شناخت تفاوت بیت کوین با بلاک چین از اولین مواردی است که افراد تازه وارد به بازار ارزهای دیجیتال به آن نیاز دارند. شناخت و آگاهی کلی از این تفاوت موجب میگردد تا نه تنها در انتخاب ارز مناسب با فعالیت خود موفق باشید، بلکه بتوانید بدون دغدغه و آرامش خیال نسبت به سرمایه گذاری در این بازار بپردازید.
امروزه با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال، شناخت اصول و مبنا های اساسی این بازار به یک امر مهم تبدیل شده است. با توجه به افزایش بی سابقه ارزش ارزهایی همانند بیت کوین، افراد حاضر در این بازارهای مالی باید اطلاعات کاملی از پلتفرم های پایه ای چنین ارزهایی داشته باشند.
پرسیدن سؤالاتی در مورد فرق بیت کوین و بلاک چین بسیار رایج است. اگرچه افراد باتجربه در بازارهای ارزی آنلاین معمولاً پاسخ این پرسش را میدانند اما افراد تازه وارد ممکن است به علت نداشتن اطلاعات کافی در این مورد سردرگم شوند.
با ما همراه باشید تا به این پرسش که آيا بیتکوین همان بلاکچین است و تفاوت بیت کوین و بلاکچین چیست پاسخ دهیم.
شناخت کامل بیت کوین و بلاک چین | تفاوت بیت کوین با بلاک چین
بهترین روش برای شناخت کامل تفاوت بیت کوین با بلاک چین ، شناخت کلی هر دو مورد است. قاعدتاً اگر نسبت به این دو مورد یک شناخت جامع و کامل داشته باشید میتوانید با تفاوت های آن ها نیز آشنا شوید. به همین جهت در ادامه در مورد هر یک از این موارد اطلاعاتی را ارائه کرده ایم.
بیت کوین چیست ؟
بیت کوین را میتوان اولین ارز دیجیتال محبوب در جهان دانست. اگرچه بیش از بیت کوین نیز ارزهای دیجیتال دیگری وجود داشتند، اما امنیت و همچنین راحتی در استفاده موجب شد تا این ارز به یکی با ارزش ترین ارزهای دیجیتال تبدیل گردد.
سابقه ایجاد بیت کوین هنوز نامشخص است. در واقع مخترع این ارز دیجیتال هنوز به طور قطع مشخص نشده است. بسیار از فعالان بازار ارزهای دیجیتال فردی به نام satuchi Nakamoto را به عنوان مخترع این ارز میدانند.
بیت کوین از زمان عرضه خود در سال ۲۰۰۸ توانست افراد زیادی را علاقه مند به بازار ارزهای دیجیتال بکند. منبع باز بودن بیت کوین را میتوان یکی از مهم ترین دلایل خرید بیت کوین دانست. اگرچه بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به طور رسمی عرضه شد اما شروع به کار آن را میتوان اوایل سال ۲۰۰۹ دانست.
همانند بسیاری از ارزهای دیجیتال رایج دیگر، بیت کوین دارای یک محدودیت در تعداد است. تعداد کل بیت کوین های موجود جهت استخراج برابر با عدد بیست و یک میلیون است. ماینرهای بیت کوین وظیفه اصلی استخراج بیت کوین را بر عهده دارند. شناخت طرز کار ماینرهای بیت کوین می تواند به آشنایی بیشتر با تفاوت بیت کوین با بلاک چین کمک کند.
ماینرهای بیت کوین چه کاری انجام میدهند؟ | تفاوت بیت کوین با بلاک چین
ماینرها (miners) را میتوان کامپیوترهایی دانست که به ازای انجام یک سری محاسبات خاص از سیستم مربوط به بیت کوین پاداش دریافت میکنند. در گذشته برای استخراج بیت کوین نیاز به کامپیوترهایی با سی پی یو و یا جی پی یو های بسیار قوی وجود داشت.
