنی (Technical Details) وایت پیپر در نظر گرفته شده است. توسعهدهندگان پروژه های بلاکچینی، مشخصات فنی و ساختاری مربوط به پروژه مورد نظر خود را در این قسمت مینویسند.
روش توسعه و عرضه کوین مربوط به پروژه هم در این بخش نگاشته میشود. در حالت کلی، اطلاعات مرتبط با بخش فنی پروژهها و نوع بلاکچین آنها را در این بخش از سند میتوانید مطالعه نمایید.
معرفی توکن پروژه
بخش توکن (Token) وایت پیپر به معرفی کوین تا توکن مربوط به پروژه اختصاص مییابد. برای آشنایی با توکنی که عرضه میشود و نحوه عملکرد آن، باید بخش توکن واپیت پیپر را مطالعه نمایید. اطلاعات توکن معمولا شامل موارد زیر میشود:
- ساز و کار در نظر گرفته شده برای توکن
- مزایایی که توکن عرضه شده در پی خواهد داشت
اطلاعات مربوط به عرضه عمومی توکن
چنانچه پروژهای قصد عرضه توکن مخصوصی را داشته باشد، اطلاعات مربوط به نحوه عرضه توکن نیز در “سند سفید” آورده میشود. جزئیات فروش توکن در بخش اطلاعات توکن وایت پپپر نوشته میشود. اطلاعات مربوط به عرضه عمومی توکن شامل موارد زیر است:
- زمان شروع پروژه و عرضه توکن
- برنامههای تشویقی پروژه
- ویژگیهای افراد واجد شرایط برای شرکت در عرضه عمومی توکن
- شرایط سرمایهگذاری بر روی محصول مورد نظر
- چگونگی استفاده از سرمایه جذب شده در فروش توکن
- نقشه راه پروژه
تیم توسعه دهنده پروژه
در بخش نهایی وایت پیپر معمولا اطلاعات مربوط به افراد توسعهدهنده پروژه نوشته میشود. در این بخش میتوانید رزومه تیم پروژه را مشاهده نمایید.
تیم قوی که سابقه تخصصی خوبی در این زمینه دارد، یکی از معیارهای با ارزش بودن پروژه است. بنابراین بسیار مهم است که تیم طراح و توسعه دهنده پروژه را بشناسید و سوابق آنها را بررسی نمایید.
وایت پیپر بیت کوین
بدون شک معروفترین وایت پیپری که در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد، مربوط به بیت کوین است. این وایت پیپر که با عنوان «بیتکوین: سیستم پرداخت الکترونیک و همتا به همتا» منتشر شده است، در سال 2008 میلادی و توسط ساتوشی، خالق بیتکوین، نگارش و ارائه شده است.
در ادامه مطالب موجود در در وایت پیپر بیت کوین را مشاهده میکنید.
چکیده وایت پیپر بیت کوین
بیت کوین یک پروژه همتا به همتا (P2P) از پول است که موجب میشود پرداختها به شکل آنلاین انجام شوند. در این پروژه پول به شکل مستقیم از فرستنده به گیرنده ارسال میشود و واسطهای در میان نخواهد بود.
تراکنش های بیت کوین بر پایه الگوریتم گواه اثبات کار انجام میشود و با انجام تراکنشها ، سابقهای ثبت میشود که قابل تغییر نیست.
شبکه بیت کوین به کمترین ساختار برای تراکنشها نیاز دارد. زنجیرههای بیت کوین توسط پردازندههای CPU انجام میشوند.
اگر قصد خرید رمز ارزهایی نظیر بیت کوین را دارید میتوانید وارد صفحه خرید بیت کوین شوید و ضمن مشاهده قیمت لحظهای این رمز ارز برای خرید آن اقدام کنید.
در این مقاله با وایت پیپر ارزهای دیجیتال آشنا شدیم و دانستیم که برای سنجش میزان کارایی و اعتبار پروژههای جدید، باید وایت پیپر ارز دیجیتال آنها را مطالعه کنیم. این سند معمولا در مورد اهداف پروژه جدید و مشکلاتی که پروژه در صدد حل آنهاست توضیح میدهد.
دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید
ارسال دیدگاهدیدگاه های کاربران