امروزه بیشتر ارزهای دیجیتال سعی بر این دارند تا امکان استخراج بیت کوین را به وسیله این نوع کامپیوترها غیر ممکن کنند. برای مثال بیت کوین و اتریوم به این سمت رفته اند که تنها امکان استخراج ارز دیجیتال به وسیله ماینرها وجود داشته باشد.
همان طور که گفته شد، کل ارزهای بیت کوین موجود در شبکه بیت کوین برابر با بیست و یک میلیون عدد است. نکته قابل توجه را میتوان این دانست که تا اکنون تقریباً ۹۹ درصد این میزان استخراج شده است.
حال شاید بپرسید اگر همه این ارزها استخراج شده، پس فعالان بازار بیت کوین چگونه درآمد کسب میکنند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت پس از استخراج تمامی بیت کوینها، روش اصلی کسب درآمد فعالان بازار بیت کوین با استفاده از کارمزد مربوط به تراکنشها خواهد بود.
در قسمت بعدی متن در مورد بلاک چین صحبت خواهیم کرد.
بلاک چین چیست ؟
قبل از ارائه هر توضیحی درباره تفاوت بیت کوین با بلاک چین باید در مورد این نکته صحبت کنیم که به طبع با توجه به پیچیدگی عملی و فنی بسیار زیاد کل پلتفرم بلاک چین، نمیتوان تنها در یک مقاله و به صورت مختصر تمامی اطلاعات مربوط به آن را توضیح داد.
همزمانی شروع به فعالیت بلاک چین و ارز دیجیتال بیت کوین باعث این موضوع گشت که بسیار از افراد این دو مورد را یکسان ببیند. شاید دلیل این امر را بتوان به نا آشنایی بسیاری از تازه واردان به بازار ارزهای دیجیتال دانست.
در شروع به کار بازار ارزهای دیجیتال بسیاری از تازه کاران به علت عدم وجود منابع معتبر و صحیح، فکر میکردند بلاک چین و بیت کوین در واقع یک ارز دیجیتال هستند. همین دانش ناکافی موجب شد تا این طرز فکر حتی تا امروزه نیز پایدار بماند.
بلاک چین را می توان به طور کلی یک پلتفرم دیجیتال جهت ارائه ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم دانست. بلاک چین را همانند نام آن باید به شکل یک سری زنجیره تصور کرد. تصور کنید یک سری زنجیره از خانه های توخالی بسیار زیاد برای ذخیره رمز ارزهای استخراج شده وجود داشته باشد.
عملکرد کلی بلاک چین برای نگهداری و جمع آوری کلیه رمز ارزهایی است که هر روز ساخته میگردند. اگر این رمزارزهای جدید بدون هیچگونه مکان مشخصی در فضایی نامنتناهی حرکت کنند، قاعدتاً نمیتوان از آن ها هیچ استفاده خاصی کرد.
در یک توضیح کامل تر باید بگوییم که بلاک چین یک پلتفرم مشخص برای مشخص کردن تمامی تراکنش های مربوط به هر بلاک رمز ارز است. این مشخص کردن به صورت متمرکز و یا غیر متمرکز رخ خواهد داد.
در بخش بعدی موضوع تفاوت بیت کوین با بلاک چین در مورد کاربردهای بلاک چین صحبت خواهیم کرد.
سایر کاربردهای بلاک چین
شاید از این نکته تعجب کنید اما استفاده از بلاک چین در مبحث ارزهای دیجیتال تنها گوشه بسیار کوچکی از توانایی های این پلتفرم بسیار پیچیده است. همان طور که گفته شد شاید به علت همزمانی معرفی بلاک چین و بیت کوین، بسیاری کاربرد این پلتفرم را محدود به ارز دیجیتال بدانند.
در حالی که در واقعیت اصلاً این طور نیست. امروزه ارزهایی مانند اتریوم (با سمبل eth) این موضوع را به خوبی ثابت کرده است. اتریوم نیز مانند بیت کوین بر پایه پلتفرم بلاک چین بنا شده و علاوه بر تراکنش های مالی کاربردهای دیگری نیز دارد.
یکی از بهترین قابلیت های بلاک چین این است که به ارزهای دیجیتال اجازه میدهد علاوه بر بهره گیری از پلتفرم بلاک چین بتوانند از زبان برنامه نویسی مخصوص به خود استفاده کنند. این همان کاری است که توانایی هایی کاربردی اتریوم را چند برابر کرده است.
اصلی ترین فایده استفاده از بلاک چین را می توان سرعت آن دانست. همچنین به علت اینکه هیچ گونه سازمان و یا دولت خاصی بر تراکنش های رمز ارزهای دیجیتال نظارت نمی کند، هزینه تراکنش کمتری خواهد داشت. همین دو ویژگی کافی بود تا بلاک چین جای خود را در مبحث ارزهای دیجیتال تثبیت کند.
تفاوت بین بیت کوین و بلاک چین
در دو قسمت قبلی مبحث تفاوت بیت کوین با بلاک چین سعی کردیم به شکل کاملاً مختصر در مورد هر یک از این دو مورد جذاب صحبت کنیم. همانطور که مشاهده نمودید، بلاک چین را میتوان یک پلتفرم یا پایه اصلی دانست که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین بر روی آن سوار شده اند.
امنیت و سرعت بسیار بالای این پلتفرم موجب شد تا در مدت زمان بسیار کوتاهی (بازه زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲) بسیاری از ارزهای دیجیتال به این پلتفرم روی بیاورند.
در این قسمت قصد داریم در تفاوت های بین بیت کوین و بلاک چین را به صورت موردی بیان کنیم، اما بهتر است قبل از هر چیز در مورد متمرکز بودن و غیرمتمرکز بودن پلتفرم بلاک چین به شما اطلاعاتی را ارائه نماییم.
چه تفاوتی بین شبکه های متمرکز و غیرمتمرکز وجود دارد؟
شبکه های متمرکز را میتوان شبکه هایی دانست که یک سازمان مرکزی مانند دولت بر روی آنها نظاره میکند. برای مثال ارزهای سنتی که امروزه همه ما از آنها استفاده میکنیم جزو این شبکه هستند. مزیت اصلی این شبکه را میتوان در ثبات قیمتی و ارزشی آن دانست.
برخلاف شبکه های متمرکز، در شبکه های غیر متمرکز هیچ سازمان و یا دولتی بر روی ارزهای موجود در شبکه نظارتی ندارد. این نبود نظارت دارای معایب و مزایای خاص خود خواهد بود.
از جمله مزیت های غیرمتمرکز بودن شبکه میتوان به امکان تراکنش بسیار سریع و همچنین کارمزدهای بسیار پایین اشاره کرد. برخلاف شبکه های متمرکز، ارزها در شبکه های غیرمتمرکز ممکن است ارزش خود را به صورت ناگهانی از دست بدهند.
شاخصه اصلی تفاوت بیت کوین با بلاک چین موضوع بعدی ما خواهد بود.
شاخصه اصلی تفاوت بین بلاک چین و بیت کوین
احتمالاً تا کنون متوجه این مطلب شده اید که تفاوت اصلی بین این دو مبحث در ارزهای دیجیتال به ساختار کلی و درونی آن ها بر میگردد. در حالی که بیت کوین تنها یک ارزش دیجیتال است، بلاک چین را میتوان پلتفرمی دانست که بیت کوین بر روی آن قرار دارد.
با بیت کوین میتوانید نسبت به خرید اقلام مختلف اقدام کنید، اما وظیفه اصلی بلاک چین ثبت همین تراکنش های مالی است. بلاک چین را میتوان همانند یک دفتر مالی و یا دفتر حسابداری دانست که ورود و خروج ارزهای اینترنتی در آن ثبت میگردد.
تفاوت اصلی بین کارکرد بلاک چین و بیت کوین در چیست؟
مورد بعدی تفاوت بلاکچین و بیت کوین را می توان در اهداف و عملکردهای اصلی آنان دانست. بیت کوین به این منظور در سال ۲۰۰۸ عرضه شد تا همه افراد جامعه، صرف نظر از شغل، سن و یا محل زندگی بتوانند با خیالی راحت و آسوده دست به خرید بزنند.
بیت کوین برای رسیدن به این منظور باید از شر تمامی نظارت های دولتی خلاص میگشت. تنها راهکار خلاص شدن از این نظارت ها نیز، استفاده از پلتفرم بلاک چین بود. این پلتفرم به علت غیرمتمرکز بودن، امکان نظارت بر تراکنش ها را از بین میبرد.
در نتیجه و به علت وجود همین نیازها، یک رابطه ناگسستنی بین بیت کوین و بلاک چین برقرار شد. در واقع هم بلاک چین به بیت کوین نیاز دارد تا پلتفرم خود را گسترش دهد و هم بیت کوین به این پلتفرم احتیاج دارد تا تراکنش های آن غیر قابل ردگیری شوند.
در بخش بعدی تفاوت بیت کوین با بلاک چین به توانایی های هر کدام از این دو ابزار میپردازیم.
توانایی ها و قابلیت ها
شما میتوانید از بیت کوین فقط برای انجام اموری همانند خرید اینترنتی و یا انجام تراکنش های مالی استفاده کنید. با توجه به محدود بودن تعداد بیت کوین های قابل استخراج، پس از مدتی ممکن است محبوبیت این ارز از بین برود و ارز دیگری جایگزین آن گردد.
در حالی که بلاک چین اینگونه نیست. کاربرد پلتفرم بلاک چین روز به روز گسترده تر میگردد. همین کاربرد گسترده موجب شده تا بسیاری از شرکت های فناوری بزرگ، نسبت به استفاده از این پلتفرم علاقه مند گردند. در واقع برخلاف بیت کوین، هیچ مرزی برای بلاک چین وجود نخواهد داشت.
چطور از بیت کوین و بلاک چین استفاده کنیم؟ | تفاوت بیت کوین با بلاک چین
لازمه اصلی استفاده از ارزهایی همانند بیت کوین و یا اتریوم، آشنایی کامل با تفاوت بیت کوین با بلاک چین و همچنین به کارگیری یک صرافی معتبر است. با توجه به افزایش لحظه به لحظه ارزش ارزهای دیجیتال بهتر است با کمک یک صرافی مطمئن هرچه زودتر وارد این عرصه شوید.
صرافی اکس اونیکس مفتخر است شما را در این مسیر همراهی کند. بهرهگیری از کارشناسان مجرب موجب شده تا “صرافی دیجیتال ایکس اونیکس” به عنوان یکی از برترین صرافی های ارز دیجیتال شناخته شود. همراه ما با خیال راحت در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنید!
سؤالات متداول درباره تفاوت بیت کوین با بلاک چین
تفاوت بیت کوین و بلاک چین در چیست؟
در پاسخ به سؤال تفاوت بین بلاکچین و بیت کوین باید بگوییم که بلاک چین یک پلتفرم است که ارز دیجیتال بیت کوین بر روی آن بنا شده است.
شناخت تفاوت بین کوین و بلاکچین چرا مهم است؟
شناخت تفاوت و ویژگیهای هر کدام از این دو مورد باعث میگردد تا با صلاحیت بیشتری در مورد امور مربوط به بازارهای ارزی آنلاین تصمیمگیری کنید.
بیت کوین و بلاکچین چه ارتباطی دارند؟
بسیاری از افراد همواره میپرسند که ؟ باید گفت نه، این دو در ماهیت با هم تفاوت های اساسی دارند.
دیدگاه خود را نسبت به این مطلب برای ما ارسال کنید
ارسال دیدگاهدیدگاه های کاربران